- CITY GUIDE
- PODCAST
-
35°
![62222-137653.jpg 62222-137653.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/62222-137653.jpg)
![87626-176398.jpg 87626-176398.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2015/02/06/87626-176398.jpg)
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
3-4 καρότα
4 πιπεριές Φλωρίνης (προσθέστε και καμία καυτερή αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
4 κλωνάρια σέλινο/σέλερυ
1 φλυτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι (καλής ποιότητας)
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο (ή όσες θέλουμε ανάλογα το γούστο)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μπουκάλι ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο και το σκόρδο (ψιλοκομμένα), τα καρότα τριμμένα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες (αν τις βάλουμε απο την αρχή θα «βάψουν» το μείγμα και θα γίνει κόκκινο) έπειτα το μαϊντανό και τέλος το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 6-8 ώρες -εκτός ψυγείου- στη λεκάνη σκεπασμένα με μια πετσέτα να «δουλευτούν» όλα τα υλικά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη ημέρα με μια τρυπητή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε βάζα και καλύπτουμε με το υγρό που έχει περισσέψει στη λεκάνη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και κλείνουμε τα βάζα.
Tip: Το τουρσί μπορεί να φαγωθεί αμέσως, αλλά όσο περισσότερο μείνει στο βάζο τόσο καλύτερο γίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.