Θεματα

Μαυρομάτικα με σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Από τις πιο ωραίες νηστίσιμες συνταγές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89022-179530.jpg

Τα μαυρομάτικα φασόλια, μάλλον ανήκουν στα παρεξηγημένα φαγητά. Αν δεν τα εκτιμάς όσο τους αξίζει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή, που βρήκαμε στο vegkitchen.com. Είτε νηστεύεις, είτε όχι θα δεις τη Σαρακοστή με άλλο μάτι.

Υλικά για 6 άτομα:

1-2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κούπες μαυρομάτικα

χυμό από μισό λεμόνι

1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλ. ξερή

1 φρέσκια καυτερή πιπεριά

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα, ½ φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip: Η παραπάνω συνταγή λειτουργεί και ως εξαιρετική γέμιση για τάκος.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.