Θεματα

Η Ρένα της Φτελιάς την Καθαρή Δευτέρα στο Barabicu

Για μια μέρα μόνο, ξανά η μαμά στην κουζίνα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88763-179058.jpg

Barabicu πάει να πει «ιερή φωτιά» στη διάλεκτο της φυλής Ταϊνό και είναι η ρίζα της λέξης barbeque. Αυτό το όνομα διάλεξαν οι κόρες της Ρένας της Φτελιάς, η Μπέσσυ και η Τζίνα, όταν σαν δεύτερη γενιά ανέλαβαν το εστιατόριο, θέλοντας έτσι να υποδηλώσουν πως ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όσους αγαπάνε το (καλό) κρέας.

Για μια μέρα όμως, το Barabicu και οι κόρες αφήνουν κατά μέρος τα κρεατικά και βάζουν και πάλι στην κουζίνα τη διάσημη μαμά. Και ο λόγος είναι η παράδοση, κεφάλαιο που η φοβερή και τρομερή μαγείρισσα παίζει στα δάχτυλα. Την Καθαρή Δευτέρα λοιπόν, η Ρένα Τόγια φοράει την ποδιά, θυμάται τις καλύτερες από τις νηστίσιμες συνταγές της και μαγειρεύει με τον μοναδικό της τρόπο πιάτα νηστίσιμα και καταπληκτικά.

n

Χταποδοσαλάτα με κάππαρη, τραγανοί ντοματοκεφτέδες, αρωματικοί γίγαντες στο φούρνο, χορτόπιτα με τραγανό φύλο, γεμιστά καλαμαράκια, μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα και χταποδάκι στιφάδο, είναι μερικά μόνο από τα ωραία της και υπόσχονται ένδοξο φαγοποτικό γλέντι στην έναρξη μιας ακόμα Σαρακοστής. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Σλουρπ.

25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 6743874

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.