- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![89164-200228.jpg 89164-200228.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2008/12/18/89164-200228.jpg)
Το εστιατόριο είναι μικρό και κουκλίστικο. Έχει απλά τραπέζια ξύλινα, πιατάκια-καδράκια στους τοίχους και μια στρατιά λευκών μπουλ φωτιστικών στην οροφή να το φωτίζουν. Επειδή είναι Χριστούγεννα τα κορίτσια στολίζουν το μαγαζί με γιρλάντες, κόκκινα φωτάκια, αγγελάκια και αλεξανδρινούς. Τα κορίτσια είναι η αφράτη, ροζ, γυναίκα-πίνακας του Ρούμπενς , Ταλίτα και η σοβαρή Ναόμι, ένας σεφ με τα όλα του, 21 ετών. Κόρες κι οι δύο του Vincenzo Sigillo και της Ντίας – των ανθρώπων που άφησαν το σημάδι τους στην ιταλική γεύση της Αθήνας. Θα τους θυμηθείς αν σου αραδιάσουν τα μαγαζιά τους που έχεις κι εσύ επισκεφτεί: Dolce Vita στη Μύκονο και στην Αθήνα, Yves Klein Blue πάλι στη Μύκονο, Il Parmigiano στη Μύκονο, στη Φιλοθέη, τη Γλυφάδα, το Κολωνάκι.
Τα κορίτσια έχουν κληρονομήσει το χέρι του Vincenzo στη μαγειρική, το τσαγανό και το χαμόγελο της μάνας τους σε όλα τα υπόλοιπα. Και τώρα γράφουν τις δικές τους σελίδες ζωής, με πρώτο σταθμό το Peccati di Gola, ελληνικά «οι αμαρτίες της γεύσης». Ξεκινάμε μέσα σε φιλιά, αγκαλιές και «καλορίζικα» το τσιμπολόι. Λαχταριστά μπαστουνάκια ψωμιού από ζύμη πίτσας. Είναι ζεστά, μυρίζουν δεντρολίβανο, τα βουτάμε στη σαλτσούλα της ψητής μελιτζάνας με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό, τα τυλίγουμε στο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με τη ρόκα και την παρμεζάνα, τα τρώμε σκέτα, είναι κι έτσι υπέροχα. Περνάμε σε ριζότο με σπαράγγια και κατσικίσιο τυρί, πρώτη φορά τρώω σπαράγγια τόσο τραγανά. Πίνουμε κρασί λευκό, τα κορίτσια θέλουν μόνο ιταλικές ετικέτες, φέρνουν μόνο τις καλύτερες, σε πολύ καλές τιμές. Μας σερβίρουν παπαρδέλες με γαρίδες, μαύρη τρούφα και κρέμα γάλακτος, πιάτο με άρωμα και πλούσια γεύση, γελάμε, δεν μένει ίχνος. Κλείνουμε με πίτσα Diavola με σαλάμι καυτερό, μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας φρέσκιας, ανοίγουμε κι άλλο κρασί.
Αμαρτάνω συνέχεια και μ’ αρέσει πολύ, έχει προστεθεί και η υπόλοιπη δύναμη του Peccati, το εστιατόριο είναι πολυεθνικό, ο γλύκας ξανθός Μιχάλης είναι Πολωνός και συνεσταλμένος, ο Μαρσέλ Ιταλοαλβανός φοβερός πιτσαδόρος εκπαιδευμένος από τον πεθερό του Vincenzo, η Βάσω μια μελαχρινή από τη Λαμία πιο Ιταλίδα στο ταμπεραμέντο κι από τις άλλες δύο, τις… αυθεντικές. Έχουν σχέδια, είναι σχεδόν όλοι κάτω από τα 25, θέλουν τα καλύτερα, κυνηγάνε τις τιμές, τις θέλουν πολύ χαμηλές. Έχουν όντως τσαγανό – γεια σου, Ντιάκι –, έχουν φτιάξει ατμόσφαιρα και σε περιμένουν. Θα φας, θα πιεις αυθεντικά ιταλικά, η Ναόμι την ψάχνει συνέχεια, και στα δύσκολα θυμάται πώς το έκανε ο μπαμπάς. Μας κερνάνε γλυκά, τιραμισού καταπληκτικό, και τέλος μια βόμβα αμαρτίας, πίτσα φάκελος, ζεστή, μοσχομυριστή, γεμιστή με λιωμένη σοκολάτα και ζάχαρη άχνη από πάνω, οk, πώς το λένε αυτό; Άμα δεν μπορείς να αντισταθείς στην αμαρτία, υπόκυψε κι απόλαυσέ το.
Peccati di Gola, Κύπρου 50, Γλυφάδα, 210 8981.511. Ανοιχτό κάθε μέρα 13.00 έως 1.00, μετά τις γιορτές κλειστό Κυριακή βράδυ - Δευτέρα, 17-22/άτομο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.