- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας αλλά και ολόκληρης της σαρακοστιανής νηστείας είναι (υποτίθεται) λιτό. Καθόλου όμως ταπεινό. Που πάει να πει ότι στην gourmet του εκδοχή μπορεί να περιλαμβάνει μικρές και εξόχως απολαυστικές γαστρονομικές απολαύσεις.
Το παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave του Τσιλιλή και το αυγοτάραχο Trikalinos είναι δύο προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και απροσμέτρητου γαστρονομικού ύψους που έχουν ήδη κάνει καριέρα σε διεθνές επίπεδο παίρνοντας θέση δίπλα στα πιο καταξιωμένα products όλου του πλανήτη.
Και τα δύο δίνουν άλλη διάσταση στο τραπέζι, αποτελούν το καλύτερο opening του καθαροδευτεριάτικου τσιμπουσιού ενώ στην περίπτωση που είσαι καλεσμένος/ η σε φίλους για σπιτικά κούλουμα, είναι δώρα που γίνονται δεκτά με τεράστιο ενθουσιασμό –δεν έχει κανείς καλύτερο από τον «παιδεμό» τού να καθαρίζει λεπτές-λεπτούτσικες φετούλες αυγοτάραχου τσουγκρίζοντας ταυτόχρονα σφηνάκια δυνατού και ταυτόχρονα μαλακού και γλυκόπιοτου Dark Cave.
Το εξαιρετικό αυτό απόσταγμα παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας και ωριμάζει σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι για τουλάχιστον 5 χρόνια), αφήνει δε ένα απαλό τελείωμα και μια τέλεια αρωματική επίγευση.
Από την άλλη, το αυγοτάραχο Trikalinos (που μέχρι και ο διάσημος σεφ Ferran Adria έχει κατατάξει στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου), αναδύει μια συγκλονιστική θαλασσινή αύρα που σε ταξιδεύει με τη μία στις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου. Και τα δύο μαζί είναι ένας τρομερός συνδυασμός, μια βόμβα νοστιμιάς που αφήνει έντονη γεύση Ελλάδας στα χείλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.