Κριθαρότο με θαλασσινά. Είναι από τα πιάτα σουξέ στο εστιατόριο Αθήρι. Πείσαμε το βραβευμένο σεφ Αλέξη Καρδάση να μας αποκαλύψει τα μυστικά της συνταγής του.
Υλικά 4 μέτρια καλαμάρια ● 4 κολοκύθια ● 300 γρ. κριθαράκι χονδρό ● 0,5 γρ. σαφράν ● 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ● 400 ml λευκό κρασί ● 40 μύδια ● μαϊντανό ● 50 γρ. βούτυρο ● αλάτι, πιπέρι ● 100 γρ. παρμεζάνα ● 3 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε 500 ml νερό μουλιάζουμε το σαφράν. Κόβουμε σε ροδέλες και το κολοκύθι. Σε μεγάλη κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο ελαφρά το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το νερό που μουλιάσαμε το σαφράν. Σιγοβράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε κρασί και μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και αχνίζουμε τα μύδια μέχρι να ανοίξουν. Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το καλαμάρι με το κολοκύθι. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το κριθαράκι, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα μύδια. Μόλις πιει τα υγρά προσθέτουμε το βούτυρο για να χυλώσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την παρμεζάνα με το μαϊντανό. Τέλος γαρνίρουμε το πιάτο με τα μύδια.
Αθήρι, Πλαταιών 15, Κεραμεικός, 210 3462.983, Κυριακή μεσημέρι ανοιχτά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.