Θεματα

Podcast Μίξερ | Η Αννίτα Ζάχου μας βάζει στον κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

«Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον του ελαιολάδου όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση»

Ελένη Ψυχούλη, Στέλιος Παρλιάρος
Ελένη Ψυχούλη, Στέλιος Παρλιάρος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η Ελένη Ψυχούλη και ο Στέλιος Παρλιάρος υποδέχονται την Αννίτα ΖάχουΓεωπόνο - Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων & Σύμβουλος.

Γεννημένη στην Αθήνα, προερχόμενη από οικογένεια ελαιοπαραγωγών από τη Μεσσηνία, το ελαιόλαδο ήταν το πάθος της από μικρή. Αυτό την οδήγησε να αναζητήσει βαθύτερη γνώση και να πιστοποιηθεί ως επαγγελματίας Γευσιγνώστρια Ελαιολάδου το 2012. Αργότερα, της δόθηκε υποτροφία από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαίας (IOC) για να παρακολουθήσει την πιο αναγνωρισμένη εκπαίδευση στον κόσμο επάνω στη γευσιγνωσία και παραγωγή ελαιολάδου στο Πανεπιστήμιο της Jaen στην Ισπανία (UJA), από το οποίο κατέχει τον τίτλο Expert in Virgin Olive Oil Tasting (Εμπειρογνώμων Δοκιμάστρια Παρθένων Ελαιολάδων). Έχει εκπαιδευτεί κάτω από κορυφαίους ισπανούς δοκιμαστές ελαιολάδου και ελαιολόγους όπως οι Marino Uceda, Maria Paz Aguilera, Hipolito Garcia Toledo και πολλοί άλλοι. Είναι μέλος της Ιταλικής Ένωσης Δοκιμαστών Ελαιολάδου (ONAOO), της Ισπανικής Ακαδημίας Γαστρονομίας Ελαιόλαδου (AOGI), του Συλλόγου Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ, του Διεθνούς Γκρουπ Women In Olive Oil (WIOO), της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Coaches (ICF) και της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Ιατρικής του Τρόπου Ζωής (European Lifestyle Medicine Organization).

Η αποστολή της; Να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία της σχετικά με την αξία, την ποιότητα, τη σωστή επιλογή, τις πολλαπλές χρήσεις και τα οφέλη για την υγεία του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου και της Μεσογειακής Διατροφής, δημιουργώντας πρεσβευτές τους σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Το όραμά της; Να βάλει το δικό της λιθαράκι στην αλλαγή του ελαιοκομικού τομέα της χώρας μου καθώς και της κουλτούρας που έχουμε γύρω από το ελαιόλαδο. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το μέλλον του ελαιολάδου όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκοσμίως, πρέπει να επικεντρωθούμε στην εκπαίδευση. Εκπαίδευση του παραγωγού, του ελαιουργού, του εμπόρου, του πωλητή στο κατάστημα, του σεφ και του ιδιοκτήτη εστιατορίου, του ενήλικα καταναλωτή αλλά και των παιδιών, επειδή τα παιδιά είναι οι ενήλικες καταναλωτές του μέλλοντος.

Podcast Μίξερ | Η Ανίτα Ζάχου μας βάζει στον κόσμο του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