- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Εκεί, γύρω στις αρχές της άνοιξης, έπεσε σύρμα στο γραφείο. Στο Μπουρνάζι λέει γίνεται χαμός, είναι ένα κρεατάδικο που συρρέουν τα πλήθη, τζιπάρες και εφοπλιστές, πολιτικοί, ηθοποιοί κι αστέρια του ποδοσφαίρου, όλη η κοσμική ελίτ εκεί το τρώει το σωστό κοψίδι. Δεν ξέρω ποιος πρωτοκατέβηκε από την Εκάλη ή, έστω, από τις παρυφές του Λυκαβηττού και φούντωσαν οι φήμες, αλλά το Μπουρνάζι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μια πόλη μέσα στην πόλη. Προχτές το βράδυ ξαναβρέθηκα στην πλατεία του και χάζεψα για μια ακόμη φορά. Κόσμος και ντουνιάς, και κάθε δεύτερο σπίτι με μια ταβέρνα-καφετέρια-εστιατόριο στην πρόσοψη – όταν το κέντρο μιας πόλης «σκοτεινιάζει», αναπτύσσονται περιφερειακά τα «απόκεντρα». Στο Μπουρνάζι ο κόσμος κι ο ντουνιάς τρώει πολύ, τρώει καλά, πληρώνει ακόμη καλύτερα. Θα πάει, ναι, στο προαναφερθέν με τα σωστά κοψίδια, είναι το Base Grill και είναι πράγματι εξαιρετικό, για κρέατα καλά που κόβονται μαεστρικά στα τραπέζια με κάτι μαχαίρες να, σαλάτες υπερμεγέθεις, φωλιά από τηγανητές πατατούλες που πάνω της ξαπλώνουν αυγά μάτια. Θα πληρώσει, πλήρης και με τα κρασιά του, γύρω στα € 25-30. Λίγο παρακάτω απ’ το Base θα πάει στον Κούνδουρο και τις Μαγεργιές του, κρητικό αυθεντικό και νοστιμότατο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Κουνδουράκη να φέρνει από το νησί κρέατα, τυριά, λάδια, ρακές και άλλα για να μαγειρέψει όπως ακριβώς και η γιαγιά του. Με φιλόξενη, απλή ατμόσφαιρα και κρητική μουσική, θα πληρώσει κάποιος περί τα € 25. Πιο πέρα βρίσκεται η παλιά, δοκιμασμένη και πολυαγαπημένη σε μικρούς-μεγάλους Δάφνη, με τις δύο σάλες της στολισμένες με ωραία μπιχλιμπίδια, με τις αυλές και τα λουλούδια της, με την Αριστέα, τη φοβερή μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια να φτιάχνει καθημερινά τού κόσμου τα πιάτα (πάνω από 35 συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα) με κρεατικά, μαγειρευτά και τέλεια γλυκά στο τέλος. Εδώ ακόμη πιο φθηνά, γύρω στα € 20 το άτομο. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Γκαλερί του Μεζέ, με όνομα που τα λέει όλα. Δηλαδή θα κάτσει κάποιος στα τραπεζάκια της, φωτιστικά λουλουδάτα και άλλες χαριτωμένες ντιζαϊνιές θα του ξεκουράσουν το μάτι, πίνακες και έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών θα βάλουν την απαραίτητη arty πινελιά, ενώ γρήγορα θα καταφτάσουν πιάτα ελληνικά και παραδοσιακά, μια σταλιά πιο δημιουργικά και πειραγμένα, όπως τηγανιά αγριογούρουνο, μακαρονάδα θαλασσινή, κουνελάκι με άγρια μανιτάρια, € 18-22 το άτομο και με κρασί, το μεσημέρι δε, 1-7 μ.μ. έχει happy hour με έκπτωση 15%, άσχημα δεν το λες... Στα υπ’ όψιν πως όλα τα παραπάνω ανοίγουν μεσημέρι-βράδυ.
Base grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757.455
Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, 210 5713.546
Δάφνη, Μ. Αλεξάνδρου 86, 210 5773.721
Γκαλερί του Μεζέ, Μ. Αλεξάνδρου 61-63, 210 5720.047-8
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.