- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Brisk: Η σύγχρονη τέχνη των παραδοσιακών comfort πιάτων
Brisk σημαίνει σβέλτος και ζωηρός, όπως η εξυπηρέτηση του αγαπημένου μαγαζιού της Κέρκυρας
Μέσα σε ένα από τα γραφικά στενά της Κέρκυρας, εκεί που η ζωή κυλάει χαλαρά έριξε άγκυρα ένα μικρό, γουστόζικο μπιστρό που κάνει αίσθηση σε όσους ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό. Το Brisk δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο αλλά μια εμπειρία που παντρεύει το comfort food με την ελληνική γαστρονομία, σε έναν χώρο ατμοσφαιρικό και φροντισμένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. "Στο τιμόνι" βρίσκεται ο σεφ-ιδιοκτήτης Σπύρος Βαραγγούλης, ενώ ο αδερφός του Μιχάλης κρατάει το εστιατόριο σε ρυθμούς άψογης φιλοξενίας που προτεραιότητά της έχει την χαλάρωση του πελάτη και τη γρήγορη εξυπηρέτηση, όπως μαρτυρά, άλλωστε και το όνομα του μαγαζιού.
Το μενού κινείται σε γνώριμες γεύσεις με μοντέρνες ανατροπές, φτιαγμένες από εκλεκτά ελληνικά υλικά. Στην αρχή, τα κρύα ορεκτικά θέτουν ψηλά τον πήχη με το εντυπωσιακό “μίλφειγ” παντζάρι, ένα παιχνίδι υφών και γεύσεων με τραγανή ζύμη, παντζάρι, Κυανό Δράμας, κρέμα παντζαριού με γιαούρτι και καρύδι. Στα ζεστά, οι τυρολουκουμάδες με καπνιστό μετσοβόνε και μαρμελάδα βερίκοκο με μυρωδικά έρχονται να απογειώσουν τον ουρανίσκο.
Στα κυρίως, ο τραχανάς με αρνί είναι ένας ύμνος στην ελληνική παράδοση με σιγομαγειρεμένο κότσι αρνιού, ξινό τραχανά, μανιτάρια, παλαιωμένη γραβιέρα και το αρωματικό βούτυρο Κέρκυρας που δένει όλα τα υλικά αρμονικά. Για τους λάτρεις του καλού κρέατος, το μοσχαρίσιο tri-tip Black Angus (200gr) σερβίρεται με σάλτσα βουτύρου και γαρνιτούρα της επιλογής σας, σε μια εκτέλεση που αποθεώνει την πρώτη ύλη.
Το φινάλε είναι γλυκό και comfort, όπως αρμόζει στο ύφος του Brisk. Η crème brûlée με μάντολες Κεφαλονιάς και νότες πορτοκαλιού είναι ένα τραγανό-βελούδινο κλείσιμο που μυρίζει Επτάνησα, ενώ η φογάτσα espresso με καραμελωμένο τσουρέκι Κέρκυρας, κρέμα espresso, παγωτό espresso και βέλγικη σοκολάτα είναι μια απόλαυση φτιαγμένη για τους coffee lovers.
Η λίστα κρασιών του Brisk είναι μελετημένη για να συνοδεύσει ιδανικά κάθε επιλογή, με διαλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα. Μια επίσκεψη εδώ δεν προσφέρει απλά γεύμα με γεύσεις αξέχαστες αλλά αποτελεί μια αντιπροσωπευτική εικόνα της φιλοξενίας του νησιού και σίγουρα η ατμόσφαιρα του μαγαζιού σε κάνει να θες να επιστρέψεις εκεί με κάθε ευκαιρία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα πάντα στα μαγαζιά που φτιάχνει ο Ζουγανέλης είναι φτιαγμένα με αγάπη
Ιδανικό σημείο για στάση σε μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο κέντρο ή για ένα χαλαρό festive lunch
Ένα εστιατόριο που αποτελεί από μόνο του λόγο επίσκεψης στο νησί του Αργοσαρωνικού
Φρέσκα υλικά, αληθινή γεύση, χαμόγελα χορτασμένα
Ο νέος ιδιοκτήτης, Κωνσταντίνος Σουρτζής, συνεχίζει την ταβέρνα απευθυνόμενος και στους παλαιούς θαμώνες αλλά και σε νέο κόσμο που κατοικεί ή επισκέπτεται τα Εξάρχεια
Ολοκαίνουργιο και πολύ ενδιαφέρον, έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου
Αυθεντικές, ουσιαστικές προτάσεις, που θα λατρέψει κάθε καλοφαγάς
Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης συνδυάζει ελληνικές πρώτες ύλες με τεχνικές και επιρροές της ιαπωνικής γαστρονομίας
Το brunch spot που κέρδισε κάθε food lover της πόλης, χάρη στον signature πύργο για δύο, που εμφανίζεται μπροστά σου σαν κάτι άκρως απολαυστικό
Μια γρήγορη στάση που μετατρέπεται σε μικρό, γιορτινό ritual για κάθε επισκέπτη
Από πρωινό και χορταστικό brunch μέχρι χαλαρό δείπνο και δημιουργικά κοκτέιλ.
Φημισμένο για τις γεύσεις, την υψηλή αισθητική και τη ζεστή φιλοξενία
Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την αλήθεια της θαλασσινής γεύσης
Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, όπως θα τη συναντούσε κανείς σε μια καλή ταβέρνα της δεκαετίας του ’50 και του ’60
Festive menus για τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τα οποία συνοδεύονται από ζωντανή μουσική
Iδανικό και για όσους αναζητούν έναν όμορφο και καλαίσθητο χώρο για να οργανώσουν εταιρικές εκδηλώσεις, κοπές πίτας ή private events
Υψηλή γαστρονομία, αίσθηση οικείας πολυτέλειας και διάθεση party
Street food που σε απογειώνει, πρώτες ύλες κορυφής και δημιουργίες που μένουν αξέχαστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.