- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![88723-178921.jpg 88723-178921.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/02/20/88723-178921.jpg)
Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας αλλά και ολόκληρης της σαρακοστιανής νηστείας είναι (υποτίθεται) λιτό. Καθόλου όμως ταπεινό. Που πάει να πει ότι στην gourmet του εκδοχή μπορεί να περιλαμβάνει μικρές και εξόχως απολαυστικές γαστρονομικές απολαύσεις.
Το παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave του Τσιλιλή και το αυγοτάραχο Trikalinos είναι δύο προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και απροσμέτρητου γαστρονομικού ύψους που έχουν ήδη κάνει καριέρα σε διεθνές επίπεδο παίρνοντας θέση δίπλα στα πιο καταξιωμένα products όλου του πλανήτη.
Και τα δύο δίνουν άλλη διάσταση στο τραπέζι, αποτελούν το καλύτερο opening του καθαροδευτεριάτικου τσιμπουσιού ενώ στην περίπτωση που είσαι καλεσμένος/ η σε φίλους για σπιτικά κούλουμα, είναι δώρα που γίνονται δεκτά με τεράστιο ενθουσιασμό –δεν έχει κανείς καλύτερο από τον «παιδεμό» τού να καθαρίζει λεπτές-λεπτούτσικες φετούλες αυγοτάραχου τσουγκρίζοντας ταυτόχρονα σφηνάκια δυνατού και ταυτόχρονα μαλακού και γλυκόπιοτου Dark Cave.
Το εξαιρετικό αυτό απόσταγμα παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας και ωριμάζει σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι για τουλάχιστον 5 χρόνια), αφήνει δε ένα απαλό τελείωμα και μια τέλεια αρωματική επίγευση.
Από την άλλη, το αυγοτάραχο Trikalinos (που μέχρι και ο διάσημος σεφ Ferran Adria έχει κατατάξει στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου), αναδύει μια συγκλονιστική θαλασσινή αύρα που σε ταξιδεύει με τη μία στις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου. Και τα δύο μαζί είναι ένας τρομερός συνδυασμός, μια βόμβα νοστιμιάς που αφήνει έντονη γεύση Ελλάδας στα χείλη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.