Θεματα

Μπουρνάζι Chic

Μια (νόστιμη) πόλη μέσα στην πόλη

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
ΤΕΥΧΟΣ 317
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Base Grill
Base Grill

Εκεί, γύρω στις αρχές της άνοιξης, έπεσε σύρμα στο γραφείο. Στο Μπουρνάζι λέει γίνεται χαμός, είναι ένα κρεατάδικο που συρρέουν τα πλήθη, τζιπάρες και εφοπλιστές, πολιτικοί, ηθοποιοί κι αστέρια του ποδοσφαίρου, όλη η κοσμική ελίτ εκεί το τρώει το σωστό κοψίδι. Δεν ξέρω ποιος πρωτοκατέβηκε από την Εκάλη ή, έστω, από τις παρυφές του Λυκαβηττού και φούντωσαν οι φήμες, αλλά το Μπουρνάζι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μια πόλη μέσα στην πόλη. Προχτές το βράδυ ξαναβρέθηκα στην πλατεία του και χάζεψα για μια ακόμη φορά. Κόσμος και ντουνιάς, και κάθε δεύτερο σπίτι με μια ταβέρνα-καφετέρια-εστιατόριο στην πρόσοψη – όταν το κέντρο μιας πόλης «σκοτεινιάζει», αναπτύσσονται περιφερειακά τα «απόκεντρα». Στο Μπουρνάζι ο κόσμος κι ο ντουνιάς τρώει πολύ, τρώει καλά, πληρώνει ακόμη καλύτερα. Θα πάει, ναι, στο προαναφερθέν με τα σωστά κοψίδια, είναι το Base Grill και είναι πράγματι εξαιρετικό, για κρέατα καλά που κόβονται μαεστρικά στα τραπέζια με κάτι μαχαίρες να, σαλάτες υπερμεγέθεις, φωλιά από τηγανητές πατατούλες που πάνω της ξαπλώνουν αυγά μάτια. Θα πληρώσει, πλήρης και με τα κρασιά του, γύρω στα € 25-30. Λίγο παρακάτω απ’ το Base θα πάει στον Κούνδουρο και τις Μαγεργιές του, κρητικό αυθεντικό και νοστιμότατο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Κουνδουράκη να φέρνει από το νησί κρέατα, τυριά, λάδια, ρακές και άλλα για να μαγειρέψει όπως ακριβώς και η γιαγιά του. Με φιλόξενη, απλή ατμόσφαιρα και κρητική μουσική, θα πληρώσει κάποιος περί τα € 25. Πιο πέρα βρίσκεται η παλιά, δοκιμασμένη και πολυαγαπημένη σε μικρούς-μεγάλους Δάφνη, με τις δύο σάλες της στολισμένες με ωραία μπιχλιμπίδια, με τις αυλές και τα λουλούδια της, με την Αριστέα, τη φοβερή μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια να φτιάχνει καθημερινά τού κόσμου τα πιάτα (πάνω από 35 συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα) με κρεατικά, μαγειρευτά και τέλεια γλυκά στο τέλος. Εδώ ακόμη πιο φθηνά, γύρω στα € 20 το άτομο. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Γκαλερί του Μεζέ, με όνομα που τα λέει όλα. Δηλαδή θα κάτσει κάποιος στα τραπεζάκια της, φωτιστικά λουλουδάτα και άλλες χαριτωμένες ντιζαϊνιές θα του ξεκουράσουν το μάτι, πίνακες και έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών θα βάλουν την απαραίτητη arty πινελιά, ενώ γρήγορα θα καταφτάσουν πιάτα ελληνικά και παραδοσιακά, μια σταλιά πιο δημιουργικά και πειραγμένα, όπως τηγανιά αγριογούρουνο, μακαρονάδα θαλασσινή, κουνελάκι με άγρια μανιτάρια, € 18-22 το άτομο και με κρασί, το μεσημέρι δε, 1-7 μ.μ. έχει happy hour με έκπτωση 15%, άσχημα δεν το λες... Στα υπ’ όψιν πως όλα τα παραπάνω ανοίγουν μεσημέρι-βράδυ.

Base grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757.455

Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, 210 5713.546

Δάφνη, Μ. Αλεξάνδρου 86, 210 5773.721

Γκαλερί του Μεζέ, Μ. Αλεξάνδρου 61-63, 210 5720.047-8

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.