Θεματα

Μαυρομάτικα με σκόρδο και καυτερή πιπεριά

Από τις πιο ωραίες νηστίσιμες συνταγές

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
89022-179530.jpg

Τα μαυρομάτικα φασόλια, μάλλον ανήκουν στα παρεξηγημένα φαγητά. Αν δεν τα εκτιμάς όσο τους αξίζει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή, που βρήκαμε στο vegkitchen.com. Είτε νηστεύεις, είτε όχι θα δεις τη Σαρακοστή με άλλο μάτι.

Υλικά για 6 άτομα:

1-2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κούπες μαυρομάτικα

χυμό από μισό λεμόνι

1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλ. ξερή

1 φρέσκια καυτερή πιπεριά

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα, ½ φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Tip: Η παραπάνω συνταγή λειτουργεί και ως εξαιρετική γέμιση για τάκος.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.