Θεματα

Satyrus by CV & Θα σε κάνω βασίλισσα

Δύο νέα wine bars που θα συζητηθούν

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 517
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
90573-203570.jpg

Περπατώ εις το... κέντρο και όλο και σκοντάφτω σε κάποιο καινούργιο wine bar. Η μόδα είναι 3-4 χρόνια που έχει κατακτήσει την Αθήνα και όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει αλλά, μου φαίνεται, θεριεύει κιόλας! Εύκολο να καταλάβει κανείς το γιατί. Το κρασί είναι μέσα στο DNA του Έλληνα (ποτισμένο), είναι πιο προσιτό από τα λεγόμενα «σκληρά» ποτά, μοιράζεται στα ποτήρια της παρέας και ανοίγει συζητήσεις που σε φτάνουν μέχρι το ξημέρωμα. Εντελώς νέας εσοδείας είναι το Satyrus by CV. Το μπαρ ρεστό CV μεταφέρθηκε στη Χατζηγιάννη Μέξη απέναντι από την πολυθρύλητη πια Cookoovaya προσθέτοντας το συνθετικό Distiller και έχοντας μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες κάβες της Αθήνας. Ο δε χώρος του στην Κωνσταντινουπόλεως 108 στον Κεραμεικό έγινε Satyrus και αφιερώνεται στο κρασί αν και δεν λείπουν και κάποια καλά ουίσκι, ρούμια, κονιάκ και λοιπά spirits.

Ο χώρος εμπλουτίστηκε με «οινικά» στοιχεία, όπως οι συντηρητές ανοιχτής φιάλης στο μπαρ και τα βαρέλιατραπέζια έξω, οι μουσικές κυμαίνονται από Ρένα Βλαχοπούλου, επιτυχίες κινηματογραφικές και θεατρικές μέχρι Ελεονόρα Ζουγανέλη και άλλα σύγχρονα ελληνικά και ποιοτικά, υπάρχει dj κάθε μέρα. Η λίστα, την οποία έχει επιμεληθεί η Μαριέττα Λαγουνάρη, περιλαμβάνει 130 ελληνικά και ξένα κρασιά, 20 από αυτά και σε ποτήρι, τα γλυκά κρασιά από €2,5, τα υπόλοιπα από €5. Υπάρχει μια μικρή κάρτα με περίπου 6 προτάσεις –κοτόπουλο με τζίντζερ και πελτέ ντομάτας σε σαλάτα από νουντλς, ταλιάτα από μοσχάρι με μαγιονέζα τόνου, ταρτάρ σολομού, πειραγμένος ντάκος–, ενώ υπάρχουν και αρκετά «τσιμπητά». Ο κόσμος το τιμά καθημερινά, ανοίγει μόνο βράδυ, Κυριακή και μεσημέρι.

image

Η άλλη μεγάλη είδηση είναι η επιστροφή του Δημήτρη Λίτινα (Αριστερά -Δεξιά, Άσπρο, Απλά) μετά από 7χρονη αποχή. Με ένα wine bar που όχι μόνο τα της αισθητικής επιμελείται ο φοβερός και τρομερός Kirios Kriton, αλλά θα έχει και το πολύ ιντριγκαδόρικο όνομα «Θα σε κάνω Βασίλισσα». Ανοίγει μέχρι το τέλος του μήνα στην Ιερά Οδό στον Βοτανικό στο χώρο μιας παλιάς αποθήκης που θα κρατηθεί περίπου έτσι όπως ήταν, αλλά ακούω για ξύλινες σκεπές, για τον Μυστικό Δείπνο του Andy Warhol και για πατάρια-γέφυρες όπου θα γίνονται διάφορα απρόσμενα καλλιτεχνικά, αλλά εδώ θα αναγορεύεται κάθε βράδυ και η βασίλισσα της βραδιάς ανεξαρτήτως φύλλου! Κατά τα λοιπά ο βαθύς γνώστης Λίτινας έχει φέρει την τεράστια κάβα του και θέλει να τη χαρεί μαζί μας. Το οποίον σημαίνει ότι μας περιμένουν καμιά 80αριά malt ουίσκι, μεγάλη γκάμα από ρούμια, κονιάκ, αρμανιάκ και αποστάγματα, ενώ και στα κρασιά να περιμένουμε τα καλύτερα. Περίπου 120 ετικέτες ελληνικές και ξένες, εκ των οποίων 30 περίπου και σε ποτήρι με τιμές που ξεκινούν από €2,5, ενώ συχνά ο Δημήτρης θα ανοίγει κρασιά-«μύθους» από την προσωπική του συλλογή, αξίας μέχρι και €500! Μαζί θα υπάρχουν εκλεκτά τυριά και αλλαντικά απ’ όλο τον κόσμο, μια κουζίνα «αρωγός» της πόσης με λίγα πιάτα, καθώς και μια μεγάλη γκάμα από deli όπως φουά γκρα, μπρικ, χοχλιούς Κρήτης, σκουμπρί καπνιστό και άλλα πολλά σε τιμές ανέλπιστα καλές και τίμιες.

INFO
CV Distiller
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Πάθος για τα καλά αποστάγματα και τις jazz μελωδίες. Θα ανακαλύψεις περισσότερα από 200 malt ουίσκι, ρούμια από όπου μπορείς να φανταστείς και εξαιρετικά κοκτέιλ. Ο χώρος του εντυπωσιακός, παραπέμπει σε καθαρόαιμο bar, αλλά υπόσχεται κοσμοπολίτικες βραδιές. Κάτω κελλάρι με σπάνια ποτά για να χαζεύεις με τις ώρες που λειτουργεί και σαν πριβέ χώρος άμα θέλεις να τον κλείσεις με την παρέα σου. Ωραία και κομψά finger food συν κάποια νόστιμα, διεθνή πιάτα κλπ. Καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.