- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η Ρένα της Φτελιάς την Καθαρή Δευτέρα στο Barabicu
Για μια μέρα μόνο, ξανά η μαμά στην κουζίνα
Barabicu πάει να πει «ιερή φωτιά» στη διάλεκτο της φυλής Ταϊνό και είναι η ρίζα της λέξης barbeque. Αυτό το όνομα διάλεξαν οι κόρες της Ρένας της Φτελιάς, η Μπέσσυ και η Τζίνα, όταν σαν δεύτερη γενιά ανέλαβαν το εστιατόριο, θέλοντας έτσι να υποδηλώσουν πως ο χώρος είναι αφιερωμένος σε όσους αγαπάνε το (καλό) κρέας.
Για μια μέρα όμως, το Barabicu και οι κόρες αφήνουν κατά μέρος τα κρεατικά και βάζουν και πάλι στην κουζίνα τη διάσημη μαμά. Και ο λόγος είναι η παράδοση, κεφάλαιο που η φοβερή και τρομερή μαγείρισσα παίζει στα δάχτυλα. Την Καθαρή Δευτέρα λοιπόν, η Ρένα Τόγια φοράει την ποδιά, θυμάται τις καλύτερες από τις νηστίσιμες συνταγές της και μαγειρεύει με τον μοναδικό της τρόπο πιάτα νηστίσιμα και καταπληκτικά.
Χταποδοσαλάτα με κάππαρη, τραγανοί ντοματοκεφτέδες, αρωματικοί γίγαντες στο φούρνο, χορτόπιτα με τραγανό φύλο, γεμιστά καλαμαράκια, μεθυσμένη γαριδομακαρονάδα και χταποδάκι στιφάδο, είναι μερικά μόνο από τα ωραία της και υπόσχονται ένδοξο φαγοποτικό γλέντι στην έναρξη μιας ακόμα Σαρακοστής. Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι... Σλουρπ.
25ης Μαρτίου 28, Νέο Ψυχικό, 210 6743874
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.