5 καινούργια καφέ εκτός κέντρου που αξίζει να τσεκάρεις
Για καλό καφέ, φοκάτσιες, cookies και απεριτίβο στα νέα καφέ που έχουν ανοίξει κέντρο-απόκεντρο
Καφές: 5 νέα στέκια
enkel.kaffe
Το όνομα σημαίνει "απλό" στα σουηδικά και το ομώνυμο καφέ βρίσκεται στην καρδιά του Περιστερίου. Η φιλοσοφία του είναι φυσικά βασισμένη στην απλότητα της σκανδιναβικής αισθητικής, με έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο και πολύ λευκό και φυτά που ταιριάζουν με τις πράσινες πινελιές στα τραπέζια και τις κούπες. Πίσω από το κόνσεπτ, βρίσκονται ο Μιχάλης Καραγιάννης - πανελλήνιος πρωταθλητής στο latte art 2016, 2017 και 2018 και δύο φορές δεύτερος στον κόσμο- μαζί με τον αδερφό του Γιώργο. Αυτό σημαίνει οτι ο καπουτσίνο είναι σοβαρή υπόθεση στο enkel, όπου μπορείς να βρείς μια γκάμα γεύσεων από τη Βραζιλία έως την Αιθιοπία της εταιρείας Loud Bean. Πέρα από τον καφέ, σερβίρεται και νόστιμο brunch με όλα τα κλασικά αγαπημένα πιάτα, ομελέτα, κροκ μαντάμ, bagels και άλλα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
ΑΘηνέζα
Γνωστό και ως "φουρνομπραντσάδικο" καθώς στο μοντέρνο, industrial περιβάλλον του, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου αλλά και εύκολα να υποκύψεις στις ολόφρεσκες, χειροποίητες φοκάτσιες και τσιαπάτες που ζυμώνονται και ψήνονται μπροστά στα μάτια σου -μια και η κουζίνα είναι ανοιχτή. Οι εκδοχές είναι πολλές, αλμυρές και γλυκές, όπως με τσορίθο, λιαστή ντομάτα και τσαλαφούτι, με προσούτο, ρόκα, μπουράτα και πέστο, με γαλοπούλα, μοτσαρέλα και αγιολί και άλλες. Πέρα από φοκάτσιες όμως θα βρεις κι άλλα φουρνιστά όπως cinnamon rollls, διάφορα πιάτα με αυγά ή γλυκά ημέρας κι εκτός από τον ωραίο καφέ, θα βρεις και φρέσκους χυμούς και smoothies. Στο βάθος θα δεις ένα vintage φλίπερ για να παίξεις όσο ετοιμάζεται η παραγγελία σου.
Προφήτη Ηλία 5, Παγκράτι
Coterie&Bro
Ο World Class Greece Bartender of the Year 2023 Χρήστος Κλουβάτος δημιούργησε το Coterie & Bro με τον αδερφό του Θανάση Κλουβάτο, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον καφέ. Οι ποικιλίες της εταιρείας Taf που σερβίρουν, είναι κορυφαίες και καλλιεργούνται κάτω από ιδανικές συνθήκες σε απομακρυσμένες φάρμες της Αιθιοπίας και της Κένυας,του Παναμά. Χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά χαρμάνια, ο καφές φτάνει στα επίπεδα μιας μοναδικής εμπειρίας γευσιγνωσίας, την οποία μπορεί κάποιος να απολαύσει και στο σπίτι του καθώς μπορεί και να τα αγοράσει από το μαγαζί. Σε αντίστοιχα υψηλό επίπεδο και τα cocktails, επιμελημένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ο πλούσιος κατάλογος του φαγητού καλύπτει από το πρωινό μέχρι το μεσημεριανό αλλά και το δείπνο, όλα τους φτιάχνονται με σπιτικά προϊόντα και premium υλικά. Συχνά διοργανώνει parties και σπέσιαλ workshops.
Βρυάξιδος 9, Παγκράτι
Quishr
Πρόκειται ενδεχομένως για το μόνο specialty coffeeshop της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο Θάνος Κλουβάτος με την ομάδα του δημιούργησαν ένα minimal, φωτεινό χώρο στον οποίο μπορεί να απολαύσει κανείς signle origin καφέδες της εταιρείας Loud Bean, από φάρμες της Βραζιλίας, της Αφρικής ακόμα και από την 90, μια από τις πιο διάσημες και ακριβές φάρμες του κόσμου στον Παναμά, ενώ συχνά έχουν guest καφέδες από roasteries του εξωτερικού. Ακόμαι και οι μηχανές είναι ψαγμένες, handcrafted από το Σιάτλ των ΗΠΑ, ενώ το χαμηλό brew bar είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείς να συνομιλήσεις εύκολα με τον μπαρίστα για το ταξίδι του καφέ σου, από τον κόκκο στο φλυτζάνι. Παράλληλα θα βρεις φρέσκα κέικς, μπισκότα και γλυκές τάρτες που μπορείς να απολαύσεις και στον προσεγμένο εξωτερικό χώρο.
View this post on Instagram
Perma
Από όσα μαθαίνουμε, τέσσερις παιδικοί φίλοι αποφάσισαν να ανοίξουν το νέο στέκι των νοτίων προαστίων το οποίο σαν "μασκότ" έχει μια πολύ κουλ πάπια που φοράει σκουφί και πίνει και τη οποία θα δεις παντού τυπωμένη στο μαγαζί. Το κίτρινο χρώμα πρωταγωνιστεί σε όλο το χώρο εκτός από το μωσαικό στο δάπεδο. Από που βγαίνει το όνομα όμως; To Perma είναι ακρωνύμιο στην αγγλική γλώσσα για τις λέξεις θετικό συναίσθημα, δέσμευση, σχέσεις, νόημα και επίτευγμα και βασίζεται σε ένα μοντέλο ψυχολογίας που αποσκοπεί στην ευτυχία και στην ευεξία! Και εδώ ο στόχος είναι να φτιάχνει η διάθεση σε όποιον επισκέπτεται τον χώρο για να απολαύσει τον καφέ του, μαζί με φρέσκα buns και μπισκότα με πλούσιες κρέμες και αργότερα κοκτέιλς στο χέρι.
Ελεύθερου Ανθρώπου 40, Άνω Γλυφάδα
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.