- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Εκεί, γύρω στις αρχές της άνοιξης, έπεσε σύρμα στο γραφείο. Στο Μπουρνάζι λέει γίνεται χαμός, είναι ένα κρεατάδικο που συρρέουν τα πλήθη, τζιπάρες και εφοπλιστές, πολιτικοί, ηθοποιοί κι αστέρια του ποδοσφαίρου, όλη η κοσμική ελίτ εκεί το τρώει το σωστό κοψίδι. Δεν ξέρω ποιος πρωτοκατέβηκε από την Εκάλη ή, έστω, από τις παρυφές του Λυκαβηττού και φούντωσαν οι φήμες, αλλά το Μπουρνάζι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μια πόλη μέσα στην πόλη. Προχτές το βράδυ ξαναβρέθηκα στην πλατεία του και χάζεψα για μια ακόμη φορά. Κόσμος και ντουνιάς, και κάθε δεύτερο σπίτι με μια ταβέρνα-καφετέρια-εστιατόριο στην πρόσοψη – όταν το κέντρο μιας πόλης «σκοτεινιάζει», αναπτύσσονται περιφερειακά τα «απόκεντρα». Στο Μπουρνάζι ο κόσμος κι ο ντουνιάς τρώει πολύ, τρώει καλά, πληρώνει ακόμη καλύτερα. Θα πάει, ναι, στο προαναφερθέν με τα σωστά κοψίδια, είναι το Base Grill και είναι πράγματι εξαιρετικό, για κρέατα καλά που κόβονται μαεστρικά στα τραπέζια με κάτι μαχαίρες να, σαλάτες υπερμεγέθεις, φωλιά από τηγανητές πατατούλες που πάνω της ξαπλώνουν αυγά μάτια. Θα πληρώσει, πλήρης και με τα κρασιά του, γύρω στα € 25-30. Λίγο παρακάτω απ’ το Base θα πάει στον Κούνδουρο και τις Μαγεργιές του, κρητικό αυθεντικό και νοστιμότατο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Κουνδουράκη να φέρνει από το νησί κρέατα, τυριά, λάδια, ρακές και άλλα για να μαγειρέψει όπως ακριβώς και η γιαγιά του. Με φιλόξενη, απλή ατμόσφαιρα και κρητική μουσική, θα πληρώσει κάποιος περί τα € 25. Πιο πέρα βρίσκεται η παλιά, δοκιμασμένη και πολυαγαπημένη σε μικρούς-μεγάλους Δάφνη, με τις δύο σάλες της στολισμένες με ωραία μπιχλιμπίδια, με τις αυλές και τα λουλούδια της, με την Αριστέα, τη φοβερή μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια να φτιάχνει καθημερινά τού κόσμου τα πιάτα (πάνω από 35 συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα) με κρεατικά, μαγειρευτά και τέλεια γλυκά στο τέλος. Εδώ ακόμη πιο φθηνά, γύρω στα € 20 το άτομο. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Γκαλερί του Μεζέ, με όνομα που τα λέει όλα. Δηλαδή θα κάτσει κάποιος στα τραπεζάκια της, φωτιστικά λουλουδάτα και άλλες χαριτωμένες ντιζαϊνιές θα του ξεκουράσουν το μάτι, πίνακες και έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών θα βάλουν την απαραίτητη arty πινελιά, ενώ γρήγορα θα καταφτάσουν πιάτα ελληνικά και παραδοσιακά, μια σταλιά πιο δημιουργικά και πειραγμένα, όπως τηγανιά αγριογούρουνο, μακαρονάδα θαλασσινή, κουνελάκι με άγρια μανιτάρια, € 18-22 το άτομο και με κρασί, το μεσημέρι δε, 1-7 μ.μ. έχει happy hour με έκπτωση 15%, άσχημα δεν το λες... Στα υπ’ όψιν πως όλα τα παραπάνω ανοίγουν μεσημέρι-βράδυ.
Base grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757.455
Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, 210 5713.546
Δάφνη, Μ. Αλεξάνδρου 86, 210 5773.721
Γκαλερί του Μεζέ, Μ. Αλεξάνδρου 61-63, 210 5720.047-8
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.