Mailo's - The Pasta Project: Η Spanakopita Pasta είναι ξανά εδώ!
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!

Τα Mailo's μόλις παρουσίασαν τη νέα limited edition μακαρονάδα τους: την πεντανόστιμη Spanakopita Pasta!
Η µεγάλη επιτυχία των Mailo’s, αυτού του ναού της µακαρονάδας, δεν οφείλεται µόνο στα µοναδικά ζυµαρικά του (τα οποία φτιάχνονται εδώ, κάθε µέρα από την αρχή, µόνο µε σιµιγδάλι και νερό), ούτε στο γεγονός ότι µετέτρεψε σε street food τη µακαρονάδα που µέχρι τότε µπορούσες να βρεις µόνο σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο. Ο κυρίαρχος λόγος που όλοι µας λατρέψαµε αυτές τις κατακόκκινες γωνιές της πόλης είναι η γεύση που µας χάρισαν. Όλες αυτές τις µοναδικές signature συνταγές που άφησαν τη δική τους εποχή, όπως το Pastitsio, η Truffle Mushrooms, το καταπληκτικό Parmesan Chicken.

Τα Mailo’s θα µπορούσαν να είχαν µείνει σε αυτές τις συνταγές και πάλι να είχαν βγει πρωταθλητές των street food µακαρονάδων. Αλλά όχι. Κάθε τόσο µας εµφανίζουν νέες συνταγές, φοβερές limited edition µακαρονάδες που µας κλέβουν την καρδιά από την αρχή. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Spanakopita Pasta.
Στα Mailo's θα βρεις τη Spanakopita Pasta

Λοιπόν, αυτή τη µακαρονάδα την έφαγα τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια και ακόµη θυµάµαι τη γεύση της. Θυµάµαι, λες και ήταν χθες, να βουτάω το πιρούνι µου βαθιά µέσα στο κατακόκκινο κύπελλο Mailo’s και να ανασύρω µια πληθωρική µπουκιά µε ριγκατόνι που είχε γεύση… σπανακοτυρόπιτας! Όχι δεν διάβασες λάθος. Ναι, µακαρονάδα ήταν. Αλλά και σπανακοτυρόπιτα. ∆ηλαδή, όλα τα υλικά της τιµηµένης αυτής ελληνικής πίτας ήταν εδώ, κανένα δεν έλλειπε (ούτε καν το χωριάτικο φύλλο!), και όλα µαζί έφτιαχναν την πιο διαφορετική, πρωτότυπη και νόστιµη µακαρονάδα που είχα φάει µέχρι τότε στη ζωή µου. Και (επιτέλους!) είµαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτή η βασίλισσα των µακαρονάδων και της τιµηµένης ελληνικής κουζίνας επέστρεψε! Και µάλιστα όχι µόνη της, αλλά µε παρέα!


Η φοβερή µακαρονάδα Σπανακοτυρόπιτα έφερε µαζί και τη φίλη της, τη µακαρονάδα-σπανακόπιτα. Μιλάµε για µια πλούσια σάλτσα µε σπανάκι και φυτική κρέµα (στη νηστίσιµή της εκδοχή), που έχει ακριβώς τη γεύση της σπανακόπιτας που όλοι ονειρευόµαστε. Στο τέλος τα πάντα λαχταριστά ζυµαρικά των Mailo’s (και εδώ, όπως και σε κάθε άλλη Mailo’s µακαρονάδα µπορείς να διαλέξεις ανάµεσα σε τρία είδη ζυµαρικών: rigatoni, campanelle και casarecce), τα υπέροχα αυτά ζυµαρικά, λέω, πασπαλίζονται µε τραγανό παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο. Το οποίο είναι ακόµα µια µαγική πινελιά. Γιατί το µόνο που λείπει από µια πλούσια µακαρονάδα είναι το τραγανό στοιχείο, αλλά να που τα Mailo’s βρήκαν τη λύση και σε αυτό.
Πολλά έγραψα, ενώ έπρεπε να γράψω µόνο αυτό: Τρέξτε να προλάβετε τη Spanakopita Pasta πριν την κατεβάσουν!
www.mailos.gr, Fb: Mailo’s – The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από την κλασική, μέχρι την πιο αναπάντεχη, διάλεξε όποια σου αρέσει περισσότερο για την 25η Μαρτίου
Στις γειτονιές της Αθήνας ή και με μικρή εκδρομή
Το επόμενο είναι ένα γαστρονομικό εργαστήριο για την Επανάσταση του 1821
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Εδώ θα βρείτε μια τεράστια ποικιλία ξηρών καρπών, ό,τι πρέπει για τις ημέρες νηστείας της Σαρακοστής
Το παντοπωλείο αυτό μας έχει καλομάθει στα καλύτερα. Το ίδιο κάνει και αυτές τις ημέρες της Σαρακοστής!
Εδώ θα ανακαλύψεις όσπρια που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα και τη θρεπτική τους αξία
Ο φούρνος που κρατάει ζωντανή την τέχνη της αρτοποιίας από το 1968
Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας
Η 25η Μαρτίου μυρίζει επανάσταση, χαρμόσυνα νέα από τον ουρανό και μπακαλιάρο σκορδαλιά!
Ωδή στο πιο ζαχαροπλαστένιο ζαχαροπλαστείο της συνοικίας
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.