- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης προτείνει 10 φτηνές ταβέρνες με καλό φαγητό
Δειπνητήρια, ουχί κοφτήρια: «Για μένα αυτό που μετράει είναι η παρέα και να μη νιώθω ότι με πιάνουν κορόιδο»
10 ταβέρνες στην Αθήνα με καλό φαγητό και λογικές τιμές
Συγχωρέστε με που θεωρώ γελοίο να πληρώσω σ’ ένα εστιατόριο 30 και 40 ευρώ για ένα κομμάτι κρέας (έστω κι αν έχουν κάνει μασάζ στο ζώο πριν το σκοτώσουν ή έχουν βαλθεί να το χαλαρώσουν πρώτα με νοκτούρνα του Σοπέν). Συγχωρέστε με αν αδυνατώ να συλλάβω πώς μπορεί μερικά σκόρπια λαχανικά σε μια γαβάθα, ποτισμένα με μπαλσάμικο (που απεχθάνομαι), να στοιχίζουν 15 και 20 ευρώ. Συγχωρέστε με αν δεν αγγίζω φιάλες οίνου που κοστολογούνται από τον καταστηματάρχη άνευ ερυθριάσεως –κι ας είναι κόκκινο το κρασί– 50 κι 70 ευρώ. Για μένα αυτό που μετράει είναι η παρέα και να μη νιώθω ότι με πιάνουν κορόιδο. Ιδού λοιπόν κάποια μαγαζιά που όχι μόνο δεν παίρνουν το σκαλπ του πελάτη, αλλά του προσφέρουν και καλό φαγητό.
10 εστιατόρια με καλό φαγητό σε λογικές τιμές
Ταβέρνα του Θωμά, στον Νέο Κόσμο (απέναντι από την παλιά Ελευθεροτυπία). Μόλις πρόσφατα έβαλε ταμπέλα με την ονομασία της έξω από το παλιό σπιτάκι που σε ταξιδεύει σε μια Αθήνα άλλης εποχής. Ο κήπος για τα θερινά βράδια θυμίζει ασπρόμαυρες ταινίες του ’50. Μαγειρεύει ο Μανόλης από την Κρήτη.
Ρόδακας, στην αρχή της λεωφόρου Βουλιαγμένης. Νεοκλασική οικία, με τους παραδοσιακούς ρόδακες κάτω από τα ταβάνια κι ένα όμορφο κηπάριο. Ο Νίκος, ο ιδιοκτήτης, είχε παλιά στο κέντρο της Αθήνας το εστιατόριο Κεντρικόν. Για μεγάλες παρέες υπάρχει δωμάτιο που λειτουργεί και ως σεπαρέ. Πολύ καλό φαγητό και οίνος ερυθρός εκ της Νεμέας ορμώμενος.
Το καπηλειό. Χωρίς ταμπέλα απ’ έξω –μόνο ένας μικρός προβολέας φωτίζει την πρόσοψη αυτού του σπιτιού που μέσα φιλοξενεί το όμορφο αυτό ταβερνάκι. Στους τοίχους βαρέλια κρασιού και παλιές φωτογραφίες από σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Το καλοκαίρι κάποιος τροβαδούρος άδει πλακιώτικα άσματα. Όσο για τις τηγανητές πατάτες του, αμβροσία σκέτη.
Μαγεμένος Αυλός. Το στέκι του Μάνου Χατζηδάκι στο Παγκράτι δεν χρειάζεται συστάσεις. Το καλοκαίρι βγάζει τα τραπέζια του στον κήπο των Προσκόπων, ενώ τον χειμώνα, στο πανέμορφο περιβάλλον του που θυμίζει Μπελ Επόκ, μπορεί να έχετε την τύχη να ακούσετε να τραγουδάει ο Κώστας Βενετσάνο ή η Ελένη Ροδά.
Ρέρρας, στο Λαύριο. Πολλοί μου είπαν να μη γράψω γι’ αυτό το μαγαζί, γιατί δύσκολα μετά θα βρίσκαμε τραπέζι. Το ανακαλύψαμε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής κι ήταν σαν να κάναμε Ανάσταση. Υπέροχη ψαρόσουπα, λαμπρά τηγανισμένες κουτσομούρες και ντολμαδάκια που φτιάχνει η μητέρα του ιδιοκτήτη Γιάννη Ρέρρα, ο οποίος έχει το δικό του κρασί και μαγειρεύει ο ίδιος.
Το δικό μας, στην Καλλιθέα. Εξαιρετικές γεύσεις με τραπεζάκια στον δρόμο το καλοκαίρι. Εκεί δίπλα βρίσκεται και το βιβλιοπωλείο Koukoubook που μπορείτε να επισκεφτείτε πρώτα προς άγραν πνευματικής τροφής και κατόπιν να κατευθυνθείτε στο μαγέρικο της γειτονιάς.
Το Πεύκο, στα Μελίσσια. Με ένα γιγαντόσωμο πεύκο στη μέση της αυλής, το άλλοτε εξοχικό αυτό κεντράκι φιλοξενεί τους θαμώνες του στη δροσιά των βορείων προαστίων, με εξαιρετικό σέρβις και πολύ καλά φαγητά. Παρκάρετε κοντά στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και βολτάρετε ως εκεί σε μια βραδινή ρομαντζάδα.
Το χατίρι, στο Παγκράτι. Όμορφο περιβάλλον, πολύ καλό φαγητό και εξαίρετο σέρβις.
Στου Βελετάκου. Καθώς τελευταία βρίσκομαι όλο και συχνότερα στο Λαύριο για ψάρι, ο Βελετάκος είναι ο τελευταίος μεταλλωρύχος που βγήκε από τις σήραγγες των λατομείων. Έχει δικό του καΐκι και ψαρεύει ο ίδιος. Κάποια βράδια παίζει μουσική ο γιος του με παρέες φίλων. Εκπληκτική θέα και υπέροχες ψαριές.
Στου Γκίνη, για αντικριστό και άλλες γευστικότατες κρεατοφαγίες, χώρια η μαραθόπιτα που αρέσει στην Ηρώ. Ανάμεσα σε Λαύριο και Σούνιο. Μου το σύστησε ο Νίκος Ορφανός και τώρα το συστήνω εγώ σε εσάς…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δειπνητήρια, ουχί κοφτήρια: «Για μένα αυτό που μετράει είναι η παρέα και να μη νιώθω ότι με πιάνουν κορόιδο»
Φάγαμε τα γλυκά του και μας έμειναν αξέχαστα
Εμπιστευτικές πληροφορίες για όσα «παίζουν» στον Βόλο που θα επισκεφτείς, κυρίως, για τις τσιπουροποσίες του
Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ανοίγει για 38η σεζόν
Το success story μίας λιλιπούτειας πλατείας πίσω από την Κλαυθμώνος
Τρεις σταθερές αξίες για να μην χαθείς στα στενά της πιο multi culti γειτονιάς
Από την πιο μερακλίδικη μακαρονάδα της Αθήνας μέχρι το τέλειο σουβλάκι
5 stops για να ξεδιψάσεις με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο
Εξοχικοί προορισμοί και φαγάκι που αξίζει, δυο βήματα από την πόλη
Πας κατευθείαν μετά το γραφείο με φίλους ή χωρίς
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.