- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Μπήκαμε στην κουζίνα του Rock ‘n’ Roll και ανακρίναμε τον σεφ Άνταμ Κοντοβά
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Το Rock ‘n’ Roll παραμένει ένα από τα πιο hot αθηναϊκά μαγαζιά 38 χρόνια μετά το άνοιγμά του
Μεσημέρι Σαββάτου και ήδη στη σάλα του Rock ‘n’ Roll δεν πέφτει καρφίτσα. Μπροστά στην ξύλινη μπάρα κοντοστέκομαι. Θυμάμαι μια νύφη που ανέβηκε ξυπόλητη πάνω της, φορώντας ακόμη το νυφικό, να χορέψει ευτυχισμένη. Ποιος από εμάς δεν έχει ακούσει (ή και ζήσει…) ιστορίες που μόνο εδώ θα μπορούσαν να συμβούν; Ανεβαίνω στον πάνω όροφο (αν είχε στόμα να μιλήσει αυτή η σκάλα!) για να έχω καλύτερη εποπτεία του χώρου. Παντού βλέπω παρέες (αγόρια στα πρώτα τους –άντα, άλλα αρκετά μεγαλύτερα, φίλες, ζευγαράκια) που τρώνε με όρεξη κάτω από τον θρυλικό πολυέλαιο - σήμα κατατεθέν του Rock ‘n’ Roll. Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ Άνταμ Κοντοβάς. Τον πετυχαίνω πάνω στη δύσκολη στιγμή του πάσου. Στην κουζίνα οι μάγειρες δουλεύουν πυρετωδώς. Είναι η ώρα αιχμής, οι παραγγελίες δεν σταματούν να έρχονται, τα τηγάνια έχουν πάρει φωτιά, αλλά ο Άνταμ παραμένει απόλυτα ψύχραιμος.
Τοποθετεί με προσήλωση μια φιλεταρισμένη γαρίδα σε ένα taco, τον ρωτάω πώς αισθάνεται που ανέλαβε την κουζίνα ενός τόσο εμβληματικού αθηναϊκού μαγαζιού: «Πάρα πολύ ωραία, αλλά νιώθω κι ένα χρέος να το κάνω σωστά, να ανταποκριθώ σε αυτό το iconic μαγαζί που λέγεται Rock ‘n’ Roll. Αυτό το μαγαζί έχει κάτι, ρε παιδί μου, έχει μια δύναμη, είναι πολύ στο στιλ μου… είναι σέξι και μαζί τόσο cool! Θα μπορούσε να βρίσκεται παντού, ας πούμε, στο Λονδίνο. Το ίδιο ακριβώς, όπως το βλέπουμε, με τους καναπέδες, με τα booths, με όλα. Είναι ένα international project το Rock ‘n’ Roll».
Άνταμ, εσύ αντιπροσωπεύεις τη νέα γενιά του Rock ‘n’ Roll. Τι στοιχεία δικά σου ήθελες να φέρεις;
Θα σου πω με δύο λέξεις: Αμερικάνικο fusion – ναι, έτσι το έχω ονομάσει! Αυτό σημαίνει για εμένα cool, sexy bar food. Π.χ. κάνω wings, burgers και πράγματα που βρίσκεις σε ένα μπαρ, αλλά κάνω και πιάτα για sit down dinner. Έχει όλες τις ταχύτητες το μενού, περιλαμβάνει πράγματα που μπορείς να φας εύκολα, να τα πιάσεις και να τα φας, γιατί είσαι σε μπαρ – μπορεί να είσαι και όρθιος! Και δεν νομίζω ότι χρειάζεται και κάτι άλλο. Παίζει ωραία μουσική, έχει ωραία ποτά, πείνασες, θες να φας κάτι νόστιμο.
Μέχρι στιγμής ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο του κόσμου;
Η φτερούγα νομίζω… Και το hot dog! Έχουμε κάνει ένα hot dog flatbread (το ψήνουμε σαν πίτσα, αλλά είναι hot dog). Η φτερούγα είναι ξεκοκαλισμένη, σαν fried chicken, την τρως χωρίς να δυσκολευτείς κι έχει μια φοβερή spicy σος από πάνω. Και παρμεζάνα!
