Θεματα

Γιατί βγαίνουν όλοι στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων; 5 στέκια για να βγεις κι εσύ

Το success story μίας λιλιπούτειας πλατείας πίσω από την Κλαυθμώνος

Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων τελευταία την ακούς πολύ. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε εδώ το πολυαναμενόμενο Manari, η παϊδακοταβέρνα του Άρη Βεζενέ, που από ό,τι όλα δείχνουν θα γίνει το εστιατόριο-σουξέ της χρονιάς. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι μερικά χρόνια τώρα που αυτή η μικρή πλατεΐτσα πίσω από την Κλαυθμώνος έχει πάρει τα πάνω της.

Ο πρώτος πανδιάσημος σεφ που ήρθε να νοστιμέψει αυτή την άλλοτε σκοτεινή γειτονιά του κέντρου ήταν ο Χριστόφορος Πέσκιας. Γύρω από το μικρό, χιλιόχρονο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, υπήρχαν ήδη αγαπημένα στέκια της εστίασης όπως το Odori, το βιετναμέζικο Madame Phu Man Chu, αλλά και το Χοροστάσιο. Όταν όμως άνοιξε το Dopios, με την παρουσία ενός τόσου ηχηρού ονόματος όπως αυτό του Χριστόφορου Πέσκια, έγινε πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή η γωνιά είναι πανέτοιμη να ανθίσει ξανά. Και πράγματι, έτσι έγινε.

Το μεζεδοπωλείο Dopios ακολούθησαν το θρυλικό Juicy Grill, το μπεργκέραδικο που αγαπήθηκε όσο κανένα άλλο σε αυτή την πόλη και που για το δεύτερο κατάστημα του στο κέντρο επέλεξε αυτή ακριβώς την πλατεία (τυχαίο;), το Tanpopo, το φοβερό ραμενάδικο του Σωτήρη Κοντιζά, ενώ το καλοκαίρι ήρθε να προστεθεί στη νοστιμιά της πλατείας η Κάψα, σουβλατζίδικο περιωπής πάλι με τον Χριστόφορο Πέσκια στο τιμόνι. Τώρα που σε όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και το Manari, ποιος την πιάνει την Πλατεία Αγίων Θεοδώρων!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου