Θεματα

Μαυρομάτικα με σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Από τις πιο ωραίες νηστίσιμες συνταγές

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα μαυρομάτικα φασόλια, μάλλον ανήκουν στα παρεξηγημένα φαγητά. Αν δεν τα εκτιμάς όσο τους αξίζει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή, που βρήκαμε στο vegkitchen.com. Είτε νηστεύεις, είτε όχι θα δεις τη Σαρακοστή με άλλο μάτι.

Υλικά για 6 άτομα:

1-2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κούπες μαυρομάτικα

χυμό από μισό λεμόνι

1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλ. ξερή

1 φρέσκια καυτερή πιπεριά

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα, ½ φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip: Η παραπάνω συνταγή λειτουργεί και ως εξαιρετική γέμιση για τάκος.