Θεματα

Tο σχολικό κολατσιό σε 9 χώρες του κόσμου

Εξωτικά, θρεπτικά, λαχταριστά. Ή μήπως όχι;

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
88625-178623.jpg

Τα παιδιά στη Γαλλία τρέφονται με μπριζόλα, μπρι και καρότα. Στη Φινλανδία τα σχολεία σερβίρουν παντζαροσαλάτα και σούπα μπιζελιών. Ψάρι, μακαρόνια και δύο ειδών σαλάτες για τα παιδιά στην Ιταλία και μπρόκολο, πιπεριές, τηγανητό ρύζι και τόφου για τα παιδιά στη Νότια Κορέα.

Και ενώ όλες οι χώρες παγκοσμίως προσφέρουν στα παιδιά μια ποικιλία εξωτικών φαγητών για μεσημεριανό, τα Αμερικανικά σχολεία περιλαμβάνουν φαγητό όπως κοτομπουκιές κοτόπουλου, κονσέρβα φασολιών και μπισκότα.

Το Sweetgreen, μια αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων, κυκλοφόρησε μια σειρά φωτογραφιών με τίτλο «Σχολικά γεύματα του Κόσμου», καταγράφοντας το κολατσιό μαθητών σε όλη την υφήλιο.

image

Βραζιλία: Ρύζι με μαύρα φασόλια, ψητή γλώσσα αρνιού, χοιρινό με πιπεριές και κόλιανδρο, πράσινη σαλάτα και πολύσπορο ψωμί

image

Φινλανδία: Σούπα αρακά, καρρότα, παντζαροσαλάτα, μαύρο ψωμί και γλυκιά κρέπα με μούρα

image

Γαλλία: Μπρι, πράσινα φασόλια, καρότα, σχεδόν ωμή μπριζόλα και φρούτα - ακτινίδιο και μήλα

image

Νότια Κορέα: Μπρόκολο και πιπεριές, τηγανητό ρύζι με τόφου, λάχανο και ψαρόσουπα

image

ΗΠΑ: Κοτομπουκιές με κέτσαπ, πουρές πατάτας, αρακάς, κυπελάκι με φρούτα και ένα μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας

image

Ελλάδα: Ψητό κοτόπουλο με κριθαράκι, ντολμαδάκια, σαλάτα με αγγούρι και ντομάτες, γιαούρτι με ρόδι και μανταρίνια

image

Ισπανία: Πολύσπορο ψωμί, γαρίδες με μαύρο ρύζι, γκασπάτσιο και τρίχρωμες πιπεριές και ένα πορτοκάλι

image

Ουκρανία: Μπορς (παντζαρόσουπα) με λάχανο τουρσί, λουκάνικα και πουρέ και μια γλυκιά κρέπα

image

Ηνωμένο Βασίλειο: Μπιφτέκι ψαριού, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, ρύζι με αρακά και γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μούρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.