- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Κριθαρότο με θαλασσινά. Είναι από τα πιάτα σουξέ στο εστιατόριο Αθήρι. Πείσαμε το βραβευμένο σεφ Αλέξη Καρδάση να μας αποκαλύψει τα μυστικά της συνταγής του.
Υλικά 4 μέτρια καλαμάρια ● 4 κολοκύθια ● 300 γρ. κριθαράκι χονδρό ● 0,5 γρ. σαφράν ● 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ● 400 ml λευκό κρασί ● 40 μύδια ● μαϊντανό ● 50 γρ. βούτυρο ● αλάτι, πιπέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα ● 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε 500 ml νερό μουλιάζουμε το σαφράν. Κόβουμε σε ροδέλες και το κολοκύθι. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο ελαφρά το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε το σαφράν. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε κρασί και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καλαμάρι με το κολοκύθι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα μύδια. Μόλις πιει τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο για να χυλώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την παρμεζάνα με το μαϊντανό. Τέλος γαρνίρουμε το πιάτο με τα μύδια.
Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983, Κυριακή μεσημέρι ανοιχτά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.