Η Μαρία Τζίτζη είναι χημικός με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος, έχει δικό της εργαστήριο και παρέχει συμβουλές σε οινοποιητικές μονάδες, είναι καθηγήτρια οινολογίας και συνεργάζεται με τη σχολή Le Monde ως υπεύθυνη σε θέματα οίνου. Μέλος εδώ και πολλά χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, αλλά και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων. Ειδική γευσιγνώστρια, με πάνω από 45 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού σε ολόκληρο τον κόσμο είτε ως κριτής είτε ως μέλος της επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, αρθρογραφεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ, αλλά δεν σταματάει εδώ.
Έχει γράψει το επαγγελματικό βιβλίο «Στοιχεία οινολογίας - Η τέχνη του οινοχόου» αλλά η πένα της ρέει ασταμάτητα και έχει συγγράψει και δύο μυθιστορήματα τα «Σκοτεινό κελλάρι» και «Σαν κρασί» τα οποία έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (3ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα), ενώ το «Σκοτεινό κελλάρι» έχει τιμηθεί και με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του στο διεθνή διαγωνισμό Βιβλίων γαστρονομίας Gourmand Awards. Μόλις πριν λίγες μέρες η Μαρία, μια νέα γοητευτική γυναίκα που θες για ώρες να μιλάς μαζί της (και όχι μόνο για κρασί), κατέκτησε, αυτή, μια Ελληνίδα και μάλιστα γυναίκα, μια πολύ σημαντική διάκριση από την Ένωση Γάλλων Οινολόγων. Πρόκειται για το «Chevalier dans l’ordre du Merite Agricole», με δυο λόγια χρίστηκε ιππότης της… αγροτιάς, μια βράβευση που λίγοι και πολύ σημαντικοί κατακτούν στον κόσμο, μια αναγνώριση για το ήθος, την προσφορά και την αγαστή συνεργασία με τους Γάλλους σε θέματα οίνου. Πάντα τέτοια, και εις ανώτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.