Θεματα

Dark Cave και αυγοτάραχο Τρικαλινού

Το ακαταμάχητο ζευγάρι μιας gourmet Νηστείας

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88723-178921.jpg

Το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας αλλά και ολόκληρης της σαρακοστιανής νηστείας είναι (υποτίθεται) λιτό. Καθόλου όμως ταπεινό. Που πάει να πει ότι στην gourmet του εκδοχή μπορεί να περιλαμβάνει μικρές και εξόχως απολαυστικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Το παλαιωμένο τσίπουρο Dark Cave του Τσιλιλή και το αυγοτάραχο Trikalinos είναι δύο προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και απροσμέτρητου γαστρονομικού ύψους που έχουν ήδη κάνει καριέρα σε διεθνές επίπεδο παίρνοντας θέση δίπλα στα πιο καταξιωμένα products όλου του πλανήτη.

Και τα δύο δίνουν άλλη διάσταση στο τραπέζι, αποτελούν το καλύτερο opening του καθαροδευτεριάτικου τσιμπουσιού ενώ στην περίπτωση που είσαι καλεσμένος/ η σε φίλους για σπιτικά κούλουμα, είναι δώρα που γίνονται δεκτά με τεράστιο ενθουσιασμό –δεν έχει κανείς καλύτερο από τον «παιδεμό» τού να καθαρίζει λεπτές-λεπτούτσικες φετούλες αυγοτάραχου τσουγκρίζοντας ταυτόχρονα σφηνάκια δυνατού και ταυτόχρονα μαλακού και γλυκόπιοτου Dark Cave.

n

Το εξαιρετικό αυτό απόσταγμα παράγεται από φρέσκα ζυμωμένα στέμφυλα σταφυλιών υψηλής ποιότητας της Θεσσαλίας και ωριμάζει σε επιλεγμένα γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια (όπου προηγουμένως έχουν παλαιώσει ερυθροί και Vinsanto οίνοι για τουλάχιστον 5 χρόνια), αφήνει δε ένα απαλό τελείωμα και μια τέλεια αρωματική επίγευση.

Από την άλλη, το αυγοτάραχο Trikalinos (που μέχρι και ο διάσημος σεφ Ferran Adria έχει κατατάξει στα 30 καλύτερα και πιο υγιεινά προϊόντα του κόσμου), αναδύει μια συγκλονιστική θαλασσινή αύρα που σε ταξιδεύει με τη μία στις λιμνοθάλασσες του Μεσολογγίου. Και τα δύο μαζί είναι ένας τρομερός συνδυασμός, μια βόμβα νοστιμιάς που αφήνει έντονη γεύση Ελλάδας στα χείλη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.