Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας: 16 ιταλικά εστιατόρια που γιορτάζουν καθημερινά την ιταλική κουζίνα
Στις 17 Ιανουαρίου, η Ιταλία γιορτάζει τον Άγιο Αντώνιο αλλά και τη γαστρονομική της κληρονομιά. Ο Άγιος Αντώνιος, προστάτης κάθε κρεοπώλη και αλλαντοποιού, είναι απλά η πρόφαση που πάνω της πάτησαν όσοι επαγγελματίες της ιταλικής κουζίνας δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, για να θεσπίσουν μια Διεθνή Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, με βαθύτερο νόημα. Εξαιρετικά ευαίσθητοι με την τοπική τους γεύση, οι Ιταλοί προσπαθούν διαχρονικά μέσα από πολλούς θεσμούς να τονίσουν τη σημασία της αυθεντικότητας, της αληθινά ιταλικής συνταγής και της πρώτης ύλης. Αυτή η ημέρα στόχο έχει να διευκρινίσει τί είναι ιταλικό και τί όχι, να διαχωρίσει τους παραχαράκτες από τους αγνούς επαγγελματίες, να προστατέψει τον καταναλωτή που δεν ξέρει απαραίτητα να ξεχωρίσει την ποιότητα μιας αληθινής παρμεζάνας ή μιας μοτσαρέλας.
Πόσο ιταλικό είναι το ιταλικό που τρώμε εκτός Ιταλίας; Οι μεγάλες αγάπες, χρειάζονται νοιάξιμο και προστασία για να επιβιώσουν. Και η ιταλική κουζίνα, είναι μια μεγάλη παγκόσμια αγάπη, η γεύση με τους περισσότερους εραστές παγκοσμίως. Η ημέρα, λοιπόν, αποζητά μια πίτσα, μια μακαρονάδα αλλά και μια βόλτα στο δικό μας ιταλικό χάρτη. Η Αθήνα, όσο περνά ο καιρός βελτιώνει τα ιταλικά και την προφορά της, μπαίνοντας όχι μόνο στον δρόμο μιας σωστής πίτσας αλλά και στα πιο δύσβατα μονοπάτια μιας γαστρονομικής, δημιουργικής, πιο απαιτητικής κουζίνας που μας φέρνει μια νέα νοστιμιά αλλά και μια απελευθέρωση από τα συνηθισμένα κλασικά, από τον κοινό τόπο μιας μπολονιέζε και μιας μαργαρίτας. Στα ιταλικά τραπέζια της πόλης, αναζητήσαμε το κάτι ιδιαίτερο, τη διαφορά, τις παραλλαγές για κάθε γούστο και κάθε διαφορετική περίσταση, αφού η ιταλική όρεξη, δεν είναι μόνο μία!
