Θεματα

Βαρούλκο αγαπάει παράδοση

Ο Λευτέρης Λαζάρου μόνο με κρέας την Τσικνοπέμπτη

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
87760-176619.jpg

Ένας εξαιρετικός σεφ που τον έχουμε συνηθίσει σε πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Γιος καραβομάγειρα, λάτρης και ο ίδιος κάθε νοστιμιάς που βγαίνει από το βυθό, έχει κάνει πάταγο με δημιουργίες που άλλαξαν τον…ρου της ελληνικής ψαροφαγίας-μουσακάς θαλασσινών και άλλα εξίσου ανατρεπτικά. Ο Λευτέρης Λαζάρου μπορεί να μαγειρεύει στο βραβευμένο Βαρούλκο του αποκλειστικά θαλασσινές πανδαισίες, για την ημέρα της Τσικνοπέμπτης όμως είπε κι αυτός να το τσικνίσει α λα ελληνικά και παραδοσιακά με το δικό του τρόπο.

n

Για μια μέρα λοιπόν, αφήνει τα χριστόψαρα, τα μπαρμπούνια και τις σουπιές και ετοιμάζει ένα κατεξοχήν κρεατοφαγικό μενού αντάξιο της ημέρας. Κρεατόσουπα με πολίτικο κριθαράκι και απάκι, πρασοτηγανιά, ριζότο με μοσχαρίσια μάγουλα, παϊδάκια γαλλικής κοπής με χοντροσπασμένη πατάτα και εκμέκ κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι Το μενού έχει €55/ άτομο.

Ακτή Κουμουνδούρου, Μικρολίμανο, 210 5228400 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.