- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
3-4 καρότα
4 πιπεριές Φλωρίνης (προσθέστε και καμία καυτερή αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
4 κλωνάρια σέλινο/σέλερυ
1 φλυτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι (καλής ποιότητας)
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο (ή όσες θέλουμε ανάλογα το γούστο)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μπουκάλι ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο και το σκόρδο (ψιλοκομμένα), τα καρότα τριμμένα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες (αν τις βάλουμε απο την αρχή θα «βάψουν» το μείγμα και θα γίνει κόκκινο) έπειτα το μαϊντανό και τέλος το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 6-8 ώρες -εκτός ψυγείου- στη λεκάνη σκεπασμένα με μια πετσέτα να «δουλευτούν» όλα τα υλικά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη ημέρα με μια τρυπητή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε βάζα και καλύπτουμε με το υγρό που έχει περισσέψει στη λεκάνη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και κλείνουμε τα βάζα.
Tip: Το τουρσί μπορεί να φαγωθεί αμέσως, αλλά όσο περισσότερο μείνει στο βάζο τόσο καλύτερο γίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.