16 εστιατόρια με νόστιμη ιταλική κουζίνα στην Αθήνα
Tartufo
Στο δίπορτο και διαμπερές Τartufo του Ψυρρή, και στην είσοδο από την Αγίας Θέκλας, θα βρεθείς κατευθείαν μπροστά στο μπαρ του - ένα prosecco μετά-το-γραφείο με chichetti της διπλανής προθήκης. Από την άλλη πλευρά-έξοδο θα προτιμήσεις τα ήρεμα τραπεζάκια της γραφικής οδού Πιττακή, και θα διαπιστώσεις πως εδώ η Ιταλία δεν περιορίζεται σε μια βέρα ναπολετάνα μαργαρίτα με ζυμαράκι 48ωρης ωρίμασης που ψήνεται 90 δευτερόλεπτα στον ειδικό φούρνο. Ο μιλανο-σικελός chef Pino Saccheri έχει κάτι πιο μοναδικό και πρωτότυπο να σου προτείνει: τη δική του, δημιουργική άποψη για την ιταλική γαστρονομία, που εστιάζει κυρίως στις θαλασσινές γεύσεις και που δεν μοιάζει με καμμιά άλλη ιταλική, αθηναϊκή, γαστρονομική ιστορία. Καρπάτσο με σολομό, αρμυρίκι και σορμπέ λεμόνι, καλαμάρι γεμιστό με λαχανικά και πέρλες από αβγά σολομού, φαγκρί πάνω σε αλμύρα με πουρέ καρότου, λουσάτο κριθαρότο με αστακό και ονειρεμένα σπαγγέτι με vongole και ένα ιδιαίτερο affogato. Μια άλλη, πεντανόστιμη εκδοχή της δημιουργικής Ιταλίας, που την απολαμβάνεις στο πιο χαλαρό, πιο περαντζάδα πακέτο της, χωρίς να σου κοστίσει δυο μισθούς. Αγίας Θέκλας 9, 2103315458
Frankie
Με την farm to table λογική που διέπει κάθε εστιατόριο του ομίλου Nice 'n’ Easy, τo Frankie, που δανείζεται το όνομά του από τον Σινάτρα, με τις gluten και lactose free επιλογές του, είναι η εγγυημένα αυθεντικά ιταλική απόλαυση για όποιον δυσκολεύεται εξαιτίας μιας δυσανεξίας να απολαύσει τις νοστιμιές της Ιταλίας παρέα με τους υπόλοιπους της παρέας. Ζύμη για πίτσα με προζύμι από βιολογικό αλεύρι, φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται χειροποίητα εδώ καθημερινά αλλά και βίγκαν σαλάτες, κριθαράκι ολικής άλεσης στη σιγομαγειρεμένη μοσχαρίσια ουρά και επτά διαφορετικές πίτσες μαγικής νοστιμιάς για όποιον αντιμετωπίζει προβλήματα με τη διατροφή του, σε ένα από τα πιο σοφιστικέ και γοητευτικά σημεία του Κολωνακίου. Σκουφά 42, Κολωνάκι, 2103647052
Gloria Gati
Με το γκλαμ, ρομαντικό, vintage μπαρ του, το Gloria Gati είναι ο ιδανικός προορισμός του έρωτα και του πρώτου ραντεβού. Που αγαπά ένα καλό κρασί με λαχταριστά antipasti για το πιο εκλεκτικό τσιμπολόγημα, ζεστό σπιτικό ψωμί με βούτυρο, arancini από ριζότο τρούφας, φρέσκια μοτσαρέλα τηγανητή σε κουρκούτι με σάλτσα από ψητές ντομάτες, σπιτική φοκάτσα με pesto βασιλικού, ρικότα, ντοματίνια κονφί και μπαλσάμικο. Και όσο η νύχτα προχωρά, το μπαρ παραμένει το ιδανικό σημείο για να γευτείς την πίτσα που φτιάχνεται με ιταλικό αλεύρι από τη Νάπολι, αυτή που αγάπησες και στο αδελφάκι του της Γλυφάδας, κατά προτίμηση μαργαρίτα ή diavola με παρμεζάνα, μοτσαρέλα, σαλάμι spianata και ντοματίνια κονφί. Αγίου Γεωργίου 6, πλ. Καρύτση, 212000022
Pracsitele
Κέντρο μέσα στη ζωή της πόλης, περιτριγυρισμένο από την κίνηση, τα μαγαζιά και τη ζωντάνια της, το Pracsitele είναι το ιταλικό του καφέ, του brunch, της γρήγορης στάσης για ένα μεσημεριανό σνακ, του ραντεβού με φίλους μετά τα ψώνια, το πρόχειρο πλην άκρως γαστρονομικό, ιταλικό της κάθε στιγμής. Και αν σκέφτεσαι κοκτέιλ, όπως ένα martini spritz ή τζιν τόνικ με σοκολάτα και πιπέρι μαζί με κάτι τσιμπητό, μην το σκέφτεσαι παραπάνω! Η pinsa, το σπιτικό χωριάτικο ψωμί, η πίτσα με 48ωρης ωρίμασης προζύμι και η φοκάτσια βγαίνουν καυτές από τον θολωτό φούρνο και αξίζει να δοκιμάσεις την άποψη του σεφ (Βασίλη Παύλου) για μια κοτολέτα α λα Μιλανέζε ή έναν διαφορετικό baba. Πραξιτέλους 7, 2107000720
Cupola
Το Cupola εδώ και χρόνια υπηρετεί με αφοσίωση την παραδοσιακή γεύση της πατρίδας που εκπροσωπεί, και συνδυάζει έναν πανέμορφο παγκρατιώτικο πεζόδρομο με ένα δείπνο που μοιάζει με ταξίδι στην πιο αυθεντική πλευρά της Ιταλίας: αληθινή πίτσα ναπολετάνα, με τη λιτότητα των λίγων αλλά αυθεντικών υλικών που κάνουν τη διαφορά, μαγική καρμπονάρα με καπνιστή παντσέτα και πεκορίνο, φρέσκιες παπαρδέλες ραγού με μοσχαρίσιο χτένι και σάλτσα από ντοματίνια San Marzano με πεκορίνο, εύφημο μνεία θα δώσω και στο αυθεντικό τιραμισού. Eυφορίονος 13, 2107104040
Ovio
To Ovio είναι το μαγαζί σου, αν είσαι φαν του Πάνου Ιωαννίδη και ξέρω θαυμάστριες που έρχονται στην Αθήνα από τα πέρατα της Ελλάδας μόνο και μόνο για να γευτούν τη δική του άποψη για την ιταλική κουζίνα. Η οποία κυμαίνεται από την κλασικότητα μιας μαργαρίτας μέχρι τη σχεδόν αιρετική άποψη του Πάνου -που χρησιμοποιεί πολλές καταπληκτικές πρώτες ύλες- για μια πληθωρική πίτσα καρμπονάρα με μοτσαρέλα, παντσέτα, κρόκο αβγού, σαφράν και παρμεζάνα. Το πιάτο που έχει εδραιώσει τη φήμη του Πάνου είναι το caccio pepe, αλλά είναι και τα τέλεια ριζότι του που έχουν φανατικούς πιστούς. Απόλλωνος 4, Σύνταγμα, 2114115755
Mozzart Pizza
Kατέβηκες στο κέντρο, για ψώνια, δουλειές, ραντεβού και κάπου στο ενδιάμεσο σου άνοιξε η όρεξη για αληθινή πίτσα στο βιαστικό/στο χαλαρό/στο όρθιο/ στο θέλω ένα μόνο κομμάτι αλλά να ’ναι με τη βούλα ιταλικό; Η Mozzart Pizza φτιάχνει το ζυμάρι της απόλυτα ναπολετάνικο, φουσκωτό στο γείσο και λεπτό στο κέντρο αλλά κάνει τη διαφορά από το κλασικό σε πολλές εκδοχές της, όπως στην πίτσα με χόρτα, μοτσαρέλα, πεκορίνο, λουκάνικο και λεμόνι ή σε μια πίτσα με κολοκυθάκι, γκοργκοντζόλα, καρύδια και μοτσαρέλα. Xρυσοσπηλιωτίσσης 1, 2103214183
Brigante
