- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Mailo's - The Pasta Project: Η Spanakopita Pasta είναι ξανά εδώ!
Έχεις δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα-σπανακόπιτα; Αν όχι, πρέπει!
Τα Mailo's μόλις παρουσίασαν τη νέα limited edition μακαρονάδα τους: την πεντανόστιμη Spanakopita Pasta!
Η µεγάλη επιτυχία των Mailo’s, αυτού του ναού της µακαρονάδας, δεν οφείλεται µόνο στα µοναδικά ζυµαρικά του (τα οποία φτιάχνονται εδώ, κάθε µέρα από την αρχή, µόνο µε σιµιγδάλι και νερό), ούτε στο γεγονός ότι µετέτρεψε σε street food τη µακαρονάδα που µέχρι τότε µπορούσες να βρεις µόνο σε ένα καλό ιταλικό εστιατόριο. Ο κυρίαρχος λόγος που όλοι µας λατρέψαµε αυτές τις κατακόκκινες γωνιές της πόλης είναι η γεύση που µας χάρισαν. Όλες αυτές τις µοναδικές signature συνταγές που άφησαν τη δική τους εποχή, όπως το Pastitsio, η Truffle Mushrooms, το καταπληκτικό Parmesan Chicken.
Τα Mailo’s θα µπορούσαν να είχαν µείνει σε αυτές τις συνταγές και πάλι να είχαν βγει πρωταθλητές των street food µακαρονάδων. Αλλά όχι. Κάθε τόσο µας εµφανίζουν νέες συνταγές, φοβερές limited edition µακαρονάδες που µας κλέβουν την καρδιά από την αρχή. Μία τέτοια περίπτωση είναι και η Spanakopita Pasta.
Στα Mailo's θα βρεις τη Spanakopita Pasta
Λοιπόν, αυτή τη µακαρονάδα την έφαγα τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια και ακόµη θυµάµαι τη γεύση της. Θυµάµαι, λες και ήταν χθες, να βουτάω το πιρούνι µου βαθιά µέσα στο κατακόκκινο κύπελλο Mailo’s και να ανασύρω µια πληθωρική µπουκιά µε ριγκατόνι που είχε γεύση… σπανακοτυρόπιτας! Όχι δεν διάβασες λάθος. Ναι, µακαρονάδα ήταν. Αλλά και σπανακοτυρόπιτα. ∆ηλαδή, όλα τα υλικά της τιµηµένης αυτής ελληνικής πίτας ήταν εδώ, κανένα δεν έλλειπε (ούτε καν το χωριάτικο φύλλο!), και όλα µαζί έφτιαχναν την πιο διαφορετική, πρωτότυπη και νόστιµη µακαρονάδα που είχα φάει µέχρι τότε στη ζωή µου. Και (επιτέλους!) είµαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι αυτή η βασίλισσα των µακαρονάδων και της τιµηµένης ελληνικής κουζίνας επέστρεψε! Και µάλιστα όχι µόνη της, αλλά µε παρέα!
Η φοβερή µακαρονάδα Σπανακοτυρόπιτα έφερε µαζί και τη φίλη της, τη µακαρονάδα-σπανακόπιτα. Μιλάµε για µια πλούσια σάλτσα µε σπανάκι και φυτική κρέµα (στη νηστίσιµή της εκδοχή), που έχει ακριβώς τη γεύση της σπανακόπιτας που όλοι ονειρευόµαστε. Στο τέλος τα πάντα λαχταριστά ζυµαρικά των Mailo’s (και εδώ, όπως και σε κάθε άλλη Mailo’s µακαρονάδα µπορείς να διαλέξεις ανάµεσα σε τρία είδη ζυµαρικών: rigatoni, campanelle και casarecce), τα υπέροχα αυτά ζυµαρικά, λέω, πασπαλίζονται µε τραγανό παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο. Το οποίο είναι ακόµα µια µαγική πινελιά. Γιατί το µόνο που λείπει από µια πλούσια µακαρονάδα είναι το τραγανό στοιχείο, αλλά να που τα Mailo’s βρήκαν τη λύση και σε αυτό.
Πολλά έγραψα, ενώ έπρεπε να γράψω µόνο αυτό: Τρέξτε να προλάβετε τη Spanakopita Pasta πριν την κατεβάσουν!
www.mailos.gr, Fb: Mailo’s – The Pasta Project, Instagram: @mailos_pasta
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.