Κάθε χρόνο περιμένουμε πώς και πώς την Καθαρά Δευτέρα. Όχι μόνο γιατί είναι αργία, αλλά και γιατί είναι μια φαγοποτική γιορτή που δεν μοιάζει με καμιά. Η αλήθεια είναι ότι μας έρχεται λιγοθυμιά και μόνο στη σκέψη αυτών που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι της…
Ταραμοσαλάτα, χταποδάκι, ζεστή λαγάνα, θαλασσινά, καλομαγειρεμένα όσπρια, ελιές και το καλύτερο…χαλβάς! Τίποτα άλλο δεν είναι τόσο συνδεμένο με την Καθαρά Δευτέρα όσο αυτό το γλυκό. Πρόκειται για το βασιλιά της μέρας. Και όταν λέμε χαλβά, εννοούμε Μακεδονικό.
Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι το πιο υγιεινό και νηστίσιμο γλυκό, που παράγεται από ταχίνι, δηλαδή 100% αλεσμένο σουσάμι, χωρίς να περιέχει χημικά ή άλλες ουσίες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά εξακολουθεί να μένει πιστός στον πατροπαράδοτο τρόπο παραγωγής (το σουσάμι αλέθεται σε πέτρινους μύλους) και στις αγνές πρώτες ύλες. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που σχεδόν έναν αιώνα τώρα , είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε κάθε τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
Αυτή την Καθαρά Δευτέρα δεν έχει σημασία πού θα την γιορτάσεις, ούτε με ποιους. Μπορεί να βρεθείς σε σπίτια φιλικά, στο βουνό, στη θάλασσα, σε μπαλκόνια ή ταράτσες. Μπορεί ακόμα να είσαι με μεγάλη παρέα ή μόνο με άλλον έναν, με συγγενείς ή με φίλους. Όπου και αν βρεθείς όμως, με όποιον και αν είσαι, πέρνα όσο καλύτερα μπορείς, πέταξε χαρταετούς και μην ξεχάσεις τον απόλυτο πρωταγωνιστή αυτής της νόστιμης γιορτής: τον αγαπημένο Μακεδονικό Χαλβά. Καλή Σαρακοστή!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.