- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Delta, Σπονδή, Varoulko Seaside: τρία ελληνικά εστιατόρια διακρίθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα του πλανήτη
Το γράφουμε και το ξαναγράφουμε: τα τελευταία χρόνια η γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας έχει κάνει άλματα, και τα εστιατόριά της δεν έχουν πια τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα μεγάλων μητροπόλεων του εξωτερικού. Τα λεγόμενά μας έρχεται να στηρίξει και ένα πλήθος βραβείων και διακρίσεων που κάθε χρόνο αποσπούν οι έλληνες σεφ. Σε αυτή, τη μακρά λίστα των βραβεύσεων ήρθε μόλις να προστεθεί ακόμη μία. Το La Liste, ένας από τους πιο γνωστούς παγκόσμιους οδηγούς εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων δημοσίευσε πριν λίγες μέρες την ετήσια κατάταξη των 1000 καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2025. Ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου, λοιπόν, βρέθηκαν και τρία ελληνικά!
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο τρόπος αξιολόγησης του οδηγού La Liste είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Όλα τα εστιατόρια υποβάλλονται σε μια διαδικασία έξι σταδίων που συμπεριλαμβάνουν τη γευστική αξιολόγηση, τη βαθμολόγηση, την επεξεργασία, την κατάταξη και την ενσωμάτωση των κριτικών πελατών. Τα τρία ελληνικά εστιατόρια που κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία όλα αυτά τα στάδια και να ξεχωρίσουν είναι το Delta, η Σπονδή, και το Varoulko Seaside.
Να τονίσουμε ότι και τα τρία αυτά ελληνικά εστιατόρια είναι επίσης βραβευμένα με αστέρι Michelin. To εστιατόριο Delta με σεφ τους Θάνο Φέσκο και Γιώργο Παπαζαχαρία κατέχει δύο αστέρια Michelin, ενώ από ένα αστέρι διατηρούν το εστιατόριο Σπονδή με σεφ τον Arnaud Bignon και το Varoulko Seaside. Μάλιστα, ο Λευτέρης Λαζάρου ιδιοκτήτης και σεφ του εστιατορίου Varoulko Seaside ήταν ο πρώτος έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με Michelin, βράβευση που το Varoulko κερδίζει κάθε χρόνο ανελλιπώς από το 2002 μέχρι και σήμερα.
Τέτοιες παγκόσμιες διακρίσεις έχουν τη σημασία τους γιατί διαδίδουν σε όλο τον κόσμο αυτό που εμείς ξέρουμε πολύ καλά: τα εστιατόρια της Ελλάδας, οι σεφ και η γαστρονομία τους είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κανείς. Συγχαρητήρια σε όλους!