To Brigante είναι η all day Ιταλία, σε ό,τι πιο κοντά σε μια αυθεντική ιταλίδα τρατορία της γειτονιάς, αν κυκλοφορείς στο Σύνταγμα ή δουλεύεις εκεί κοντά. Η παραμονή του στον ιταλικό νότο έμαθε στον Κώστα Γαρυφάλλου όλα τα μυστικά της νότιας νοστιμιάς και τα μοιράζεται μαζί μας από το πρωί, σε λαχταριστά, γιγάντια σάντουιτς με όλα τα καλούδια της γείτονος χώρας. Το μεσημέρι ανοίγει η κουζίνα με διαφορετικά, απλά και νόστιμα πιάτα ανάλογα με την εποχή. Με ενθουσιασμό σου ανακοινώνω ότι φτιάχνει πορκέτα -την ιταλική εκδοχή της γουρνοπούλας- πρωτότυπες σαλάτες, πίτσα, κοτόπουλο με παρμεζάνα και φρέσκες παπαρδέλες με κοτόπουλο και τρούφα. Στα επιπλέον και ευπρόσδεκτα, το δικό τους σπιτικό gelato, με top το fior di latte και το φουντούκι. Ξενοφώντος 6, 2111821400
Pizza Dough
Να και μια πίτσα που θα σε πάει στη Νάπολη μέσω Νέας Υόρκης και Μπρονξ. Πιτσαρία μια σταλιά η Pizza Dough συνδυάζει δυνατές μουσικές, φυσικά κρασιά και ένα ζυμάρι που ωριμάζει 48 ώρες και ψήνεται στον πέτρινο φούρνο. Μια στάση στα όρθια και στα πεταχτά ανάμεσα σε δυο ποτά/ή μετά τα ποτά, στο Κουκάκι, ή σε ντελίβερι αν μένεις κοντά, με πίτσα σε γεύσεις κλασικές, από ναπολετάνα και πεπερόνι μέχρι μια πιο ιδιαίτερη με προσούτο κότο, μανιτάρια, πιπεριές, πανσέτα, ελαιόλαδο και βασιλικό. Δημητρακοπούλου 17, 2109224091
Innamorata
Aν τo Malconi’s σου πέφτει μακριά, η αδελφή Innamorata του Χαλανδρίου, θα ικανοποιήσει απόλυτα την ανάγκη σου για κοσμική έξοδο με άρωμα Ιταλίας σε ένα μαγαζί που πρωτίστως το ερωτεύεσαι για το γκλαμ 50s ντεκόρ του και αμέσως μετά για την πίτσα του. Ο σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης ξέρει καλά από ζυμάρια και η πίτσα του έχει τον δικό της, ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν θυμίζει ακριβώς την παραδοσιακή ναπολετάνα. Αν κάτι ξεχωρίζει το Innamorata από τα υπόλοιπα ιταλικά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που διαμορφώνουν αλλιώς ένα κλασικό πιάτο, όπως το μοσχαράκι wagyu στο vitelo tonnato, τα ραβιόλι που γεμίζουν με χοιρινό iberico, τα ριγκατόνι με ταρτάρ τόνου, τσίλι, λάιμ και τηγανητή κάπαρη, το μοσχαράκι της μπολονιέζε που κόβεται με το χέρι, η φρέσκια πάστα μπολονιέζε με την κόκκινη κινόα να αντικαθιστά τον κιμά. Μια νέα δημιουργική Ιταλία που δίνει μια άλλη, γαστρονομική διάσταση στις κλασικές συνταγές. Λυκούργου 5Α, Χαλάνδρι, 2106756733
Mailo's
Πόσο καλή μπορεί να είναι μια μακαρονάδα… του χεριού σου; Το Mailo’s ήρθε να δώσει την απάντηση, με τη φρέσκια πάστα που γίνεται μπροστά στα μάτια σου, μόνο με νερό και βιολογικό σιμιγδάλι σε τρείς εκδοχές, rigatoni, casarecce, campanelle. Εσύ διαλέγεις τη σάλτσα, κάποια από τις 10 signature του μαγαζιού (οι best seller είναι το pastitsio και η parmesan chiken), αλλά μπορείς να φτιάξεις τη μακαρονάδα σου όπως εσύ τη θες επιλέγοντας τα υλικά της αρεσκείας σου. Η μακαρονάδα μετά τη δουλειά, όταν δεν έχεις όρεξη για μαγείρεμα, η μακαρονάδα σνακ για το βιαστικό μεσημεριανό. Πατριάρχου Ιωακείμ 39, Κολωνάκι, 2107210177 και σε πολλά ακόμη σημεία της πόλης.
