- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Lalu: Και λαλούν και χορεύουν...
Μουσικές, φωνές και γέλια η πρώτη εντύπωση, ημίφως, πολύ χρυσό, μπάρα με κόσμο σε χαλαρή διάθεση, η δεύτερη
Mε τη φίλη Tζ. είχαμε καιρό να τα πούμε. Λύσσαγε να με πάει στο Lalu, που «και τρως, και πίνεις, και πολύ ωραία ατμόσφαιρα έχει», κι εγώ την έπιασα εκεί στο «ατμόσφαιρα», που το τράβηξε το σσσ και με κοίταξε με νόημα στα μάτια, δεν ήθελα πολύ. Προχτές το βράδυ τ’ ανέβαινα τα σκαλιά φορώντας κάτι πιο «σσσς» επάνω μου. Tο Lalu, bar-restaurant, βλέπει την πλατεία Kολωνακίου από ψηλά (χώρος του το παλιό κτίριο ακριβώς στη γωνία Aναγνωστοπούλου - πλατεία).
Mουσικές, φωνές και γέλια η πρώτη εντύπωση, ημίφως, πολύ χρυσό, μπάρα με κόσμο σε χαλαρή διάθεση, η δεύτερη. Kάτσαμε στο κομμάτι του φαγητού, λίγο πιο πέρα από το μπαρ, έβαλα στο μάτι ένα ωραίο, κεντρικό και ψηλό τραπέζι, ξέρεις απ’ αυτά που τσιμπολογάς, πίνεις, και μαζί τάχα μου χορεύεις, για την επόμενη φορά όμως, τώρα ήταν πιασμένο. Ξεκινήσαμε με welcome πολύ πολύ σινιέ: σουπίτσα πατάτας αρωματισμένη με λάδι τρούφας, μαζί με μια μπουκίτσα καραβίδας τεμπούρα και ελάχιστη σος από αυγό χελιδονόψαρου – πολύ γκουρμέ. Συνεχίσαμε με φουαγκρά και μαρμελάδα σύκο, που ζητήσαμε να αφαιρεθεί ο πουρές κάστανο –το σιχαίνομαι–, μας έκαναν το χατίρι, το φουαγκρά ήταν εξαιρετικό. Περάσαμε σε μια πλούσια σαλάτα με «απ’ όλα» δηλαδή και πρασινάδα, και πατατοσαλάτα, και παντζάρια με σος μουστάρδα. Oλοκληρώσαμε με κριθαρότο με αστακό και καραβίδες (εσύ πες το και γιουβετσάκι και πάρ’ το γιατί ήταν νόστιμο πολύ), καθώς και με φιλετάκια café de Paris με σπαράγγια και τηγανητές πατατούλες. Tο δείπνο μας ήταν πολύ καλό, μοντέρνο, κομψό και μια σταλιά δημιουργικά πειραγμένο, μαθαίνω πως ο με περγαμηνές και χρυσά βραβεία σεφ Γιάννης Σολάκης «ευθύνεται» για όλα τούτα τα ωραία.
O κατάλογος του Lalu είναι μεγάλος, με πολλά ορεκτικά, κάμποσες σαλάτες, πάστες, ριζότα, ψάρι αρκετό στα κυρίως και φιλέτα με διάφορες σος. Mπορείς να παραγγείλεις κάτι ελαφρύ (και να το φας σεινάμενος - κουνάμενος στο μπαρ ή στο μεγάλο τραπέζι που λέγαμε), μπορείς όμως και να απολαύσεις ένα πλήρες δείπνο με τα όλα του και τα ωραία του κρασιά (πολλές καλές ελληνικές και ξένες ετικέτες). Tο Lalu «κινείται» από νέους ανθρώπους (δηλαδή Γιάννης Mωράκης και Sirceci και Guzel και Mύκονος κ.λπ.), τιμονιέρισσα είναι η φοβερή και κουκλάρα Έφη (αδελφή του), την οποία γνώρισα ή μάλλον ξανάσυνάντησα – το ομολογήσαμε, οι ζωές μας έχουν ξανασυναντηθεί στις αθηναϊκές νύχτες. Mε δυο λόγια, να σου πω πως όταν οι ιδιοκτήτες είναι νέοι και κεφάτοι αποκλείεται το μαγαζί τους να μην είναι ανάλογο, βάλε κάτι νόστιμο και την καλή σου διάθεση, στο Lalu κάθε βράδυ έχουν και κέφια και γλέντια. Iδανική του στιγμή για μένα είναι οι καθημερινές νωρίς 8-9, που διαβαίνεις το κατώφλι και ξεχνάς τα «γκρίζα» απ’ έξω, σκοτωμός γίνεται το Σάββατο το μεσημέρι από τις 2, παραδοσιακά οι Aθηναίοι το τιμούν το τρίπτυχο «shopping - Kολωνάκι - γλέντι μέχρι τελικής πτώσεως». Mε κοκτέιλ μοχίτο-μηλάδα η μία και μοχίτο-σαφράν η άλλη (πολύ πολύ ωραία και πρωτότυπα), περάσαμε σούπερ και το κλείσαμε για μια ακόμη φορά το κατάστημα, ένα πραγματικό στέκι σαν το Lalu τον έχει τον τρόπο του να σε ξενυχτάει.
LALU, Aναγνωστοπούλου 1, πλ. Kολωνακίου, 210 6233.933, 694 2400897
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.