- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τσάι του βουνού, δίκταμο, φασκόμηλο, λουΐζα, τίλιο, χαμομήλι, μελισσόχορτο. Όλα τους είναι θαυματουργά βότανα, παρόλο που οι περισσότεροι τα θυμόμαστε μόνο σε περιόδους…επιδημίας (ξέρετε, αυτές τις μέρες που φυλάγεσαι από τον άρρωστο συνάδελφο/ φίλο/ φούρναρη/ περιπτερά και πάει λέγοντας).
Σε μένα η τελευταία επιδημία άφησε έναν ωραιότατο βήχα (και μια φωνή με «γρέζια» που λεν πως είναι σέξι) και την ευχαριστώ πολύ. Με λαιμό πιο κλεισμένο κι από μποτιλιάρισμα στην Κηφισίας, αναγκάστηκα να αντικαταστήσω τον πρωινό (και τον μεσημεριανό, απογευματινό, βραδινό) καφέ με τσάι, βότανα, αφεψήματα κάθε είδους. Τελικά μαζί με τον βήχα έφυγε και η συνήθεια του καφέ και τώρα ψάχνω μετά μανίας ό,τι έχει σχέση με βότανα και τα συναφή.
Τελευταία ανακάλυψη τα τσάγια Oreanthi. Το όνομά τους είναι χαρακτηριστικό γυναικείο όνομα της Χίου, νησί ξακουστό στα πέρατα του κόσμου για την πλούσια βλάστησή του. Τα τσάγια Oreanthi, αποτελούνται από παραδοσιακά βότανα εξαιρετικής ποιότητας, γνωστά από γενιά σε γενιά. Περιέχουν αρωματικά λουλούδια και περικλείονται σε πυραμίδες φτιαγμένες από 100% βιοδιασπώμενο άμυλο καλαμποκιού και εκτός από οικολογικές είναι και πολύ βολικές στο σερβίρισμα.
Η Σοφία, η Ελένη και η Γιώτα είναι τα πρόσωπα πίσω από τη φρέσκια ιδέα. Είναι φίλες από το σχολείο ακόμα, αλλά η ιδέα για τα τσάγια Oreanthi τους ήρθε πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι καινοτόμο με άρωμα ελληνικό. Τι πιο εύστοχο από την παραγωγή μιας εξαιρετικής ποιότητας αφεψημάτων με τοπικά αρωματικά βότανα και λουλούδια;
Μετά την έμπνευση, πέρασαν στην πράξη με τη βοήθεια ενός γευσιγνώστη Master Tea Blender, ειδικού στις μείξεις βοτάνων και λουλουδιών. Κάπως έτσι, φτάνουμε στα τσάγια Oreanthi, μια συλλογή από 5 fusion, αρωματικά και γευστικά χαρμάνια.
Το Energy, είναι ευχάριστο, τονωτικό και αναζωογονητικό. Αποτελείται από φύλλα ελιάς, τσάι του βουνού, ροδοπέταλα και λουΐζα και είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσετε τη μέρα με κέφι (πράγματι).
Το Relax, είναι ένα αρωματικό μείγμα με χαμομήλι, λεβάντα, μελισσόχορτο και πασιφλόρα, βότανα γνωστά για τις καταπραϋντικές τους ιδιότητες, που συνδυάζονται υπέροχα με ροδοπέταλα και αρμπαρόριζα για περισσότερο άρωμα. Είναι ιδανικό για να χαλαρώσετε ή για να κοιμηθείτε σαν πουλάκια!
Το Detox, με τσάι του βουνού, φύλλα ελιάς, τίλιο, θυμάρι, ιβίσκο και αρμπαρόριζα, είναι αντιοξειδωτικό και χαρίζει ευεξία. Αν το καταναλώνετε σε καθημερινή βάση, βοηθάτε τον οργανισμό σας να κάνει μια γερή αποτοξίνωση.
Το Ligth + Lean, με μέντα, γλυκάνισο, αγριμόνιο, μάραθο, δίκταμο, τσουκνίδα και αγγελική βοηθάει στην πέψη αλλά και στη διαχείριση του βάρους.
Τέλος, το Harmony, περιέχει χαμομήλι και μαντζουράνα, τσουκνίδα και ελληνικό φασκόμηλο, γιασεμί, αρμπαρόριζα και κυνόροδο (που είναι ο καρπός του τριαντάφυλλου), και σου μαθαίνει σε κάθε γουλιά τι σημαίνει ευ ζην.
Κάθε τσάι μπορείτε να το πιείτε ζεστό η παγωμένο (απλά παγώστε το ή προσθέστε παγάκια), αλλά και να το χρησιμοποιήσετε στη…μαγειρική! Στο www.oreanthi.com θα βρείτε πολλές συνταγές με κάθε χαρμάνι, που δίνουν άλλη νότα στα καθημερινά γεύματα. Επίσης, τα περισσότερα βότανα και λουλούδια, προέρχονται είτε από άγρια συγκομιδή, είτε από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες, ανεξαρτήτων Ελλήνων παραγωγών. Όλα τα τσάγια συσκευάζονται αποκλειστικά στο χέρι και τα υλικά της συσκευασίας είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.
Πού τα βρίσκετε; Σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, σε 3 online shops, καθώς και σε Καναδά, Η.Π.Α και Αγγλία. Δείτε αναλυτικά τα σημεία πώλησης εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.