Sole Giaguaro
Aν κάτι πλέον εμφανίζεται σαν τάση στον χώρο της ιταλικής γεύσης είναι μια ανανεωτική διάθεση, κάτι που η κλασική Ιταλία αρνήθηκε πεισματικά να κάνει, διατηρώντας για αιώνες την παράδοσή της, ακόμη και στην υψηλή γαστρονομία. Αυτή την ανανέωση θα δοκιμάσεις και από τα χέρια του Giovanni Scaraggi στο Sole Giaguaro: σπιτικά καπελέτι γεμιστά με καπνιστό τυρί, θαλασσινά και σάλτσα μπουγιαμπέσα, τερίνα πατάτας με ραγού μανιταριών και κρέμα ταλέτζιο, καρπάτσο ψαριού με σάλτσα βουτύρου και αβγοτάραχο και ένα signature τιραμισού με μπισκότο σεμιφρέντο μέσα σε σου. Σαν κάτι να αλλάζει από την εποχή της κλασικής μπολονιέζε, δεν νομίζεις; Τρώων 66, Πετράλωνα, 2103478008
Napul’e
Όταν άνοιξε το πρώτο Napul’e της Βάρης, όλοι καταλάβαμε ότι εδώ συμβαίνει… μια διαφορετική Ιταλία. Ο Fransesco Granata αποφάσισε να ξεφύγει από τα καθιερωμένα και να μας συστήσει το αληθινό, σπιτικό φαγητό της ναπολετάνικης οικογένειάς του. Έτσι για πρώτη φορά σε ένα ιταλικό, δοκιμάσαμε κοκκινιστά κεφτεδάκια και σπιτικό λουκάνικο. Στο νέο Napul’e ο Fransesco βάζει στο ρεπερτόριό του και την πίτσα, με έναν εντυπωσιακό φούρνο καμωμένο από χέρια μεγάλου μαέστρου. Η πίτσα του, όπως και όλο το υπόλοιπο μενού, δεν ακολουθεί την κλασική συνταγή: φτιάχνεται με το δικό του μείγμα από ιταλικά άλευρα και γεμίζει πρωτότυπα όπως μια capata με fior di latte, πανσέτα, καραμελωμένο κρεμμύδι και μπαλσάμικο. Ντοματίνια από τον Βεζούβιο, πρώτη ύλη που έρχεται κάθε εβδομάδα από την πατρίδα, η καρμπονάρα γίνεται με το καλύτερο guanciale μικρής παραγωγής και η εποχική πρώτη ύλη μαγειρεύει πιάτα που δεν θα βρεις σε κανένα άλλο μενού. Τεράστιο ατού, το μαγικότερο τιραμισού της πόλης αλλά και τα σπάνια κρασιά από τον ιταλικό αμπελώνα. Β. Κωνσταντίνου 43, Βάρη, 6970869124
Lollo’s
Aν έχεις αδυναμία στην pinsa, στο Lollo’s θα βρεις τον παράδεισό σου! Πρώτα έγιναν διάσημοι για την pinsa τους στην Αντίπαρο, στη συνέχεια η επιτυχία τους έφερε στην Αθήνα για να φτιάξουν το πιο τέλειο ζυμάρι, από βιολογικό αλεύρι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που ωριμάζει για 36 ώρες και ψήνεται στον ξυλόφουρνο. Μια αυθεντική pinsa απαιτεί και τα ανάλογα υλικά για να γεμίσει και αυτή εδώ χρησιμοποιεί τα εκλεκτότερα τυριά και αλλαντικά, όπως bresaola del la Vantellina και cullatello di Zibello. Παρέα της pinsa και οι άφθαστες μακαρονάδες με φρέσκια, σπιτική pasta. Με φόντο ένα πανέμορφο νεοκλασικό με ηλιόλουστο κήπο. Εθν. Αντιστάσεως 3Α, Χαλάνδρι, 2106801040
Μακαρούνες
