Γεύσεις Κέρκυρας: Η αυθεντική τέχνη του κρέατος και της αλλαντοποιίας Μιχαλάς
Ένα από τα μαγαζιά που κρατούν ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού


Ένα από τα μυστικά της επιτυχίας βρίσκεται στα αρώματα του ξυλόφουρνου
Στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Κέρκυρας, στην περιοχή των Δουκάδων, η οικογενειακή αλλαντοποιία "Λ&Α Μιχαλάς" διατηρεί ζωντανή την παράδοση της κερκυραϊκής γαστρονομίας. Ξεκινώντας το 1981 ως ένα μικρό κρεοπωλείο, η επιχείρηση εξελίχθηκε σε μια μονάδα παραγωγής εκλεκτών αλλαντικών κι επεξεργασίας κρεάτων πάντα με σεβασμό στις αυθεντικές γεύσεις και την ποιότητα των πρώτων υλών.

Με έμφαση στη φυσική ωρίμανση και την παραδοσιακή τεχνική δεσίματος, τα προϊόντα της αλλαντοποιίας παρασκευάζονται από φρέσκο κρέας και φυσικά ζωικά συστατικά. Τα αρώματα του ξυλόφουρνου, όπου καπνίζονται με ξύλα, χαρίζουν στα προϊόντα τη μοναδική τους γεύση.

Ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές ξεχωρίζει η Χοιρινή Παντσέτα Καπνού "ΜΙΧΑΛΑΣ", εμπνευσμένη από την ιταλική παράδοση. Μαριναρισμένη με ντόπιο κρασί, σκόρδο και αρωματικά μπαχαρικά, καπνίζεται σε ξυλόφουρνο για τρεις ημέρες. Ιδανική για μια αυθεντική καρμπονάρα ή σε πλατώ αλλαντικών και τυριών.

Το περίφημο Νούμπουλο "ΜΙΧΑΛΑΣ", γνωστό από την εποχή των Ενετών ως "Φουμικάδο", είναι ένα εκλεκτό αλλαντικό από αγνές πρώτες ύλες, αρωματισμένο με κερκυραϊκό κρασί και καρυκεύματα. Καπνίζεται φυσικά σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα και συνοδεύει υπέροχα σαλάτες, μακαρονάδες και ποικιλίες τυριών.

Εκτός από τα εκλεκτά αλλαντικά, η επιχείρηση διαθέτει και μια εξαιρετική ποικιλία κρεάτων υψηλής ποιότητας, ιδανικά για κάθε λάτρη του καλού φαγητού. Από εκλεκτά κομμάτια όπως Tomahawk, Buffalo και T-Bone Steak, μέχρι Dry Aged μοσχάρι με βαθιά γεύση και εξαιρετική υφή και ζουμερά μπιφτέκια, τα κρέατα "Λ&Α Μιχαλάς" ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα και τη μοναδική τους ωρίμανση.
Τα προϊόντα "Αλλαντικά Λ&Α Μιχαλάς" αποτελούν εγγύηση ποιότητας και γεύσης, κρατώντας ζωντανές τις γαστρονομικές παραδόσεις του νησιού. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έντονα χρώματα, ιδιαίτερες γεύσεις και πληθώρα θρεπτικών συστατικών
Έλληνες, Μικρασιάτες, Πομάκοι, Μουσουλμάνοι και οι αυθεντικές τους συνταγές
Crash test στα καλύτερα τσουρεκάδικα της πόλης
Μακριά από τον τουριστικό συνωστισμό, με ωραία έθιμα και ακόμη καλύτερο φαγητό
Koυλουράκια ή τσουρέκι; Και τα δύο, με μπόνους το σοκολατένιο αυγό και ένα γαλακτομπούρεκο
Αρνάκι με τρεις τρόπους, πίτες και φανταστική μαγειρίτσα – όλες οι συνταγές που χρειάζεσαι για το Πασχαλινό Τραπέζι
Γλυκά του κουταλιού και συριανά λουκούμια από το 1926
Εύκολη δουλειά, μεγάλη η χαρά
Από το παλικάρι της φακής μέχρι την Πίπη τη Φακιδομύτη
Μεγάλη Εβδομάδα έρχεται: Για κρασιά στον Ιούδα, καψουροτράγουδα στον Άγιο, σουβλάκια στο Ευλόγησον
Εδώ καθημερινά συντελούνται μικρά γευστικά θαύματα
Γεύσεις που συνδυάζουν το αυθεντικό με το σύγχρονο
Εδώ το Πάσχα είναι οικογένεια. Είναι μοίρασμα. Είναι ένα γεμάτο τραπέζι που γίνεται αφορμή για αληθινή επαφή
Τα πάντα φτιάχνονται στο εργαστήριό τους, με πολίτικες συνταγές και πρώτες ύλες από την Ελλάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.