- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έχει ήδη κάνει το ντεμπούτο του σε περισσότερες από 45 μεγάλες πόλεις του κόσμου. Η μεγάλη του επιτυχία δεν οφείλεται μόνο στο ότι είναι δείπνο για λίγους και καλούς (χωράνε μόλις 22 άτομα), ούτε καν στο συναρπαστικό μενού του. Αυτό που δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα άλλο εστιατόριο στον κόσμο, είναι το…ύψος του.
Βλέπετε, τα καθίσματα του εστιατορίου υψώνονται σε μια διόλου ευκαταφρόνητη απόσταση από το έδαφος. Για την ακρίβεια 50 ολόκληρα μέτρα (να πω βοήθεια;). Όπως καταλαβαίνετε, υψοβοβικοί, ακροφοβικοί και λοιποί φοβικοί αποκλείονται. Επίσης αποκλείονται όσοι δεν φτάνουν το 1,50 μ. (δεν θέλουμε να ξέρουμε το λόγο).
Τώρα βέβαια ποιος δεν θα ήθελε να δειπνήσει με την Αθήνα –κυριολεκτικά- στα πόδια του και τον ουρανό όχι απλώς «φόντο», αλλά περίβλημα; Πάντως εσείς που διατηρείτε τις αμφιβολίες σας (κατανοητό), να ξέρετε το Dinner in the Sky έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13814, το οποίο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων, έχοντας παρουσία σε πάνω από 45 χώρες και έχει περάσει με απόλυτη επιτυχία όλους τους ελέγχους ασφαλείας σε όλες τις χώρες.
Φανταζόμαστε ότι το μυστικό είναι να μην κοιτάς κάτω, αλλά τον ορίζοντα. Η άλλη απορία είναι η εξής: δεν έχει μποφόρ εκεί πάνω; Μωρέ έχει, αλλά ταυτόχρονα έχει και θερμάστρες που σε ζεσταίνουν, όπως και μια τέντα που προστατεύει από βροχή ή αέρα. Το δείπνο κοστίζει €120/άτομο και θα αλλάζει συχνά. Ξεκινάει ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, στις 14 Φεβρουαρίου.
Η Athens Voice θα βρίσκεται στην πρώτη «απογείωση» (που σημειωτέον θα γίνει Παρασκευή και 13!). Όταν με το καλό προσγειωθούμε, θα σας πούμε περισσότερα…
Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.