Θεματα

Η Ρένα της Φτελιάς την Καθαρή Δευτέρα στο Barabicu

Για μια μέρα μόνο, ξανά η μαμά στην κουζίνα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Barabicu πάει να πει «ιερή φωτιά» στη διάλεκτο της φυλής Ταϊνό και είναι η ρίζα της λέξης barbeque. Αυτό το όνομα διάλεξαν οι κόρες της Ρένας της Φτελιάς, η Μπέσσυ και η Τζίνα, όταν σαν δεύτερη γενιά ανέλαβαν το εστιατόριο, θέλοντας έτσι να υποδηλώσουν πως ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όσους αγαπάνε το (καλό) κρέας.

Για μια μέρα όμως, το Barabicu και οι κόρες αφήνουν κατά μέρος τα κρεατικά και βάζουν και πάλι στην κουζίνα τη διάσημη μαμά. Και ο λόγος είναι η παράδοση, κεφάλαιο που η φοβερή και τρομερή μαγείρισσα παίζει στα δάχτυλα. Την Καθαρή Δευτέρα λοιπόν, η Ρένα Τόγια φοράει την ποδιά, θυμάται τις καλύτερες από τις νηστίσιμες συνταγές της και μαγειρεύει με τον μοναδικό της τρόπο πιάτα νηστίσιμα και καταπληκτικά.

n

Χταποδοσαλάτα με κάππαρη, τραγανοί ντοματοκεφτέδες, αρωματικοί γίγαντες στο φούρνο, χορτόπιτα με τραγανό φύλο, γεμιστά καλαμαράκια, μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα και χταποδάκι στιφάδο, είναι μερικά μόνο από τα ωραία της και υπόσχονται ένδοξο φαγοποτικό γλέντι στην έναρξη μιας ακόμα Σαρακοστής. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Σλουρπ.

25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 6743874