- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ξέρω ξέρω, θα πεις ότι η ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου δεν είναι το φόρτε σου αλλά μεταξύ μας, αν είσαι πολύ ερωτευμένη, μια χαζομάρα για τον αγαπημένο σου θα την κάνεις. Οποιαδήποτε μέρα, όχι μόνο στις 14 Φλεβάρη. Για να μπήκες να δεις τη συνταγή, μάλλον είσαι της μαγειρικής και λίγο πολύ το ζεις τον έρωτα, οπότε σήκωσε μανίκια και πάμε στην κουζίνα να σου δείξω πώς να φάτε πεντανόστιμα pancakes σοκολάτας, σε σχήμα και χρώμα καρδιάς. Αχ, ζήλεψα!
Τι θα χρειαστούμε:
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
200 ml βουτυρόγαλα (αν δεν βρείτε στην αγορά, ανακατέψτε1 φλιτζ. γιαούρτι με ¼ φλιτζ. φρέσκο γάλα πλήρες. Αφήστε το 20 λεπτά και έχετε έτοιμο βουτυρόγαλα)
2 μεγάλα αυτά
100 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ. κόκκινο υγρό χρωματισμού τροφίμων
Επιπλέον
1 πλαστικό μπουκάλι σιροπιού
Πώς το φτιάχνουμε:
Ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα σουρωτήρι και τα κοσκινίζουμε σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ, το βουτυρόγαλα, τα αβγά, τη ζάχαρη και το κόκκινο υγρό και ανακατεύουμε καλά, μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιόμορφο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το κόκκινο (πλέον) μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα ένα μπουκαλάκι σιροπιού.
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σχηματίζουμε με το μείγμα από το μπουκαλάκι μας τις καρδούλες.
Ψήνουμε 3-4 λεπτά ή μέχρι η πάνω επιφάνεια να έχει γεμίσει φουσκάλες και οι άκρες να έχουν στεγνώσει.
Γυρίζουμε πλευρά και ψήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με σιρόπι της επιλογής μας και άχνη ζάχαρη.
Αν δεν έχεις κάποιον αγαπημένο να τα μοιραστείς, ακόμα καλύτερα. Eίναι πεντανόστιμα!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.