- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ιsland Ένα νησί στην παραλιακή
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town.
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town. Από το ξεκίνημά του, κυρίως όμως τα τελευταία 15 χρόνια όπου η άπαιχτη θέση του στα λιμανάκια Βουλιαγμένης - Βάρκιζας το βοήθησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα, το Island στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων δεν είναι απλά ένα club ή ένα –έστω πολύ καλό– εστιατόριο. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, ένας τόπος και ένας τρόπος έκφρασης και καλοπέρασης που δείχνει το δρόμο σε όλα τα υπόλοιπα του είδους.
Καθιερώνοντας τη νησιώτικη, αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με ντεκόρ πάντα αψεγάδιαστα, αλλά και τη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα. Φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του. Και επειδή καλοκαίρι χωρίς Island δεν γίνεται, προχτές, μια «τυχαία» καθημερινή, τον πήρα τον παραλιακό δρόμο για να το συναντήσω. Στο σημείο που βρίσκεται, όποτε και να περάσεις, θα δεις συμφόρηση από αυτοκίνητα. Και κομψές παρέες να κατεβαίνουν την κατηφορίτσα – άλλοι για το club, εμείς αριστερά στο χώρο του εστιατορίου. Έκπληξη πρώτη, ο Χρύσανθος (Πανάς) μαζί με τον Σπύρο τον αδελφό του, οι πρώτοι που συναντώ. Εκτιμώ την απλότητα και την αμεσότητά τους. Κομπλιμέντα εκατέρωθεν – «δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω σου». Γέλια και αστεία. Το resto μού μοιάζει πιο όμορφο από ποτέ. Τραπέζια φαγητού με θέα θάλασσα, ο Σαρωνικός μπροστά μας και πλοία που ταξιδεύουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Ξεκινάμε με κοκτέιλ. Μόνο εδώ θα πιεις… lemon pie martini και θα ξετρελαθείς. Συνεχίζουμε με σούσι και σασίμι, έχω καιρό να φάω σούσι, τούτα εδώ είναι καταπληκτικά και πεντανόστιμα. Προχωράμε σε μεσογειακές καταστάσεις, ανοίγουμε λευκά κρασιά (κάβα πολύ πολύ ενημερωμένη), τσιμπολογάμε φωλιές από κανταΐφι με θαλασσινά, χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, τσακίζουμε στο φτερό και κάτι ανεπανάληπτα ρολάκια μοτσαρέλας με καπνιστό σολομό, μπρεζάολα και σπεκ. Ενδιαμέσως ρίχνουμε ματιές στα καράβια που περνούν μπροστά μας, στα τραπέζια δίπλα μας, στο μπαρ που βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και που σιγά σιγά έχει αρχίσει να γεμίζει. Μακριές κόκκινες υφασμάτινες λωρίδες απ’ άκρη σ’ άκρη θροΐζουν από τον αέρα, κάνουν παιχνίδι με τα φώτα, δίνουν ζωή, στιλ, ένταση, ατμόσφαιρα. Αφήνουμε τη μαγεία του ντεκόρ και επιστρέφουμε στη μαγεία των πιάτων. Ο για χρόνια συνεργάτης των αδελφών Πανά, Νίκος Σκλήρας, από τους καλούς Έλληνες σεφ, μεγαλουργεί βγάζοντας πιάτα που –το ξέρω– πολλοί θα τα μιμηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Τελειώνουμε και πάλι με ποτά, η νύχτα έχει προχωρήσει, οι μουσικές μάς ταξιδεύουν, κανείς δεν έχει διάθεση να αποχωρήσει. Αυτό είναι το Island, ο «οπωσδήποτε» προορισμός κάθε Αθηναίου (και όχι μόνο, κάθε σταρ που έρχεται στη Ελλάδα εκεί θα τον πάνε για να του δείξουν το “greek summer”), ένα καλοκαίρι που κρατάει 20 χρόνια...
ISLAND, 27ο χλμ. Λ. Αθηνών - Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653.563-4
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.