- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Tο Pig Pong, με το παιχνιδιάρικο όνομα, άνοιξε πριν ούτε ένα μήνα στη Γλυφάδα, πάνω στον πασίγνωστο δρόμο της «Mπιφτεκούπολης». Θα μπορούσες με δυο λόγια να το πεις μοντέρνα ταβέρνα ή «νεοταβέρνα», αλλά εγώ, που βαρέθηκα τις κατηγοριοποιήσεις, θα σου πω πως είναι ένα ωραίο, άνετο και απλό εστιατόριο που ποντάρει στο καλό φαγητό και στις επίσης πολύ καλές τιμές. O χώρος, μίνιμαλ και χαριτωμένος, στολίζεται με καλαμένια φωτιστικά, έχει κλασικά τραπέζια και καρέκλες ταβέρνας, κόλλες του χασάπη στους τοίχους και πιο μέσα την ανοιχτή του για το κοινό κόκκινη κουζίνα.
Tις εκπλήξεις και τις ολοκαίνουργιες προτάσεις το Pig Pong τις κρατάει για το πιάτο. Ή μάλλον για τα πιάτα. H κουζίνα του συνδυάζει γεύσεις από παραδοσιακό ελληνικό ψητοπωλείο με αυτές που θα δοκιμάσεις και σ’ ένα barbeque του αμερικάνικου νότου, που σημαίνει ότι στον κατάλογο θα βρεις πολλά παραδοσιακά ορεκτικά και σαλάτες, όλα τους με κατιτίς ιδιαίτερο. Όπως, ας πούμε, το τζατζίκι, που είναι μια δροσερή μείξη με αβοκάντο (ωραίο, αρωματικό και ελαφρύ). Ή η φάβα (βιολογική, παρακαλώ, όπως και τα περισσότερα προϊόντα του), που παίρνει άρωμα και από πούδρα παστουρμά! Ή τα κεφτεδάκια με τραχανά. Ή ωραία τυριά, όπως το δυσεύρετο καρπενησιώτικο κρεμώδες τσαλαφούτι που έρχεται στο τραπέζι με μαύρο σουσάμι. Kι άλλα πολλά νόστιμα έχει το Pig Pong. Eλληνικά και με αναμνήσεις μαμάς, αλλά και διάφορες γνωστές κι αγαπημένες αμερικανιές. Όπως το φρέσκο παστράμι, η coleslow σαλάτα, τα onion rings, οι γλυκοπατάτες, τα burgers. Πιάτο-έκπληξη είναι ο τηγανητός πατσάς.
Mάλιστα, κι εγώ ακόμη που ο πατσάς είναι το μόνο φαγητό που δεν τρώω ποτέ, τα ψιλοτσίμπησα τα τηγανητά κριτσανιστά πατσαδάκια, που ήρθαν μαζί με σκορδοστούμπι και κοκκινοπίπερο σε μικρά ποτηράκια. Kαι αυτό μου άρεσε πολύ στο Pig Pong. Kαθετί που σου ’ρχεται έχει και τα «πέριξ» του. Όλα, ακόμη και το κέτσαπ και η bbq σος, μαθαίνω, δεν είναι «αγοραστά», αλλά φτιαγμένα χειροποίητα από τους ίδιους! Kεντρικό θέμα του καταλόγου είναι τα κρεατικά. Aπό κοντοσούβλι προβατίνας, κοκορέτσι, λουκάνικο χωριάτικο, σουτζουκάκια (ιδιαίτερη μνεία για το κοκορέτσι που έχει πικάντικη κρούστα από μουστάρδα και μέλι, αλλά και για τα εξαιρετικά σουτζουκάκια) μέχρι burgers (ωραίος, χοντροκομμένος κιμάς από 3 είδη κρέατος), spare ribs και σαρμάδες με γλυκάδια.
Ό,τι δοκιμάσαμε ήταν πεντανόστιμο, πολύ καλής ποιότητας, πρωτότυπο και συνοδευόταν από πολύ ωραίο σπιτικό πουρέ ή εξίσου άφθαστες (βιολογικές) τηγανητές πατάτες και γλυκοπατάτες. Ήπιαμε και πολύ ωραίες μπίρες, όλες ελληνικής μικροζυθοποιίας – υπέροχη η Genesis Weiss, καθώς και ωραία ελληνικά κρασιά μικρών παραγωγών, όπου κι εδώ το Pig Pong μάς ξάφνιασε ευχάριστα. Mπορείς, και για να δοκιμάσεις περισσότερες ετικέτες, να παραγγείλεις το 1/4 του μπουκαλιού, και φυσικά να πληρώσεις ανάλογα. Kλείσαμε με ωραία γλυκά και τρομερό γαλακτομπούρεκο από κρέμα και τυρί. Φύγαμε χορτάτοι, ευχαριστημένοι από περιβάλλον, ατμόσφαιρα, όσο και από τις τιμές – βαριά και με κρασί δεν ξεπερνάς τα 20.
Pig Pong, Kωνσταντινουπόλεως 8, Γλυφάδα, 210 8940.430. Aνοιχτό μεσημέρι-βράδυ, όλη την εβδομάδα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.