- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Μαθαίνω για ωραίο και καινούργιο, και Κυριακή μεσημέρι βρίσκομαι όρθια στην αυλή του περιμένοντας τραπέζι. Κόσμος πολύς, γονείς με τα παιδιά τους, ζευγαράκια αλλά και μεγαλύτεροι. Έχει λίγο καιρό ανοίξει και οι ιδιοκτήτες του είναι πολύ νέοι, μοιάζουν σαν να έχουν μόλις τελειώσει το σχολείο! Βρίσκεται σε ένα στενό –όμως το βρήκαμε εύκολα–, έχει βιομηχανικό στιλ που «σπάει» με τραπέζια σαν από τραπεζαρία παλιού σπιτιού. Έχει ωραία παλιά μωσαϊκά που φαίνονται πιο πολύ έξω στην αυλή. Μεγάλη, με κηπάκο και όλα τα ελληνικά μυρωδικά και μ’ ένα φράχτη λευκό που φέρνει κάτι από Κυκλάδες.
Με την αναμονή μάς έχει ανοίξει η όρεξη, οπότε καθιστοί παραγγέλνουμε σχεδόν όλο τον κατάλογο! Ξεκινάμε με σαλάτα κολοκύθι σε ροδέλες μαζί με αβοκάντο και τριμμένη γραβιέρα. Δροσερή, ελαφριά και το κολοκυθάκι μοσχομυριστό παρά την εποχή. Συμπληρώνουμε με ρολάκια μελιτζάνας που έχουν μέσα τους μια σος, αβοκάντο νομίζω. Προσθέτουμε ταλαγάνι στη σχάρα με μαρμελάδα φρούτων, γιαμ, αν δεν είχαμε πάρει τόσα θα σήκωνε επανάληψη. Συνεχίζουμε με πατατοσαλάτα και σύγλινο Μάνης. Απλή και νόστιμη πολύ. Παίρνουμε και τηγανητά κολοκυθάκια σε sticks, ωραία, σωστά τηγανισμένα. Όλο και κάτι θα ξεχνάω από τα πρώτα, περνάω στα κυρίως.
Τα έχουμε όλα για τη μέση και τα μοιραζόμαστε, σίγουρος τρόπος να φας όλο το κατάστημα, σπαλομπριζόλα με καραμελωμένα κρεμμύδια και αρωματικό βούτυρο, μπουτάκια κοτόπουλου με φιδέ λαχανικών και γραβιέρα Νάξου, σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα με μέλι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας. Τα κρεατικά τους είναι ά-παι-χτα! Ζουμερά, πεντανόστιμα, μερίδες χορταστικές. Πίνουμε λευκό Δάφνιο του Δουλουφάκη (23€), που διαλέξαμε από μικρή αλλά καλά δομημένη λίστα (σε επιμέλεια του sommelier Παρασκευά Βιτάλη), υπάρχουν κι άλλα ωραία σε πολύ καλές τιμές, όπως και χύμα καλό, αποστάγματα, και σούμα βέβαια, η κυκλαδίτικη ρακή. Εκεί στα γλυκά, πορτοκαλόπιτα και σοκολατένιο σάντουιτς, μιλάω με τον Παναγιώτη (Παυλάκης, ο ένας από τα δύο αδέρφια ιδιοκτήτες), μου λέει πως έχει σπουδάσει τεχνολογία μουσικής και προγραμματισμό στην Οξφόρδη, πως έπαιζε μουσική σε κλαμπ της Πάρου την οποία λατρεύει και πως η ιδέα για το μαγαζί γεννήθηκε στο Mario’s της Νάουσας μια βραδιά με σούμες πολλές. Φιλοδοξεί να κάνει το μαγαζί του το καλύτερο της Αθήνας, ένα εστιατόριο με καθαρές γεύσεις, καλές πρώτες ύλες και φιλικές τιμές.
Το Σούμα Κολοκύθι είναι όμορφο, πολύ νεανικό και φρέσκο, τα παιδιά είναι όλα τους γλύκες και τρομερά ευγενικά, το φαγητό είναι προσεγμένο και ακόμη και τα «βαριά» πιάτα σε αφήνουν ανάλαφρο (όντως πολύ καλές πρώτες ύλες και μπράβο τους). Σε λίγο ανοίγουν και την υπέροχη αυλή, είμαι σίγουρη πως όλο το καλοκαίρι θα την έχουνε γεμάτη!
Ομήρου 27 & Ιφιγενείας, Άγιος Δημήτριος, 2109766565, Δευτ.-Τρ. κλειστά, Σ/Κ και μεσημέρι
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.