Rock ‘n’ Roll: το θρυλικό στέκι της Λουκιανού επιστρέφει με τον Άνταμ Κοντοβά στην κουζίνα του
Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου ανοίγει για 38η σεζόν
Rock ‘n’ Roll: το θρυλικό στέκι στο Κολωνάκι επιστρέφει με μενού από τον Άνταμ Κοντοβά
Ανήκει στα στέκια της Αθήνας που δικαίως ονομάζονται πια «ιστορικά». Για την ακρίβεια, το Rock ‘n’ Roll μάλλον ξεπερνάει κατά πολύ τον χαρακτηρισμό του ως bar restaurant, φτιάχνει μια κατηγορία από μόνο του. Μαγαζί-θρύλος και όχι τώρα, πάντα από εκείνο τον Δεκέμβριο του 1987 που άνοιξε για πρώτη φορά. Εκείνη την εποχή είναι το μέρος που συναντιέται κυριολεκτικά όλη η Αθήνα που ζητά ήδη κάτι διαφορετικό από τις νύχτες της, ένα στέκι για να χορέψει, να φλερτάρει, να ζήσει με τη φούρια και την ξεγνοιασιά των late 80s. Κι εδώ, κάτω από τον διάσημο πολυέλαιο, αναπαυτικά καθισμένη στους δερμάτινους καναπέδες, βρίσκει ακριβώς αυτό.
Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το Rock ‘n’ Roll θα ανοίξει για 38η φορά στην ιστορία του. Όσα χρόνια κι αν περάσουν μένει πάντα σέξι, απρόβλεπτο, ανατρεπτικό, πρωτοπόρο, πάντοτε επίκαιρο. Φέτος μας επιφυλάσσει και μία νόστιμη έκπληξη, βάζοντας τον γνωστό σεφ Άνταμ Κοντοβά αρχηγό στην κουζίνα του.
Ο Άνταμ Κοντοβάς αναλαμβάνει την κουζίνα του Rock ‘n’ Roll
Ο Άνταμ Κοντοβάς είναι ένας από τους πιο ανατρεπτικούς σεφ της γενιάς του. Φημίζεται για τη μοναδική του ικανότητα να ενώνει τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου στο ίδιο πιάτο, αλλά και για την πραγματικά ανεξάντλητη μαγειρική του φαντασία. Για το Rock ‘n’ Roll έχει δημιουργήσει ένα μενού που ακολουθεί μία American fusion προσέγγιση. Αυτό σημαίνει ότι θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως ταρτάρ από μοσχάρι, τσάτνεϊ ντομάτας, γιαούρτι και ταπιόκα (€19), flatbread με μανιτάρια, μοτσαρέλα, φρέσκο κρεμμύδι και τζίντζερ (€15), γαρίδα-sando με μους αβοκάντο, τζίντζερ και τσίλι (€16), αλλά και ένα Rock-Smash με τσένταρ, μαύρο σκόρδο, μπέικον και γαλλικές πατάτες (€18).
Το φετινό μουσικό πρόγραμμα στο Rock ‘n’ Roll
Το Rock ‘n’ Roll στον πυρήνα του είναι ένα κεφάτο bar restaurant με πηγαίο αυθορμητισμό, που πολύ συχνά το οδηγεί σε εντελώς αυθόρμητα πάρτι. Φέτος, το μουσικό πρόγραμμα αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον, έχει live κάθε Τρίτη με τον Ηλία Μπόγδανο και τους INCO, έχει Greek n Roll πάρτι τα Σάββατα (από τις 17.00) με παλιές ελληνικές και ξένες επιτυχίες, αλλά και μια ελληνική βραδιά, που ξεκινά από τις 19.00 κάθε Κυριακή. Ενδιάμεσα, guest DJs θα ζεσταίνουν τα χειμωνιάτικα βράδια μας με τις μουσικές τους, οπότε μείνετε συντονισμένοι και πάντα rock.
Λουκιανού 6, Κολωνάκι, 2107210065, www.rocknroll.gr, Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή από τις 20.00, Σάββατο από τις 14.00, Κυριακή από τις 19.00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.