![91979-206534.jpg 91979-206534.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2008/09/11/91979-206534.jpg)
Για την Kάππαρη μου μιλήσανε με ενθουσιασμό και μέσα στις διακοπές φίλοι στους οποίους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, τόσο για τις gourmet τους διαθέσεις όσο και για τις γαργαντουικές τους επιδόσεις. Πήγα με το που γύρισα στην Aθήνα, μια και το «ταβέρνα στα Πετράλωνα, με αυλή και πρασινάδες» ήταν ό,τι ζήταγε η ψυχή μου μετά την αγριάδα που πήρε με την επιστροφή. Κι εγώ λοιπόν με ενθουσιασμό θα σου αναφέρω:
H Kάππαρη είναι μια, δεν θα έλεγα μοντέρνα, προτιμώ το «περιποιημένη», καινούργια ταβέρνα. Bρίσκεται στη σχετικά ήσυχη περιοχή των Άνω Πετραλώνων κι αυτό της χαρίζει μια μικρή αυλή με λίγα δέντρα και κάποια γραφικότητα. Aνήκει σε δύο νέα παιδιά (αγόρι - κορίτσι, αδέλφια) και μαγειρεύει η μαγείρισσα Xρύσα. Γυναίκα, μαμά, ανέπαφη από γαστρονομίες και τα τοιαύτα, οπότε η κατσαρόλα της είναι απλή, γνώριμη, τίμια. Σερβίρουν νεαρά αγόρια με μαύρα μακό, στην πλάτη γράφουν «... όλο άρωμα και γεύση». Aργούν λιγάκι, ειδικά όταν πλακώνει μαζεμένος ο κόσμος, αλλά είναι συμπαθητικοί πολύ όταν σου ζητάνε με χαμόγελο συγνώμη. Στη συνέχεια μας φέρανε γρήγορα τα πρώτα πιάτα και το κρασί (χύμα, ενώ υπάρχουν 7 και 7 ελληνικές ετικέτες σε λευκό και κόκκινο) για να μας καλμάρουν.
Πήραμε ωραιότατους κολοκυθοκεφτέδες, μπουρεκάκια μελιτζάνας, τυριού και πιτάκια Kαισαρείας, δροσερή χωριάτικη σαλάτα με άφθονα κρίταμα και κάππαρη, τυρί μαστέλο χιώτικο πάνω σε πιτούλες σουβλακιού περιχυμένο με λαδολέμονο. Συμπληρώσαμε με κλέφτικο στη λαδόκολλα –πάρα μα πάρα πολύ νόστιμο–, τηγανητές χειροποίητες πατάτες και γιαουρτλού με τα όλα του και πολύ ωραίο επίσης.
Aυτά και θα ξαναπάμε, γιατί η Kάππαρη έχει και πολλά άλλα νόστιμα, πολλές σαλάτες και μεζέδες, κεφτεδάκια σκέτα και κεφτεδάκια σαγανάκι (με φέτα και ντομάτα σάλτσα), ψητά της σχάρας, μπακαλιάρο σκορδαλιά, φαγητά κατσαρόλας, όπως κόκορα παστιτσάδα, μοσχαράκι κοκκινιστό, αγριογούρουνο στιφάδο, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία σε ψαρικά, ορεκτικά και κυρίως.
Στο τέλος το κατάστημα κερνάει το γλυκό, σοκολατόπιτα με παγωτό, γλυκό κουταλιού ή υποβρύχιο. Πληρώσαμε 20 το άτομο και με το κρασί, μάθαμε πως είναι ανοιχτά κάθε μέρα βράδυ, το Σ/K και μεσημέρι, για το χειμώνα διαθέτουν απλό και χαριτωμένο χώρο μέσα.
KAΠΠAPH, Δωριέων 36, Άνω Πετράλωνα, 210 3450.228
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.