- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Ημερολόγιο των Σεφ»: διάσημοι σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν στο Ark
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
To Ark παρουσιάζει το «Ημερολόγιο των Σεφ» με πρώτο καλεσμένο τον Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου
Οι συναντήσεις των σεφ όταν συμβαίνουν σε ένα εστιατόριο είναι νόστιμες κι ενδιαφέρουσες πολύ. Όχι μόνο γιατί «τέσσερα χέρια μαγειρεύουν καλύτερα από δύο», αλλά και γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μαγειρικό ταλέντο ανθρώπων από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τέτοια είναι και η περίπτωση του «Ημερολόγιο των Σεφ» που σηκώνει αυλαία στο εστιατόριο Ark στις 31 Οκτωβρίου.
«Ημερολόγιο των Σεφ»: πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης
Στο «Ημερολόγιο των Σεφ» ο διάσημος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται στην κουζίνα του γνωστούς και ταλαντούχους σεφ από όλη την Ελλάδα και συνυπογράφει το μενού μαζί τους. Ο πρώτος καλεσμένος την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου είναι ο Γρηγόρης Χέλμης από το εστιατόριο Mezen στον Βόλο. Ο αγαπημένος σεφ, ο οποίος ανέδειξε την κουλτούρα του τσίπουρου, είναι γνωστός για την ιδιαίτερη προσέγγισή του στις θαλασσινές γεύσεις και φημίζεται για την ικανότητά του να δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά και δημιουργική ένταση, τα οποία διατηρούν αυθεντικότητα και ελληνική παράδοση.
Στις 31 Οκτωβρίου οι δύο σεφ μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Ark – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού έξι σταδίων. Το μενού αυτό θα βασίζεται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και θα απογειώσει τις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας, σε συνδυασμό με την προσέγγιση του εστιατορίου Ark, που παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη φιλοσοφία της ελληνικότητας. Και όλα αυτά, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του κόλπου των Αστεριών, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.
Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο Γρηγόρη Χέλμη και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ
Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:
- 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
- 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
- 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
- 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)
Για πληροφορίες και κρατήσεις: www.ark-glyfada.gr & 2108948882
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.