Θεματα

Τσικνοπέμπτη στο τηγάνι

Χοιρινή τηγανιά, η κλασική κι αγαπημένη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87937-176987.jpg

Αν δεν θες να ανάψεις φωτιά και να μουτζουρωθείς με κάρβουνα, πιάσε το τηγάνι και φτιάξε μια κλασική, αγαπημένη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που μπορεί να σταθεί τόσο σαν μεζές όσο και σαν κυρίως πιάτο με συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες.

Υλικά

1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια

4-5 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 λεμόνι

3 κουταλιές μουστάρδα

1 φλιτζάνι λευκό κρασί

2 πιπεριές (όποιες μας αρέσουν)

Αλάτι

Πιπέρι ή/ και πάπρικα καυτερή

Ρίγανη ή θυμάρι

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κρέας με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Αν θέλουμε, αφήνουμε για λίγο, διαφορετικά σοτάρουμε αμέσως με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένα σε φέτες. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι νερό για να πάρει μια τελευταία βράση.

Λάιτ εναλλακτική: χρησιμοποιούμε κοτόπουλο αντί για χοιρινό και πράσο αντί για κρεμμύδι.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.