Θεματα

Rock ‘n’ Roll: το θρυλικό στέκι της Λουκιανού επιστρέφει με τον Άνταμ Κοντοβά στην κουζίνα του

Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ανοίγει για 38η σεζόν

Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Rock ‘n’ Roll: το θρυλικό στέκι στο Κολωνάκι επιστρέφει με μενού από τον Άνταμ Κοντοβά

Ανήκει στα στέκια της Αθήνας που δικαίως ονομάζονται πια «ιστορικά». Για την ακρίβεια, το Rock ‘n’ Roll μάλλον ξεπερνάει κατά πολύ τον χαρακτηρισμό του ως bar restaurant, φτιάχνει μια κατηγορία από μόνο του. Μαγαζί-θρύλος και όχι τώρα, πάντα από εκείνο τον Δεκέμβριο του 1987 που άνοιξε για πρώτη φορά. Εκείνη την εποχή είναι το μέρος που συναντιέται κυριολεκτικά όλη η Αθήνα που ζητά ήδη κάτι διαφορετικό από τις νύχτες της, ένα στέκι για να χορέψει, να φλερτάρει, να ζήσει με τη φούρια και την ξεγνοιασιά των late 80s. Κι εδώ, κάτω από τον διάσημο πολυέλαιο, αναπαυτικά καθισμένη στους δερμάτινους καναπέδες, βρίσκει ακριβώς αυτό.

Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το Rock ‘n’ Roll θα ανοίξει για 38η φορά στην ιστορία του. Όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει πάντα σέξι, απρόβλεπτο, ανατρεπτικό, πρωτοπόρο, πάντοτε επίκαιρο. Φέτος μας επιφυλάσσει και μία νόστιμη έκπληξη, βάζοντας τον γνωστό σεφ Άνταμ Κοντοβά αρχηγό στην κουζίνα του.

Ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την κουζίνα του Rock ‘n’ Roll

Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς σεφ της γενιάς του. Φημίζεται για τη μοναδική του ικανότητα να ενώνει τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου στο ίδιο πιάτο, αλλά και για την πραγματικά ανεξάντλητη μαγειρική του φαντασία. Για το Rock ‘n’ Roll έχει δημιουργήσει ένα μενού που ακολουθεί μία American fusion προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως ταρτάρ από μοσχάρι, τσάτνεϊ ντομάτας, γιαούρτι και ταπιόκα (€19), flatbread με μανιτάρια, μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ (€15), γαρίδα-sando με μους αβοκάντο, τζίντζερ και τσίλι (€16), αλλά και ένα Rock-Smash με τσένταρ, μαύρο σκόρδο, μπέικον και γαλλικές πατάτες (€18).

Το φετινό μουσικό πρόγραμμα στο Rock ‘n’ Roll

Το Rock ‘n’ Roll στον πυρήνα του είναι ένα κεφάτο bar restaurant με πηγαίο αυθορμητισμό, που πολύ συχνά το οδηγεί σε εντελώς αυθόρμητα πάρτι. Φέτος, το μουσικό πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, έχει live κάθε Τρίτη με τον Ηλία Μπόγδανο και τους INCO, έχει Greek n Roll πάρτι τα Σάββατα (από τις 17.00) με παλιές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, αλλά και μια ελληνική βραδιά, που ξεκινά από τις 19.00 κάθε Κυριακή. Ενδιάμεσα, guest DJs θα ζεσταίνουν τα χειμωνιάτικα βράδια μας με τις μουσικές τους, οπότε μείνετε συντονισμένοι και πάντα rock.

Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, www.rocknroll.gr, Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 20.00, Σάββατο από τις 14.00, Κυριακή από τις 19.00