- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Εκεί, γύρω στις αρχές της άνοιξης, έπεσε σύρμα στο γραφείο. Στο Μπουρνάζι λέει γίνεται χαμός, είναι ένα κρεατάδικο που συρρέουν τα πλήθη, τζιπάρες και εφοπλιστές, πολιτικοί, ηθοποιοί κι αστέρια του ποδοσφαίρου, όλη η κοσμική ελίτ εκεί το τρώει το σωστό κοψίδι. Δεν ξέρω ποιος πρωτοκατέβηκε από την Εκάλη ή, έστω, από τις παρυφές του Λυκαβηττού και φούντωσαν οι φήμες, αλλά το Μπουρνάζι έτσι κι αλλιώς έχει γίνει μια πόλη μέσα στην πόλη. Προχτές το βράδυ ξαναβρέθηκα στην πλατεία του και χάζεψα για μια ακόμη φορά. Κόσμος και ντουνιάς, και κάθε δεύτερο σπίτι με μια ταβέρνα-καφετέρια-εστιατόριο στην πρόσοψη – όταν το κέντρο μιας πόλης «σκοτεινιάζει», αναπτύσσονται περιφερειακά τα «απόκεντρα». Στο Μπουρνάζι ο κόσμος κι ο ντουνιάς τρώει πολύ, τρώει καλά, πληρώνει ακόμη καλύτερα. Θα πάει, ναι, στο προαναφερθέν με τα σωστά κοψίδια, είναι το Base Grill και είναι πράγματι εξαιρετικό, για κρέατα καλά που κόβονται μαεστρικά στα τραπέζια με κάτι μαχαίρες να, σαλάτες υπερμεγέθεις, φωλιά από τηγανητές πατατούλες που πάνω της ξαπλώνουν αυγά μάτια. Θα πληρώσει, πλήρης και με τα κρασιά του, γύρω στα € 25-30. Λίγο παρακάτω απ’ το Base θα πάει στον Κούνδουρο και τις Μαγεργιές του, κρητικό αυθεντικό και νοστιμότατο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη του Νίκο Κουνδουράκη να φέρνει από το νησί κρέατα, τυριά, λάδια, ρακές και άλλα για να μαγειρέψει όπως ακριβώς και η γιαγιά του. Με φιλόξενη, απλή ατμόσφαιρα και κρητική μουσική, θα πληρώσει κάποιος περί τα € 25. Πιο πέρα βρίσκεται η παλιά, δοκιμασμένη και πολυαγαπημένη σε μικρούς-μεγάλους Δάφνη, με τις δύο σάλες της στολισμένες με ωραία μπιχλιμπίδια, με τις αυλές και τα λουλούδια της, με την Αριστέα, τη φοβερή μαγείρισσα-ιδιοκτήτρια να φτιάχνει καθημερινά τού κόσμου τα πιάτα (πάνω από 35 συνταγές απ’ όλη την Ελλάδα) με κρεατικά, μαγειρευτά και τέλεια γλυκά στο τέλος. Εδώ ακόμη πιο φθηνά, γύρω στα € 20 το άτομο. Απέναντι ακριβώς βρίσκεται η Γκαλερί του Μεζέ, με όνομα που τα λέει όλα. Δηλαδή θα κάτσει κάποιος στα τραπεζάκια της, φωτιστικά λουλουδάτα και άλλες χαριτωμένες ντιζαϊνιές θα του ξεκουράσουν το μάτι, πίνακες και έργα τέχνης νέων καλλιτεχνών θα βάλουν την απαραίτητη arty πινελιά, ενώ γρήγορα θα καταφτάσουν πιάτα ελληνικά και παραδοσιακά, μια σταλιά πιο δημιουργικά και πειραγμένα, όπως τηγανιά αγριογούρουνο, μακαρονάδα θαλασσινή, κουνελάκι με άγρια μανιτάρια, € 18-22 το άτομο και με κρασί, το μεσημέρι δε, 1-7 μ.μ. έχει happy hour με έκπτωση 15%, άσχημα δεν το λες... Στα υπ’ όψιν πως όλα τα παραπάνω ανοίγουν μεσημέρι-βράδυ.
Base grill, Κωνσταντινουπόλεως 64, 210 5757.455
Κούνδουρος, Αγ. Παρασκευής 51, 210 5713.546
Δάφνη, Μ. Αλεξάνδρου 86, 210 5773.721
Γκαλερί του Μεζέ, Μ. Αλεξάνδρου 61-63, 210 5720.047-8
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το νέο Business Lunch Menu κάνει το διάσημο εστιατόριο προσιτό σε όλους
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.