- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Σπονδή: Πέντε μοναδικά δείπνα με διάσημους σεφ που πέρασαν από την κουζίνα της
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Η Σπονδή διοργανώνει πέντε μοναδικές γαστρονομικές βραδιές με κορυφαίους σεφ και pastry chef που θήτευσαν στην κουζίνα της
Η Σπονδή άνοιξε το 1996 σε μία Αθήνα που δεν ήξερε ακόμη τι πάει να πει fine dining και υψηλή γαστρονομία. Δεν ξέρουμε αν η ομάδα του εστιατορίου είχε τότε, πριν σχεδόν 30 χρόνια, την επίγνωση της σχολής που θα δημιουργούσε, πάντως αυτό ακριβώς έκανε: έγινε ένα σχολείο που έγραψε ιστορία αφήνοντας το δικό του, μοναδικό αποτύπωμα στην αθηναϊκή γαστρονομία. Όχι μόνο για όσα σέρβιρε, αλλά και για αυτά που δίδαξε. Κυρίως για αυτά. Από την κουζίνα της Σπονδής πέρασαν μάγειρες που αργότερα θα γίνονταν κορυφαίοι σεφ, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρέασαν τη σύγχρονη ελληνική γαστρονομία. Σπουδαία κληρονομιά που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Απόστολος Τραστέλης είχε τη νόστιμη ιδέα να θυμηθούμε ξανά όλοι μαζί μέσα από μία σειρά δείπνων που ονομάζεται Spondi’s Heritage 1996-2024.
Σε αυτά τα δείπνα πέντε εμβληματικοί σεφ και τέσσερις καταξιωμένοι pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη Σπονδή, επιστρέφουν για πέντε μαγικές βραδιές στην κουζίνα όπου θήτευσαν και μαγειρεύουν ξανά για αυτό το θρυλικό εστιατόριο.
Ο Γκίκας Ξενάκης, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ο Παύλος Κυριάκης, ο Παναγιώτης Γιακαλής, ο Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, «αναλαμβάνουν» την κουζίνα της Σπονδής και μαζί με τον executive chef Arnaud Bignon, υπόσχονται να μας χαρίσουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία.
Η αυλαία ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον χαρισματικό Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, θα μας παρασύρει σε ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το μενού παρακάτω:
Καραβίδα Tartare
Λάχανο, Αχλάδι, Χαβιάρι Ossetra
Χτένια
Σέπες, Amontillado, Μήλο, Καρύδι Πεκάν
Γλώσσα 2008
Φουντούκι, Πατάτα, Τρούφα
Περιστέρι
Φάβα, Σταφίδες, Ελληνικός Καφές
Gin Ukiyo in Ukiyo
Αγγούρι, Λεμόνι
Μαύρο Σουσάμι
Καρύδα, Χρένο, Yuzu
Τιμή μενού: 120€
Τιμή Wine pairing: 50€
Πύρρωνος 5, Παγκράτι, 210 7564021
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Τα αποτελέσματα της δικής σας ψηφοφορίας θα δημοσιευτούν τη νέα χρονιά!
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Βόλτες για ψώνια και μετά ραντεβού με τους φίλους
Λαμπερά ρεβεγιόν, γιορτινά δείπνα και ωραία κρασιά
Κοσμοπολίτικο και φιλόξενο, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τη φωτισμένη γιορτινή Αθήνα
Κάθε χώρος του εμβληματικού ξενοδοχείου ακτινοβολεί γιορτινή διάθεση
Ανακαλύψτε και φέτος μια πληθώρα εορταστικών επιλογών και ζήστε μοναδικές στιγμές στο κέντρο της πόλης, μαζί με τους αγαπημένους σας
Το εμβληματικό ξενοδοχείο διοργανώνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για τις γιορτινές μέρες
Μοναδικές εορταστικές προτάσεις στο εντυπωσιακό Olive Garden Rooftop Bar & Restaurant
Ο παράδεισος του καλού κρασιού βρίσκεται στα Εξάρχεια
Το gelato bar που αγαπήσαμε για το αυθεντικό κρεμώδες gelato συνεχίζει να μας εκπλήσσει και το φθινόπωρο
Μοσχοβολάει ο τόπος από τα φρέσκα βούτυρα, τις χειροποίητες ζύμες, από όλα τα καλά που μας ετοιμάζουν για τις γιορτές
Στα αγαπημένα ζαχαροπλαστεία των γλυκατζήδων θα βρεις τα πάντα
Πώς ξεκίνησε η ιδέα και πώς εξελίχθηκε μέσα στον χρόνο;
Εδώ όλα τα προϊόντα είναι χειροποίητα και φτιάχνονται καθημερινά στα εργαστήριά τους
Αυτές τις μέρες ο φούρνος μοσχοβολάει από τις γιορτινές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.