![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![89385-180325.jpg 89385-180325.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/02/27/89385-180325.jpg)
Από τις 2 Μαρτίου η Hytra αρχίζει ένα φεστιβάλ γεμάτο γεύσεις και μυρωδιές, που στοχεύει από τη μία στην ανάδειξη των καλύτερων παραδοσιακών προϊόντων της ελληνικής γης και από την άλλη σε μια σύνδεση της πόλης με την ύπαιθρο. Καλεί τους κορυφαίους και πιο φημισμένους σεφ από όλη την Ελλάδα να αφήσουν για λίγο τις δικές τους κατσαρόλες και να μπουν στην κουζίνα της.
Πρώτος έρχεται να μαγειρέψει στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών», ο σεφ από τη Φλώρινα, ο εκπληκτικός Νίκος Κοντοσώρος. Για μία μέρα μόνο, το μενού της Hytra αλλάζει και πλημμυρίζει από αρώματα ελληνικά, δημιουργικά, ακαταμάχητα.
Εμπνευσμένος από τη «Βουργουνδία της Ελλάδας», όπως παρομοιάζει ο ίδιος το Ξινό Νερό, την περιοχή όπου βρίσκεται το εστιατόριό του, ο Νίκος Κοντοσώρος είναι αποφασισμένος να μαγειρέψει τα καλύτερά του. Το «Σουτ Μακαλό», δηλαδή μοσχαρίσιοι κεφτέδες, καλυμμένοι από έναν πυκνό μεταξένιο χυλό αλευριού, ζωμό κότας και σαφράν και το «Χοιρινό με κρούστα κόκκινου πιπεριού», θα είναι τα highlights μιας βραδιάς με πολύ διαφορετικό αέρα από αυτόν που έχουμε συνηθίσει. Μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά κρασιά, θα είναι «συνοδοί» του ξεχωριστού μενού.
Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Λ. Συγγρού 107-109, 210 3316767
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.