- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Την Τετάρτη ξαναχτυπά το Street Food and Tunes, το φεστιβάλ φαγητού του deBop, που μας κάνει να βλέπουμε τις Τετάρτες με άλλο μάτι. Αυτή τη φορά η κουζίνα προσανατολίζεται στην Ανατολή, αφού σύμφωνα με το κινέζικο ημερολόγιο, η Τετάρτη αυτή είναι η παραμονή της πρωτοχρονιάς (αλήθεια, εσύ ήξερες ότι μπαίνουμε στη χρονιά της κατσίκας;).
Οι μάγειρες του Wokshop, της σούπερ αγοράς των κινέζικων τροφίμων, ετοιμάζουν ανάλογο μενού: ανοιξιάτικα ρολά και πουγκιά λαχανικών με σάλτσα γλυκό τσίλι Cardinal (€2), γκιόζα (είδος πουγκιού ντάμπλινγκ) στον ατμό με γέμιση λαχανικών (€2), μεντάκε νουντλς με ανάμεικτα λαχανικά, μανιτάρια, πιπεριές, σόγια, λάδι φιστικιού και σουσαμιού (€5) και φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα από δαμάσκηνα και στρείδια, ρίζες μπαμπού και καλαμπόκι μαζί με αρωματικό ρύζι γιασεμιού (€5,50). Και επειδή πρόκειται για παραμονή, τα καύσιμα δεν θα λείπουν: takara Sake Mojito, με ασιατικό τουίστ, φτιαγμένο με σάκε, μοσχολέμονο και φύλλα δυόσμου, αλλά και Tsingtao beer, μια δημοφιλής και φρουτώδης κινέζικη μπίρα.
Όλα αυτά τα ωραία θα κάνουν την εμφάνισή τους στο χώρο του Collage, που ντύνεται κατάλληλα για το ρεβεγιόν. Θα υπάρχουν και henna tattoo artists, που θα αποτυπώνουν τα ιδεογράμματα της ευτυχίας στο σώμα σας (ή ό,τι άλλο εσείς θέλετε), αλλά και διάφορα happenings- έκπληξη (κάτι ακούμε για έναν κινέζικο δράκο που θα βγει στη μέση της Ερμού και μας γεννιέται περιέργεια μεγάλη).
Όσο για τη μουσική, είμαστε περήφανοι…Στα decks θα βρίσκεται ο δικός μας εξαιρετικός συντάκτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, ως ο απόλυτος μάστερ της ασιατικής dance, pop, exotica και tropical μουσικής! Ανυπομονούμε…
Info: Καπνικαρέας 3, 210 3232060, από τις 19.00 και μετά, είσοδος ελεύθερη
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.