Θεματα

Bubble Tea, το iconic ρόφημα της Ταϊβάν. Πού μπορείς να το βρεις στην Αθήνα;

5 stops για να ξεδιψάσεις με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο

mjsigalou
Μαρία-Ιωάννα Σιγαλού
20’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bubble Tea, μαγαζιά στην ΑΘήνα
© unsplash+

Bubble Tea: Το ασιατικό τσάι θα το βρεις στα Share Wish, Bubble Tale, Chatai, One Tea και Fun Joy

Η  όψη του δικαιώνει τη φήμη του, κι η γεύση του την απογειώνει. Τι είναι; Το Bubble tea, το πολύ πολύ διάσημο ασιατικό τσάι. Μοιάζει με χυμό, που βγαίνει σε διάφορα χρώματα, σερβιρισμένο πάντα σε γιγάντιο ποτήρι με ένα πολύ χοντρό καλαμάκι και κάτι μικρές φούσκες στον πάτο- η ιδανική παιχνιδιάρικη απασχόληση που λατρεύουν οι μικροί, αλλά ακόμη περισσότερο οι μεγάλοι. Είναι ρόφημα με βάση το τσάι που συνδυάζεται με σιρόπι φρούτων και μικρές φούσκες που σκάνε στο στόμα, aka πέρλες ταπιόκας. Για την ιστορία, έκανε το ντεμπούτο του το 1980 στην πόλη Taichung της Ταϊβάν και πολύ σύντομα, αυτό το κοκτέιλ τσαγιού, που στην αρχή σερβιριζόταν με γάλα, έγινε πολύ δημοφιλές σε όλο το νησί και έπειτα σε ολόκληρη την Ασία (κομμάτι της ασιατικής street κουλτούρας), την Αμερική και την Ευρώπη. Σήμερα αποτελεί μία από τις καυτές τάσεις στα ροφήματα των μεγαλύτερων πόλεων της Ευρώπης. Εμείς, σου προτείνουμε κάποιες στάσεις που μπορείς να το βρεις και να το απολαύσεις στην Αθήνα.

Bubble Tea: Το ασιατικό τσάι θα το βρεις στα Share Wish, Bubble Tale, Chatai, One Tea και Fun Joy

Share Wish

Αν σου αρέσουν τα Mochi, προτίμησε το Pecan Cheese with Mochi milk tea. Αν πάλι είσαι φαν του matcha, το Matcha milk tea with pearl είναι για σένα! Για πιο μπισκοτένια γεύση, παράγγειλε το Oreo Milk Tea with Pearl - θα βρεις και νέα ασχολία πέραν του να στρίβεις τα μπισκότα να δεις από ποια μεριά θα ανοίξει η γέμιση. Για να τα κάνεις ακόμη πιο extra, πρόσθεσε boba tapioca, coconut jelly, honey jelly κ.ά. Αν μπερδευτείς, no worries, εκεί θα σε καθοδηγήσουν στο τι ταιριάζει καλύτερα με το ρόφημά σου. Το πολύ ωραίο της υπόθεσης είναι ότι μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο μεγέθη, medium (0,5l) ή large (0,7l), σε δύο θερμοκρασίες, ζεστό ή κρύο, καθώς και να ορίσεις το πόσο γλυκό το θες- υπάρχουν έξι επιλογές ξεκινώντας από το σκέτο, φτάνοντας μέχρι το πολύ γλυκό, αν είσαι τύπος των άκρων. 

Περικλέους 24, Αθήνα, 21 0322 1526

Bubble Tale

Στο κέντρο της Αθήνας, στην Αιόλου, ένα μικρό μαγαζάκι με πολύ παιχνιδιάρικο όνομα σερβίρει νόστιμα bubble teas, τα σούπερ ροφήματα για να μάθεις «the bubbletale side of life», όπως λένε. Στα δημοφιλέστερα είναι το Red Sunset, με γεύση ρόδι, blueberry και bubbles κεράσι και το Mango Colada με γεύση ανανά, mango και bubbles passion fruit- σερβίρεται με πατατάκια… Βγαίνει επίσης σε δύο μεγέθη (0,5l και 0,7l) και μπορείς να προσθέσεις bubbles σε γεύση από διάφορα φρούτα –πράσινο μήλο, ροδάκινο, φράουλα, λεμόνι κλπ. Κι αν το κέντρο σου πέφτει μακριά, μην ανησυχείς γιατί μπορείς να βρεις καταστήματα και σε άλλα σημεία της Αττικής- βρες στο website τους, αυτό που σε βολεύει.

Αιόλου 17, Αθήνα, 210 3211080

Chatai

Ό,τι πρέπει για μία σύντομη στάση έπειτα από ψώνια downtown. Αυτό το μικροσκοπικό μαγαζάκι είναι λες και έχει «μετακομίσει» από κάποιο στενό της Ταιβάν, αλλά βρίσκεται σε ένα κρυφό σποτ επί της Ερμού. Αξίζει να δοκιμάσεις το ορίτζιναλ, το Bubble milk tea- ποντάρω πως αν είσαι φαν της street γαστρονομικής σκηνής, θα ενθουσιαστείς. Από τα κρύα τσάγια με φρούτα, δοκίμασε το Grape Crystal ball tea και το Kumquat lemon tea. Ωστόσο, πάντα παίζουν και τα ροφήματα Beijing style. To Strawberry Hawthorn ανήκει στα αγαπημένα μας. Αν πάλι ο καφές δε μπορεί να λείπει από το πρόγραμμα σου, πάρε το Blue Moon-μπλε κρύος καφές latte με ζελέ καφέ.

Ερμού 109, Μοναστηράκι, 2103247730
Νίκης 16, Σύνταγμα, 210 3251799

One Tea

Στην οδό Αθηνάς, κάποια βήματα από την πλατεία Μοναστηρακίου, θα βρεις ακόμη ένα κιουτ Bubble tea spot. Θα επιλέξεις ανάμεσα σε Milk tea, Fruit Tea, Coconut Milk και Original Tea. Εμάς μας αρέσει πολύ το Caramel Milk Tea with crystal boba και το Bluberry Iced Tea. Το καλύτερο, το My Tea! Μπορείς να φτιάξεις το τσάι σου ακριβώς όπως το θες- έχει και φρούτο lychee. Σίγουρα διαφέρει από αυτό που σου ετοίμαζε η μανούλα, όταν είχες «αρπάξει» κάποιο κρύωμα. Για «τσάι και συμπάθεια», μπορείς να κάτσεις στον μέσα χώρο που έχει κάποια τραπεζοκαθίσματα. 

Αθηνάς 24, Αθήνα, 210 3246167

Fun Joy

Σήμα κατατεθέν του το μότο «Every cup is Happiness». Και πραγματικά. Πολύχρωμα, με bubbles και παιχνιδιάρικο σερβίρισμα. Πώς να μη νιώσεις χαρούμεν@; Στα πιο δημοφιλή ανήκει το Jasmine milk tea, το Oolong milk tea και το Red bean matcha milk. Φυσικά μπορείς σε κάθε ρόφημα να διαλέξεις το μέγεθος, την ποσότητα ζάχαρης και τη θερμοκρασία του.

Περικλέους 13, Αθήνα, 210 3315956

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.