

Καθημερινά σε περιμένουν διαφορετικά είδη ψωμιού, ακαταμάχητα χειροποίητα κρουασάν, πίτες και πολλά άλλα
Η μυρωδιά που ξεχύνεται κάθε πρωί από την πόρτα του Μονόκερου κάνει τους περαστικούς να κοντοστέκονται και να χαζεύουν τη βιτρίνα με λαχτάρα. Είναι το άρωμα του φρεσκοψημένου ψωμιού που κάνει τα πρωινά αυτής εδώ της γειτονιάς λίγο πιο ευτυχισμένα και σίγουρα πολύ πιο νόστιμα. Ο Μονόκερος είναι ένα σύγχρονο bakery, που πέρασε σε καινούργια χέρια κι έγινε αμέσως γνωστό σε όλη την Αθήνα, χάρη στις λιχουδιές του. Πρώτα απ’ όλα, εδώ θα βρεις αληθινό ψωμί αργής ωρίμασης, αποκλειστικά φτιαγμένο με προζύμι. Καθημερινά σε περιμένουν 7-9 διαφορετικά είδη ψωμιού, από τα οποία το πιο δημοφιλές είναι το σύμμεικτο, ένα υπέροχο ψωμί με μαλακή ψίχα και τραγανή κόρα. Και φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφέρουμε το ψωμί με ελιά, καρύδι και κεχρί, που φτιάχνεται με βιολογικό αλεύρι, αλλά και τη Focaccia με ελαιόλαδο και ανθό αλατιού, που σύντομα θα προσφέρεται (και) με διάφορα toppings. Μεγάλο κεφάλαιο στον Μονόκερο αποτελούν επίσης τα ακαταμάχητα χειροποίητα κρουασάν, σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα (σ.σ. να δοκιμάσεις οπωσδήποτε το κρουασάν με μανιτάρια, σχοινόπρασο κι έμενταλ!), αλλά και οι πίτες (θα ανακαλύψετε μία παραδοσιακή τραχανόπιτα με χειροποίητο τραχανά από το Μέτσοβο, αλλά και μία ασύγκριτη μπατζίνα με κολοκύθι). Επίσης, ο Μονόκερος είναι στάνταρ στάση και για όσους αγαπούν το Βάσκικο cheesecake – είναι από τα καλύτερα της Αθήνας.
Extra tip: Τα Σάββατα ο Μονόκερος ψήνει το μοναδικό του σοκολατόψωμο, ένα γλυκό ψωμί με καφέ, κακάο, σοκολάτα και βύσσινα – μην το χάσεις!