- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Το Ateno Cook & Deli μόλις έφτιαξε ένα μπαρ-ραντεβού για τις αθηναϊκές σου βόλτες
Και εκεί σερβίρει το ολοκαίνουργιο bar food menu του Νίκου Καραθάνου
Μικρά πιάτα και μεγάλη απόλαυση στο νέο bar food menu του Ateno Cook & Deli
Ένα νεοκλασικό κτίριο στην Αιόλου. Ένας διάσημος σεφ, ο Νίκος Καραθάνος και πλάι του ένα αχτύπητο γαστρονομικό δίδυμο, οι αδελφοί Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκου. Ελληνική κουζίνα τόσο σε κλασικές συνταγές όσο και σε απροσδόκητες εμφανίσεις, πολλά νόστιμα πιάτα, περισσότερες εκπλήξεις. Το εστιατόριο Ateno Cook & Deli από την ώρα που άνοιξε και από το πρωί μέχρι το βράδυ νοστιμεύει τις βόλτες μας στο κέντρο, φτιάχνει γευστικότατα φρέσκα σάντουιτς, σερβίρει μεσημεριανό, έχει πάντα όλο και κάτι καινούργιο να προτείνει. Αυτή τη φορά προσθέτει στο ισόγειο του όμορφου νεοκλασικού ένα μπαρ με λίγα σκαμπό στο οποίο σερβίρει μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα, όλα τους με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου.
Είναι ένα μενού που δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό μας σε μια ανάπαυλα απο τις δουλειές στο κέντρο, σε εκείνα τα after office ραντεβού που όλοι λαχταράμε, σε μια στάση πριν ή μετά το θέατρο και το σινεμά. Κάποια από αυτά που μπορούμε να δοκιμάσουμε αποκλειστικά σερβιρισμένα στην μπάρα ειναι: τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring roll με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας, αλλά και κροκέτα «γεμιστά» με κρέμα φέτας! Μικρά πιάτα με τεράστια γεύση που πλαισιώνει ιδανικά η λίστα κρασιών και cocktails του εστιατορίου. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες για να διαλέξεις, ενώ τα cocktails έχουν αφεθεί στα έμπειρα χέρια του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Είναι μια ιδανική πρόταση για τις καθημερινές, τότε που όλο τρέχεις και δεν έχεις χρόνο να εξερευνήσεις διεξοδικά το κυρίως μενού του εστιατορίου. Τότε που θες απλώς να πιεις ένα ποτήρι κρασί και να φας κάτι (υπερ)νόστιμο και κάπως έτσι μέσα σε λίγα λεπτά να σου αλλάξει η διάθεση. Το Ateno το πετυχαίνει αυτό, και με το παραπάνω.
Υ.Γ. Φεύγοντας ρίξε και μια ματιά στο τμήμα delicatessen όπου μεταξύ άλλων θα βρεις και τα εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά της MetaMeat, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, τυριά από έλληνες παραγωγούς και όλες τις ετικέτες κρασιών του εστιατορίου.
Αιόλου 52& Μιλτιάδου, κέντρο, 210 3223223, Instagram: @ateno.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.