Θεματα

Τα σάντουιτς αρέσουν...

Σάντουιτς Meat lover’s

61232-134405.jpg
Τζένη Σταυροπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 317
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
8878-20266.jpg

Σάντουιτς Meat lover’s

Τι χρειαζόμαστε 1 κρεμμύδι ● 2κ.σ. μαγιονέζα● 1 κ.σ. horseradish ● κ.σ. μουστάρδα ● 4 φέτες καπνιστό χοιρινό ή παστράμι ή φέτες από μοσχαρίσιο ρολό που έχει περισσέψει, 4 φέτες έμενταλ ● 6-8 κ.σ. λάχανο σαλάτα ή 4 φύλλα λάχανο iceberg ● 4 στρογγυλά ψωμάκια

Πώς το φτιάχνουμε Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά. Κόβουμε στη μέση τα ψωμάκια, ανακατεύουμε τη μαγιονέζα με το horseradish και αλείφουμε την κάτω πλευρά τους, βάζουμε το κρέας, το λάχανο, τα κρεμμύδια και το τυρί. Αλείφουμε την επάνω πλευρά με μουστάρδα και τα κλείνουμε.

Σάντουιτς - πίτσα

Τι χρειαζόμαστε 8 φέτες ψωμί ● ½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτα ● φρέσκο βασιλικό ● 8-10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες ● μοτσαρέλα σε φέτες ● ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο κίτρινο τυρί ● αλάτι ● πιπέρι

Πώς το φτιάχνουμε Απλώνουμε λίγη σάλτσα στη μια φέτα, τοποθετούμε τα φύλλα βασιλικού, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε τη μοτσαρέλα, το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα. Ψήνουμε στο γκριλ για 5-6΄. Σερβίρουμε αμέσως.

Σάντουιτς leftover

Τι χρειαζόμαστε Κοτόπουλο ή γαλοπούλα που έχει περισσέψει κομμένα σε κομμάτια ● ψητά λαχανικά από την προηγουμένη ● κρεμώδες τυρί ● κίτρινο καπνιστό τυρί ● ψωμί επιλογής μας ● ξίδι μπαλσάμικο

Πώς το φτιάχνουμε Αλείφουμε το ψωμί με κρεμώδες τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε το κοτόπουλο με μπαλσάμικο, προσθέτουμε τα λαχανικά και το τυρί. Ζεσταίνουμε τις φέτες του ψωμιού, γεμίζουμε με τα υλικά και σερβίρουμε.

Μάθε ιστορία
Το concept ήταν γνωστό από την αρχαιότητα. Γραπτές αναφορές για σάντουιτς εμφανίζονται στην Αγγλία,το 1760. Σχεδόν την ίδια εποχή, ο John Montagu, 4ος κόμης του Σάντουιτς, μετά από ατελείωτες ώρες χαρτοπαιξίας, ζήτησε ένα φαγητό που δεν θα τον ανάγκαζε να διακόψει το παιχνίδι. Το “finger food” του κόμη ονομάστηκε προς τιμή του σάντουιτς.

 Βαθμολογήστε τη συνταγή, στείλτε τα σχόλιά σας                        

 jenniestav@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.