Θεματα

Φτιάξ' το κι εσύ

Κριθαρότο με θαλασσινά

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 318
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
9036-20703.jpg

Κριθαρότο με θαλασσινά. Είναι από τα πιάτα σουξέ στο εστιατόριο Αθήρι. Πείσαμε το βραβευμένο σεφ Αλέξη Καρδάση να μας αποκαλύψει τα μυστικά της συνταγής του.

Υλικά 4 μέτρια καλαμάρια ● 4 κολοκύθια ● 300 γρ. κριθαράκι χονδρό ● 0,5 γρ. σαφράν ● 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ● 400 ml λευκό κρασί ● 40 μύδια ● μαϊντανό ● 50 γρ. βούτυρο ● αλάτι, πιπέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα ● 3 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση  Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε 500 ml νερό μουλιάζουμε το σαφράν. Κόβουμε σε ροδέλες και το κολοκύθι. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο ελαφρά το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε το σαφράν. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε κρασί και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καλαμάρι με το κολοκύθι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα μύδια. Μόλις πιει τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο για να χυλώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την παρμεζάνα με το μαϊντανό. Τέλος γαρνίρουμε το πιάτο με τα μύδια.

Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983, Κυριακή μεσημέρι ανοιχτά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.