Θεματα

«Ημερολόγιο των Σεφ»: διάσημοι σεφ από όλη την Ελλάδα μαγειρεύουν στο Ark

Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μπαξεβάνης
Γιάννης Μπαξεβάνης

To Ark παρουσιάζει το «Ημερολόγιο των Σεφ» με πρώτο καλεσμένο τον Γρηγόρη Χέλμη από το Mezen του Βόλου

Οι συναντήσεις των σεφ όταν συμβαίνουν σε ένα εστιατόριο είναι νόστιμες κι ενδιαφέρουσες πολύ. Όχι μόνο γιατί «τέσσερα χέρια μαγειρεύουν καλύτερα από δύο», αλλά και γιατί μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το μαγειρικό ταλέντο ανθρώπων από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Τέτοια είναι και η περίπτωση του «Ημερολόγιο των Σεφ» που σηκώνει αυλαία στο εστιατόριο Ark στις 31 Οκτωβρίου.

«Ημερολόγιο των Σεφ»: πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης

Γρηγόρης Χέλμης
Γρηγόρης Χέλμης

Στο «Ημερολόγιο των Σεφ» ο διάσημος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης υποδέχεται στην κουζίνα του γνωστούς και ταλαντούχους σεφ από όλη την Ελλάδα και συνυπογράφει το μενού μαζί τους. Ο πρώτος καλεσμένος την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου είναι ο Γρηγόρης Χέλμης από το εστιατόριο Mezen στον Βόλο. Ο αγαπημένος σεφ, ο οποίος ανέδειξε την κουλτούρα του τσίπουρου, είναι γνωστός για την ιδιαίτερη προσέγγισή του στις θαλασσινές γεύσεις και φημίζεται για την ικανότητά του να δημιουργεί πιάτα γεμάτα νοστιμιά και δημιουργική ένταση, τα οποία διατηρούν αυθεντικότητα και ελληνική παράδοση.

Στις 31 Οκτωβρίου οι δύο σεφ μαζί με την ταλαντούχα ομάδα του Ark – τον Αντώνη Ζερίδη, τον Διονύση Ζαχαρόπουλο, την Κωνσταντίνα Γκίνη και τον Τάσο Ζησόπουλο – θα δημιουργήσουν ένα μενού έξι σταδίων. Το μενού αυτό θα βασίζεται αποκλειστικά σε ελληνικά προϊόντα και θα απογειώσει τις γεύσεις της ελληνικής θάλασσας, σε συνδυασμό με την προσέγγιση του εστιατορίου Ark, που παραμένει σταθερά προσηλωμένη στη φιλοσοφία της ελληνικότητας. Και όλα αυτά, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του κόλπου των Αστεριών, ακριβώς πάνω στη θάλασσα.

«Ημερολόγιο των Σεφ» στο Ark

Με το βλέμμα στις επόμενες γενιές

Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται όμως μόνο στη βραδιά του δείπνου. Την επόμενη ημέρα, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τον καλεσμένο Γρηγόρη Χέλμη και φυσικά την ομάδα του Ark. Στο πλαίσιο αυτό, θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, προσφέροντάς τους πολύτιμα ερεθίσματα για τη μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Ο κύριος στόχος του Γιάννη Μπαξεβάνη και των καλεσμένων του είναι να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.

Ark

Πρόγραμμα Ημερολογίου των Σεφ

Οι επόμενες συναντήσεις που έχουν καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» είναι:

- 7 /11/2024 Μιχάλης Χάσικος (Κρήτη)
- 14/11/2024 Γιάννης Γαβαλάς (Ηρακλειά)
- 28/11/2024 Ρένα Γιαννουλάκη (Κρήτη)
- 5/12/2024 Βασίλης Μουρατίδης & Γιάννης Παναγιωτίδης (Χαλκιδική / Θεσσαλονίκη)
- 12/12/2024 Μιχάλης Μάρθας (Τήνος)

Για πληροφορίες και κρατήσεις: www.ark-glyfada.gr & 2108948882

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.