Ιsland Ένα νησί στην παραλιακή
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town.
Το μικρό πριβέ κλαμπ στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης ήταν μόνο η αρχή σ’ αυτό που σύντομα θα γινόταν talk of the town. Από το ξεκίνημά του, κυρίως όμως τα τελευταία 15 χρόνια όπου η άπαιχτη θέση του στα λιμανάκια Βουλιαγμένης - Βάρκιζας το βοήθησε να γίνει αυτό που είναι σήμερα, το Island στο μυαλό των περισσότερων Αθηναίων δεν είναι απλά ένα club ή ένα –έστω πολύ καλό– εστιατόριο. Είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία, ένας τόπος και ένας τρόπος έκφρασης και καλοπέρασης που δείχνει το δρόμο σε όλα τα υπόλοιπα του είδους.
Καθιερώνοντας τη νησιώτικη, αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική με ντεκόρ πάντα αψεγάδιαστα, αλλά και τη μεσογειακή δημιουργική κουζίνα. Φέτος κλείνει τα 20 χρόνια του. Και επειδή καλοκαίρι χωρίς Island δεν γίνεται, προχτές, μια «τυχαία» καθημερινή, τον πήρα τον παραλιακό δρόμο για να το συναντήσω. Στο σημείο που βρίσκεται, όποτε και να περάσεις, θα δεις συμφόρηση από αυτοκίνητα. Και κομψές παρέες να κατεβαίνουν την κατηφορίτσα – άλλοι για το club, εμείς αριστερά στο χώρο του εστιατορίου. Έκπληξη πρώτη, ο Χρύσανθος (Πανάς) μαζί με τον Σπύρο τον αδελφό του, οι πρώτοι που συναντώ. Εκτιμώ την απλότητα και την αμεσότητά τους. Κομπλιμέντα εκατέρωθεν – «δεν έχει περάσει χρόνος από πάνω σου». Γέλια και αστεία. Το resto μού μοιάζει πιο όμορφο από ποτέ. Τραπέζια φαγητού με θέα θάλασσα, ο Σαρωνικός μπροστά μας και πλοία που ταξιδεύουν μέσα στο μαύρο σκοτάδι. Ξεκινάμε με κοκτέιλ. Μόνο εδώ θα πιεις… lemon pie martini και θα ξετρελαθείς. Συνεχίζουμε με σούσι και σασίμι, έχω καιρό να φάω σούσι, τούτα εδώ είναι καταπληκτικά και πεντανόστιμα. Προχωράμε σε μεσογειακές καταστάσεις, ανοίγουμε λευκά κρασιά (κάβα πολύ πολύ ενημερωμένη), τσιμπολογάμε φωλιές από κανταΐφι με θαλασσινά, χταπόδι σχάρας με φάβα Σαντορίνης, τσακίζουμε στο φτερό και κάτι ανεπανάληπτα ρολάκια μοτσαρέλας με καπνιστό σολομό, μπρεζάολα και σπεκ. Ενδιαμέσως ρίχνουμε ματιές στα καράβια που περνούν μπροστά μας, στα τραπέζια δίπλα μας, στο μπαρ που βρίσκεται στο κέντρο του χώρου και που σιγά σιγά έχει αρχίσει να γεμίζει. Μακριές κόκκινες υφασμάτινες λωρίδες απ’ άκρη σ’ άκρη θροΐζουν από τον αέρα, κάνουν παιχνίδι με τα φώτα, δίνουν ζωή, στιλ, ένταση, ατμόσφαιρα. Αφήνουμε τη μαγεία του ντεκόρ και επιστρέφουμε στη μαγεία των πιάτων. Ο για χρόνια συνεργάτης των αδελφών Πανά, Νίκος Σκλήρας, από τους καλούς Έλληνες σεφ, μεγαλουργεί βγάζοντας πιάτα που –το ξέρω– πολλοί θα τα μιμηθούν μέσα στο καλοκαίρι. Τελειώνουμε και πάλι με ποτά, η νύχτα έχει προχωρήσει, οι μουσικές μάς ταξιδεύουν, κανείς δεν έχει διάθεση να αποχωρήσει. Αυτό είναι το Island, ο «οπωσδήποτε» προορισμός κάθε Αθηναίου (και όχι μόνο, κάθε σταρ που έρχεται στη Ελλάδα εκεί θα τον πάνε για να του δείξουν το “greek summer”), ένα καλοκαίρι που κρατάει 20 χρόνια...
ISLAND, 27ο χλμ. Λ. Αθηνών - Σουνίου, Βάρκιζα, 210 9653.563-4
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.