- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Kitchen Club: ένα εργαστήριο καλού φαγητού στην Καβάλα
Συνδυάζει γκουρμέ γεύματα με εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια
Στο Kitchen Club στην Καβάλα θα πας για μαθήματα μαγειρικής, σεμινάρια και θεματικά events
Η Κωνσταντίνα Κατζομύτη είναι μια σεφ πολύ γνωστή στην Καβάλα, όπου ζει και μαγειρεύει, ως “Diana’s meals” - έτσι λέγεται η ιστοσελίδα της με συνταγές που κατεβάζει από το μυαλό της, και κατά καιρούς μαγειρεύει ή μάλλον φιλοτεχνεί σε διαφορετικούς χώρους. Τώρα η Κωνσταντίνα έστησε έναν καινούργιο, δικό της χώρο, το Kitchen Club, ο οποίος συνδυάζει brunch (όλη την ημέρα, όχι μόνο πρωινές ώρες) με πολλά άλλα: μαθήματα μαγειρικής, θεματικά events, σεμινάρια με εξειδικευμένους chefs, workshops, εργαστήρια και κάτι που λέγεται team building. Μαζί με τη σπουδαία μαγειρική της ίδιας την Κωνσταντίνας.
Κάθε τόσο στο Kitchen Club οργανώνονται cooking classes, μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία για τουρίστες και ντόπιους. Η Καβάλα έχει κάμποσο τουρισμό, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, και αρκετοί είναι αυτοί που έρχονται, κυρίως από τα Βαλκάνια, για να πάρουν μέρος στα εργαστήρια ή για να μάθουν να μαγειρεύουν με τον τρόπο της Κωνσταντίνας. Έχω δοκιμάσει τα φαγητά της και είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, με απλά, καθημερινά συστατικά φτιάχνει μικρά αριστουργήματα. (Στις συνταγές παίρνει υπόψη της και διάφορες δυσανεξίες, αλλεργίες, δηλαδή περιλαμβάνει και πιάτα που απευθύνονται σε άτομα με θέματα υγείας – το αναφέρω επειδή το τονίζει η ίδια, και σίγουρα έχει σημασία).
Στο πρόγραμμα του Kitchen Club συμμετέχουν πολλοί γνωστοί σεφ, με δικές τους τεχνικές και συνταγές – είδα ότι ένα εργαστήριο/σεμινάριο με πολλή επιτυχία έγινε από τον φίλο, επίσης σούπερ σεφ, Γιάννη Μαρινόπουλο. Μπορεί με άλλα λόγια κάποιος να δηλώσει συμμετοχή και να παρακολουθήσει ένα εργαστήριο, σεμινάριο ή μια ομιλία, αλλά μπορεί πολύ ωραία να πάει απλώς για να φάει καταπληκτικά στο κομψό και χαριτωμένο Kitchen Club.
Upcoming events:
Μάρτιος
- Σεμινάριο ιταλικής κουζίνας με τον Βαγγέλη Φυλακτάκη, ο οποίος είναι chef στην Τοσκάνη.
- Σεμινάριο με τη διατροφολόγο Κάλη Αμπεριάδου «Μετά τον πρώτο χρόνο, τι;». Αφορά τη διατροφή στα πρώτα χρόνια ζωής ενός παιδιού και το πόσο καθοριστική είναι για την ανάπτυξη και την υγεία του.
Απρίλιος
-Δύο θεματικά workshops για παιδιά κατά την περίοδο του Πάσχα.
Kitchen Club: Ερυθρού Σταυρού 40, Καβάλα, 251 062 1850
dianasmeals.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.