Θεματα

Wild Child: To άγριο παιδί ηρεμεί και συστήνεται

Με 10-12 διαφορετικούς συνδυασμούς κρουασάν, αλμυρά και γλυκά

Ηλιάνα Κωνσταντακάτου.
Ηλιάνα Κωνσταντακάτου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wild Child
Wild Child

Wild Child: Διαφορετικές ποικιλίες από φρέσκες σοδειές καφέ και χειροποίητα κρουασάν με γαλλικό βούτυρο στον πεζόδρομο της Μυλωνογιάννη στα Χανιά

Το «άγριο παιδί» είναι απόγονος του The Jar café. Άνοιξε τα ρολά του τον Νοέμβριο, ύστερα από δύο χρόνια πειραματισμού πάνω στο ζυμάρι του κρουασάν και τις ιδιότητές του. Η έμπνευση των ιδιοκτητών, Γιάννη Μποτωνάκη και Κωνσταντίνου Πάγκαλου, ήταν η αγάπη τους για το ποιοτικό κρουασάν και το καλό φαγητό, ενώ η αμετακίνητη πεποίθησή τους ήταν και είναι πως αυτά τα δύο πρέπει να συνδυάζονται με καλές ποικιλίες καφέ.

Wild Child

Μέσα από ταξίδια και δοκιμές σε πολλές πόλεις της Ευρώπης αλλά και μέσα από την παρακολούθηση καταστημάτων σε Αυστραλία και Ιαπωνία, άντλησαν έμπνευση για να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το Wild Child.

Ο χώρος είναι σχεδιασμένος bottom to top από τους ιδιοκτήτες, θέλοντας να πετύχουν το αποτέλεσμα που είχαν στο μυαλό τους, αυτό που είχαν οραματιστεί: Ο εσωτερικός χώρος είναι χωρισμένος στα δύο. Το ένα κομμάτι έχει βιομηχανικό χαρακτήρα και οι χώροι των παρασκευών συνδυάζουν έναν minimal χαρακτήρα με έντονα μπλε και κόκκινα χρώματα, αντικατοπτρίζοντας το αντισυμβατικό πνεύμα του Wild Child.

Wild Child

To blend του καφέ ροής είναι από την Κολομβία, ενώ κάθε τόσο καταφθάνουν διαφορετικές ποικιλίες από φρέσκες σοδειές για να προσφέρουν μια νέα γευστική πρόταση. Στο retail corner φιγουράρουν σακουλάκια των 250 γρ. με τους εξωτικούς μονοποικιλιακούς καφέδες, ώστε να μπορείς να ζήσεις τη speciality εμπειρία και στο σπίτι.

Wild Child

Τα κρουασάν φτιάχνονται στον πάνω όροφο με θέα τον πεζόδρομο, πάντα σε σταθερές θερμοκρασίες. Χρησιμοποιούνται γαλλικά βούτυρα 82%, με χαρακτηριστικές νότες φουντουκιού, κανόνας απαράβατος για τη διατήρηση της ποιότητας του προιόντος. Η φυλλοποίηση και το στοφάρισμα διαρκούν 2 μέρες, μέχρι να καταλήξουν στο φούρνο του Wild Child. Καθημερινά γίνονται 3-4 ψησίματα στον κάτω όροφο, ώστε ο πελάτης να βιώνει την απόλυτη οσφρητική εμπειρία.

Στη βιτρίνα του καταστήματος, που βρίσκεται πάνω ακριβώς στον πεζόδρομο, μπορεί κάποιος να διακρίνει 10-12 διαφορετικούς συνδυασμούς κρουασάν, είτε αλμυρά είτε γλυκά. Ξεχωριστή θέση στις προτιμήσεις του κόσμου έχει η Shakshouka με χειροποίητο chorizo από τοπικό κρεοπωλείο, το Mpougatsa Taco Croissant καθώς και το Speculoos New York Roll croissant.

Wild Child

Οι head bakers Γιώτα Φράγκου και Νατάσα Μουλακάκη σε συνεργασία με την pastry chef Γεωργία Σταυριανάκη και τους chefs Γιάννη Ανδρουλάκη και Στέλιο Μακρή, δουλεύουν καθημερινά πάνω σε συνταγές και τεχνικές ώστε οι βιτρίνες του Wild Child να αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς. Ξεχωριστή θέση κατέχουν τα tailor made profiteroles καθώς και τα φρέσκα γλυκά, που βασίζονται σε μια εναλλακτική παρουσίαση γαλλικής ζαχαροπλαστικής.

Wild Child

Η αγάπη των ανθρώπων του Wild Child για το brunch έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, από την πρώτη δημιουργία τους, το The Jar Café, όπου από το 2019 σερβίρονται αμέτρητα πιάτα που συνεχώς εξελίσσονται. Όλες οι πρώτες ύλες είναι προσεκτικά επιλεγμένες και καθημερινά γεμίζουν τα πεντανόστιμα σάντουιτς από μοναστηριακά ψωμιά καθώς και τα brioche, με εκείνο το τραγανό κοτόπουλο και την kimchi mayo να κλέβει την παράσταση. Τέλος, στο Wild Child μπορεί κάποιος να επιλέξει και πιάτα με αυγά σε διάφορες εκδοχές, που πάντα συνδυάζονται από προζυμένια ψωμιά ή σφολιάτες.

→ WILD CHILD στον πεζόδρομο της Μυλωνογιάννη 54, Χανιά

Wild Child

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Merci Chef: Έλληνες και Γάλλοι σεφ μοιράζουν πρωινό στο Νοσοκομείο Μεταξά
Merci Chef: Έλληνες και Γάλλοι σεφ μοιράζουν πρωινό στο Νοσοκομείο Μεταξά

Πήγαμε στο αντικαρκινικό νοσοκομείο και μαζί με βραβευμένους σεφ ετοιμάσαμε χυμούς και μοιράσαμε κρουασάν σε ασθενείς και προσωπικό, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Γαλλικής Γαστρονομίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.