- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σάντουιτς Meat lover’s
Τι χρειαζόμαστε 1 κρεμμύδι ● 2κ.σ. μαγιονέζα● 1 κ.σ. horseradish ● 1½ κ.σ. μουστάρδα ● 4 φέτες καπνιστό χοιρινό ή παστράμι ή φέτες από μοσχαρίσιο ρολό που έχει περισσέψει, 4 φέτες έμενταλ ● 6-8 κ.σ. λάχανο σαλάτα ή 4 φύλλα λάχανο iceberg ● 4 στρογγυλά ψωμάκια
Πώς το φτιάχνουμε Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το horseradish και αλείφουμε την κάτω πλευρά τους, βάζουμε το κρέας, το λάχανο, τα κρεμμύδια και το τυρί. Αλείφουμε την επάνω πλευρά με μουστάρδα και τα κλείνουμε.
Σάντουιτς - πίτσα
Τι χρειαζόμαστε 8 φέτες ψωμί ● ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα ● φρέσκο βασιλικό ● 8-10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες ● μοτσαρέλα σε φέτες ● ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί ● αλάτι ● πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Απλώνουμε λίγη σάλτσα στη μια φέτα, τοποθετούμε τα φύλλα βασιλικού, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-6΄. Σερβίρουμε αμέσως.
Σάντουιτς leftover
Τι χρειαζόμαστε Κοτόπουλο ή γαλοπούλα που έχει περισσέψει κομμένα σε κομμάτια ● ψητά λαχανικά από την προηγουμένη ● κρεμώδες τυρί ● κίτρινο καπνιστό τυρί ● ψωμί επιλογής μας ● ξίδι μπαλσάμικο
Πώς το φτιάχνουμε Αλείφουμε το ψωμί με κρεμώδες τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε το κοτόπουλο με μπαλσάμικο, προσθέτουμε τα λαχανικά και το τυρί. Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού, γεμίζουμε με τα υλικά και σερβίρουμε.
Μάθε ιστορία
Το concept ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Γραπτές αναφορές για σάντουιτς εμφανίζονται στην Αγγλία,το 1760. Σχεδόν την ίδια εποχή, ο John Montagu, 4ος κόμης του Σάντουιτς, μετά από ατελείωτες ώρες χαρτοπαιξίας, ζήτησε ένα φαγητό που δεν θα τον ανάγκαζε να διακόψει το παιχνίδι. Το “finger food” του κόμη ονομάστηκε προς τιμή του σάντουιτς.
Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.