Ο Villem Keizer δεν είναι Γερμανός ούτε Ιταλός. Είναι έλληνας μαέστρος της φρέσκιας pasta, με δικές του συνταγές που τις δουλεύει 14 χρόνια μέχρι να ανακαλύψει την υφή του ζυμαρικού που αγκαλιάζει ιδανικά μια σάλτσα. Στις αποκεντρωμένες Μακαρούνες, ο Villem μαγειρεύει μια δικιά του, πεντανόστιμη Ιταλο-Ελλάδα, πετυχαίνοντας τον τέλειο γάμο. Τα paccheri με ολόφρεσκες γαρίδες συνδυάζονται με ψιλοκομμένο αρμένικο παστουρμά, τα cappelletti με μπακαλιάρο και πατάτα συνδυάζονται με βουτυράτη σάλτσα ψαριού, ταραμά και φρέσκα μυρωδικά, τα ραβιόλι με σπανάκι με φρέσκια ντοματένια σάλτσα και παρμεζάνα και το «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» βρίσκει εδώ την πιο νόστιμη, πρωτότυπη εκδοχή του. Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι, 2105721748
Lolita
Στη Lolita κυριαρχεί η Ιταλία, αλλά ο Δημήτρης Σταμούδης, σαν executive chef δεν ακολουθεί πάντα τον κλασικό δρόμο της. Και αυτές οι στιγμές που «παίζει» μαζί της είναι και οι ευτυχέστερες του μενού, όπως τα arancini με τη βελούδινη λεμονάτη σάλτσα, το carpaccio με την επίσης λεμονάτη βινεγκρέτ και τις νιφάδες asiago, τα pizzetti με την τραγανή, σπιτική ζύμη και το διαφορετικό, πλούσιο σε ξύσμα λεμονιού vitello tonnato. Όμως, Ιταλία δεν είναι μόνο η πίτσα και οι μακαρονάδες αλλά και η ξακουστή Bistecca Fiorentina και εδώ είναι που θα τη βρεις ψημένη όπως της αξίζει, με υπέροχα συνοδευτικά -να σου προτείνω τα πεντανόστιμα σπαράγγια με μαντζουράνα και το τραγανό, τηγανητό πατατάκι. Όταν μια ιταλική έξοδος διαθέτει συνάμα μια κοσμική διάθεση και signature cocktails. Λ. Κηφισίας 340, Ν. Ψυχικό, 2107548350
Osteria Mamma
H ιταλική osteria είναι συνήθως μια οικογενειακή υπόθεση. Το ίδιο και η καινούργια Osteria Mamma, όπου η Ελένη Σαράντη συναντιέται με τα τρία αδέλφια της σε μια osteria που δεν θα σου σερβίρει τα συμβατικά και καθιερωμένα. Τα ταξίδια απ’ άκρη σ’ άκρη της νόστιμης μπότας, έφεραν μαζί τους καινούργιες γεύσεις και συνταγές που δεν έχουμε ξαναδοκιμάσει. Φοκάτσα από πατάτα, gnocco fritto ή αλλιώς τηγανητό ψωμί της Εμίλια Ρομάνα γεμιστό με τρουφάτη μαγιονέζα, με επικάλυψη από λεπτοκομμένη μορταδέλα και παρμεζάνα, αραντσίνο α λα οσομπούκο από τη Λομβαρδία, gnudi ή αλλιώς ζυμαρικά που νοιάζουν με νιόκι με τη ρικότα να αντικαθιστά την πατάτα και μπαμπά με λιμοντσέλο και μασκαρπόνε. Όταν μια Ελληνίδα σεφ αναλαμβάνει να μας συστήσει την τοπική, άγνωστη σε μας τους πολλούς, παράδοση της Ιταλίας. Σαλαμίνος 64, Κεραμεικός
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.