- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
![9036-20703.jpg 9036-20703.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/10/06/9036-20703.jpg)
Κριθαρότο με θαλασσινά. Είναι από τα πιάτα σουξέ στο εστιατόριο Αθήρι. Πείσαμε το βραβευμένο σεφ Αλέξη Καρδάση να μας αποκαλύψει τα μυστικά της συνταγής του.
Υλικά 4 μέτρια καλαμάρια ● 4 κολοκύθια ● 300 γρ. κριθαράκι χονδρό ● 0,5 γρ. σαφράν ● 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ● 400 ml λευκό κρασί ● 40 μύδια ● μαϊντανό ● 50 γρ. βούτυρο ● αλάτι, πιπέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα ● 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε 500 ml νερό μουλιάζουμε το σαφράν. Κόβουμε σε ροδέλες και το κολοκύθι. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο ελαφρά το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε το σαφράν. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε κρασί και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καλαμάρι με το κολοκύθι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα μύδια. Μόλις πιει τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο για να χυλώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την παρμεζάνα με το μαϊντανό. Τέλος γαρνίρουμε το πιάτο με τα μύδια.
Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983, Κυριακή μεσημέρι ανοιχτά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν λοιπόν τον Αύγουστο βρεθείς στην έρημη Αθήνα, άσε τις ντροπές και δοκίμασε ένα supper club.
Έχει και η Αθήνα γραφικές πλατείες!
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.