Το περιγράφεις και φωτίζεσαι! Σου αρέσει πολύ αυτό το πιάτο, ε;
Μου αρέσει να μαγειρεύω. Ό,τι κάνω, προσπαθώ να έχει σκέψη από πίσω, να μην είναι απλά «κάνε και μια πράσινη σαλάτα». Θέλω να υπάρχει μια τεχνική, να υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Θέλω όταν ο πελάτης το τρώει να λέει «α, ωραίο! Αυτό κάτι είχε διαφορετικό!».
Τι άλλο να δοκιμάσουμε;
Θα πρότεινα τη σαλάτα ντομάτα με κάσιους, τον σολομό, που είναι ένα πάρα πολύ αγαπημένο μου (κι uneχpected!) πιάτο, και σίγουρα τα τορτελίνι καρμπονάρα.
Ποια είναι η πιο ωραία στιγμή του Rock;
Εντάξει, εμένα, σαν πελάτης το Σάββατο μου αρέσει πολύ! Κι έρχομαι εδώ κάθε Σάββατο σχεδόν, μετά το service στο Ex Machina και πίνω ένα ποτό, τσεκάρω και μου αρέσει κιόλας, το απολαμβάνω.
Περνάτε καλά δηλαδή;
Ναι, ναι! Πολύ!
Έχεις ακούσει κάποια από τις θρυλικές ιστορίες που συνέβησαν στο Rock;
Όλοι μου μιλάνε για τη σκληρή «πόρτα»! Αν είχες κονέ, ίσως έμπαινες κρυφά από το πλάι. Ήταν (κι ακόμη είναι) η πιο σκληρή πόρτα, γιατί μιλάμε για το πιο hot μαγαζί που έχει υπάρξει ποτέ. Ρε συ, είναι 38 χρόνια μαγαζί!
Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μυστικό επιτυχίας του Rock ‘n; Roll;
Το μυστικό, ε; Η σκληρή δουλειά. Μου έχει κάνει εντύπωση ότι είναι όλοι τόσο εργατικοί. Ειδικά οι ιδιοκτήτες: είναι όλοι εδώ, ασχολούνται, είναι πάνω από το μαγαζί συνέχεια!
Ας σε φανταστούμε σε έναν άλλο ρόλο. Αν ήσουν dj τι μουσική θα έβαζες;
Θα έβαζα techno. Βράδυ και τα μυαλά στα κάγκελα!
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 210 7210065, www.rocknroll.gr, Fb: Rock n Roll Athens, insta: rocknrollathens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σοκολατένια, με κρέμα, παραδοσιακά. Ό,τι γλυκό λιγουρεύεσαι θα το βρεις εδώ
Τα πάντα εδώ είναι χειροποίητα, φτιαγμένα από άριστες πρώτες ύλες Ελλήνων παραγωγών
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Η οικογενειακή επιχείρηση αποτελεί έναν από τους μικρούς θησαυρούς που ανακαλύπτεις ψάχνοντας
Το εμβληματικό ζαχαροπλαστείο του Πειραιά
Φοβερά σάντουιτς, λαχταριστά πιτάκια και μια μαραθόπιτα-έπος!
Το γλυκό στα κυριακάτικα τραπέζια γράφει πάντα «Ελενίδης» στο κουτί του
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Εξερεύνηση των διαφορετικών τύπων σοκολάτας και η επιρροή της γεωγραφίας στη γεύση
Από ιερό ποτό των Αζτέκων σε παγκόσμια κλασική γεύση: Η διαδρομή της σοκολάτας από την αρχαιότητα ως σήμερα
«Θυμάμαι στη Μαδαγασκάρη να κουβαλάω τα κασόνια με τους καρπούς του κακάου και να λάμπουν τα μάτια μου. Έσπαγα τους κόκκους και άδειαζα το πολύτιμο περιεχόμενο τους».
Η σοκολάτα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό γλύκισμα. Είναι μια εμπειρία, ένα τελετουργικό που αναδύει συναισθήματα, νοσταλγία και ακαταμάχητη απόλαυση.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.