- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Τσάι του βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, λουΐζα, τίλιο, χαμομήλι, μελισσόχορτο. Όλα τους είναι θαυματουργά βότανα, παρόλο που οι περισσότεροι τα θυμόμαστε μόνο σε περιόδους…επιδημίας (ξέρετε, αυτές τις μέρες που φυλάγεσαι από τον άρρωστο συνάδελφο/ φίλο/ φούρναρη/ περιπτερά και πάει λέγοντας).
Σε μένα η τελευταία επιδημία άφησε έναν ωραιότατο βήχα (και μια φωνή με «γρέζια» που λεν πως είναι σέξι) και την ευχαριστώ πολύ. Με λαιμό πιο κλεισμένο κι από μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω τον πρωινό (και τον μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καφέ με τσάι, βότανα, αφεψήματα κάθε είδους. Τελικά μαζί με τον βήχα έφυγε και η συνήθεια του καφέ και τώρα ψάχνω μετά μανίας ό,τι έχει σχέση με βότανα και τα συναφή.
Τελευταία ανακάλυψη τα τσάγια Oreanthi. Το όνομά τους είναι χαρακτηριστικό γυναικείο όνομα της Χίου, νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου για την πλούσια βλάστησή του. Τα τσάγια Oreanthi, αποτελούνται από παραδοσιακά βότανα εξαιρετικής ποιότητας, γνωστά από γενιά σε γενιά. Περιέχουν αρωματικά λουλούδια και περικλείονται σε πυραμίδες φτιαγμένες από 100% βιοδιασπώμενο άμυλο καλαμποκιού και εκτός από οικολογικές είναι και πολύ βολικές στο σερβίρισμα.
Η Σοφία, η Ελένη και η Γιώτα είναι τα πρόσωπα πίσω από τη φρέσκια ιδέα. Είναι φίλες από το σχολείο ακόμα, αλλά η ιδέα για τα τσάγια Oreanthi τους ήρθε πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο με άρωμα ελληνικό. Τι πιο εύστοχο από την παραγωγή μιας εξαιρετικής ποιότητας αφεψημάτων με τοπικά αρωματικά βότανα και λουλούδια;
Μετά την έμπνευση, πέρασαν στην πράξη με τη βοήθεια ενός γευσιγνώστη Master Tea Blender, ειδικού στις μείξεις βοτάνων και λουλουδιών. Κάπως έτσι, φτάνουμε στα τσάγια Oreanthi, μια συλλογή από 5 fusion, αρωματικά και γευστικά χαρμάνια.
Το Energy, είναι ευχάριστο, τονωτικό και αναζωογονητικό. Αποτελείται από φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, ροδοπέταλα και λουΐζα και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι (πράγματι).
Το Relax, είναι ένα αρωματικό μείγμα με χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο και πασιφλόρα, βότανα γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες, που συνδυάζονται υπέροχα με ροδοπέταλα και αρμπαρόριζα για περισσότερο άρωμα. Είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε ή για να κοιμηθείτε σαν πουλάκια!
Το Detox, με τσάι του βουνού, φύλλα ελιάς, τίλιο, θυμάρι, ιβίσκο και αρμπαρόριζα, είναι αντιοξειδωτικό και χαρίζει ευεξία. Αν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει μια γερή αποτοξίνωση.
Το Ligth + Lean, με μέντα, γλυκάνισο, αγριμόνιο, μάραθο, δίκταμο, τσουκνίδα και αγγελική βοηθάει στην πέψη αλλά και στη διαχείριση του βάρους.
Τέλος, το Harmony, περιέχει χαμομήλι και μαντζουράνα, τσουκνίδα και ελληνικό φασκόμηλο, γιασεμί, αρμπαρόριζα και κυνόροδο (που είναι ο καρπός του τριαντάφυλλου), και σου μαθαίνει σε κάθε γουλιά τι σημαίνει ευ ζην.
Κάθε τσάι μπορείτε να το πιείτε ζεστό η παγωμένο (απλά παγώστε το ή προσθέστε παγάκια), αλλά και να το χρησιμοποιήσετε στη…μαγειρική! Στο www.oreanthi.com θα βρείτε πολλές συνταγές με κάθε χαρμάνι, που δίνουν άλλη νότα στα καθημερινά γεύματα. Επίσης, τα περισσότερα βότανα και λουλούδια, προέρχονται είτε από άγρια συγκομιδή, είτε από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, ανεξαρτήτων Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα τσάγια συσκευάζονται αποκλειστικά στο χέρι και τα υλικά της συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.
Πού τα βρίσκετε; Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε 3 online shops, καθώς και σε Καναδά, Η.Π.Α και Αγγλία. Δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.