- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κυριακές στο κέντρο της Αθήνας με «Sunday Roast» στο GB Roof Garden Restaurant του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Το Sunday Roast υπόσχεται αυθεντικές γεύσεις και αξέχαστες στιγμές, κάθε Κυριακή 13:00-17:00
Οι Κυριακές στο κέντρο της Αθήνας έχουν τον δικό τους χαλαρό pre-week ρυθμό. Οι δρόμοι γεμίζουν με κόσμο, γέλια και το άγχος δε χωράει σε αυτές τις βόλτες. Είναι η μέρα που η πόλη ηρεμεί λίγο από τον πυρετό της εβδομάδας, αλλά παραμένει ζωντανή και ψάχνει τον καλύτερο τρόπο να γεμίσει μπαταρίες.
Μία από τις αφορμές θα τη βρει σίγουρα στο GB Roof Garden Restaurant του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, εκεί που η παράδοση συναντά τη σύγχρονη γαστρονομία μέσα από το νέο Sunday Roast, μια εμπειρία αφιερωμένη στη συντροφικότητα, την οικογενειακή θαλπωρή και την αυθεντική ελληνική φιλοξενία.
Kάθε Κυριακή μεσημέρι, στο GB Roof Garden στρώνεται ένα υπέροχο τραπέζι γεμάτο νοστιμιές. Πρωταγωνιστής είναι το παραδοσιακό ψητό αρνί στη γάστρα με μυρωδικά, συνοδευόμενο από γιαούρτι με τσαλαφούτι και μαντζουράνα και μια σειρά από εκλεκτά πιάτα που αναδεικνύουν την πλούσια ελληνική γαστρονομική παράδοση. Το μενού που έχουν επιμεληθεί ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και ο Chef de Cuisine Νίκος Λιόκας περιλαμβάνει γεύσεις που απογειώνουν την εμπειρία: τραγανά τηγανητά αρνίσια γλυκάδια με πικάντικα μπαχαρικά, χειροποίητη πίτα στα κάρβουνα, ζουμερές σεφταλιές από σπάλα με σάλτσα δυόσμου, αλλά και τραγανές πατάτες φούρνου με αλάτι δενδρολίβανου, κάθε πιάτο είναι ένας ύμνος στις παραδοσιακές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας.
Η μοναδική ατμόσφαιρα του GB Roof Garden, η μαγευτική θέα της πόλης και η κορυφαία εξυπηρέτηση μετατρέπουν κάθε Κυριακάτικο γεύμα σε μια πραγματική γιορτή.
Για όσους αναπολούν τα οικογενειακά τραπέζια της παιδικής τους ηλικίας αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τις δικές τους αναμνήσεις, το Sunday Roast υπόσχεται αυθεντικές γεύσεις και αξέχαστες στιγμές, κάθε Κυριακή 13:00-17:00.
Και κάπως έτσι, μια ακόμα Κυριακή στην Αθήνα γεμίζει με ωραίες στιγμές, καλό φαγητό και χαλαρή διάθεση. Οι δρόμοι αδειάζουν σιγά-σιγά, τα τελευταία ποτήρια τσουγκρίζουν στα τραπέζια, και η πόλη ετοιμάζεται για τη νέα εβδομάδα. Όμως, αυτή η μικρή χαλάρωση, αυτή η απόλαυση της Κυριακάτικης ρουτίνας, είναι που δίνει την ενέργεια για ό, τι ακολουθεί. Άλλωστε, οι καλύτερες μέρες είναι αυτές που τις ζεις σωστά – και μια Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας είναι πάντα μια καλή ιδέα.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ
Διεύθυνση: Βασιλέως Γεωργίου Α 1, Αθήνα, 105 64
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 210 3330766
Site: www.gbroofgarden.gr/
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.