Θεματα

Πολίτικη τουρσί

Μια σαλάτα που δεν μοιάζει με καμιά

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υλικά

1 μέτριο λάχανο

3-4 καρότα

4 πιπεριές Φλωρίνης (προσθέστε και καμία καυτερή αν σας αρέσουν τα πικάντικα)

4 κλωνάρια σέλινο/σέλερυ

1 φλυτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι (καλής ποιότητας)

1/2 φλυτζάνι ζάχαρη

2-3 σκελίδες σκόρδο (ή όσες θέλουμε ανάλογα το γούστο)

1 ματσάκι μαϊντανό

1 μπουκάλι ξύδι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο και το σκόρδο (ψιλοκομμένα), τα καρότα τριμμένα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες (αν τις βάλουμε απο την αρχή θα «βάψουν» το μείγμα και θα γίνει κόκκινο) έπειτα το μαϊντανό και τέλος το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.

Τα αφήνουμε όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 6-8 ώρες -εκτός ψυγείου- στη λεκάνη σκεπασμένα με μια πετσέτα να «δουλευτούν» όλα τα υλικά και να βγάλουν τα υγρά τους.

Την επόμενη ημέρα με μια τρυπητή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε βάζα και καλύπτουμε με το υγρό που έχει περισσέψει στη λεκάνη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και κλείνουμε τα βάζα.

Tip: Το τουρσί μπορεί να φαγωθεί αμέσως, αλλά όσο περισσότερο μείνει στο βάζο τόσο καλύτερο γίνεται.