Θεματα

Σε αυτά τα στέκια πίνουμε (και τρώμε) από νωρίς

Πας κατευθείαν μετά το γραφείο με φίλους ή χωρίς

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε αυτά τα στέκια πίνουμε (και τρώμε) από νωρίς
Φωτογραφία: Το Λοκάλι

8 στέκια στο κέντρο, ιδανικά για μετά τη δουλειά

Το ξέρεις αυτό το συναίσθημα: φεύγεις από τη δουλειά και με τίποτα δεν θες να πας σπίτι. Θες ένα κρασάκι να χαλαρώσεις, κάτι νόστιμο να φας και τους φίλους σου να μοιραστείς τη μέρα σου. Να, λοιπόν, πού θα πας:

8 αθηναϊκά στέκια στο κέντρο για μετά τη δουλειά

Αθηναϊκή Ταράτσα

Αθηναϊκή Ταράτσα

 

Τέλειες μουσικές, τέλεια θέα, τέλειο καινούργιο στέκι. Πας σκασμένος μετά τη δουλειά, πίνεις ένα Tabouleh ή ένα Fattoush (cocktails είναι αυτά) από την ιντριγκαδόρικη λίστα που έχει επιμεληθεί η ομάδα του Bar In Front Of The Bar και νιώθεις αμέσως καλύτερα. Όταν μάλιστα  φτάσουν στο τραπέζι και τα νόστιμα πιάτα του σεφ Αλέξανδρου Καρακατσάνη (το κεμπάπ στα κάρβουνα να το πάρεις οπωσδήποτε) σου έχουν περάσει όλα. Μητροπόλεως 60, Σύνταγμα, 211 0080660

Στέπα

Το success story της Ασκληπιού έγινε γνωστό για τα κεφτεδάκια του, τελικά μας κέρδισε (και) για τα ποτά του. Οι θαμώνες του αν δεν βρουν τραπέζι καθόλου δεν πτοούνται, απλώς παραγγέλνουν ποτό και κάθονται με το τζιν τόνικ στο χέρι στα απέναντι σκαλάκια που οδηγούν στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου μέχρι να αδειάσει κάτι. Ασκληπιού 61, Εξάρχεια

Φελλός

Το wine bar Φελλός
Το wine bar Φελλός

Καινούργιο στέκι κι αυτό, ήσυχο και με ένα δικό του τρόπο «κρυφό», παρά το γεγονός ότι βρίσκεται μία ανάσα από την πολυσύχναστη Αιόλου. Είναι wine bar, οπότε θα βρεις ωραία κρασιά από τον ελληνικό αμπελώνα (παραδόξως, όμως, υπάρχουν ελάχιστες επιλογές σε ποτήρι) και αρκετά cocktails. Για συνοδεία θα ανακαλύψεις κάποια ενδιαφέροντα πιάτα σε καλές τιμές (π.χ. γαύρο μαρινάτο με chatney πιπεριάς και βερίκοκο στα €6 ή σεβίτσε πελαγίσιο στα €9,5) όπως και καταπληκτικά τυριά από μικρούς παραγωγούς της χώρας. Κολοκοτρώνη και Βασιλικής, 210 3231187

Tre Sorelle

Tre Sorelle

Pizza και Spritz; Yes, please! Έξι χρόνια είναι ανοιχτό αυτό το πάντα ζωντανό στέκι της Αρχελάου και έξι χρόνια είναι γεμάτο. Δεν είναι τυχαίο… Έχει καταπληκτική πίτσα (χειροποίητη, ναπολιτάνικη, μούρλια) και τίμια cocktails. Πίνεις γουλιά, εξαφανίζεται το στρες. Είδες μαγικό; Αρχελάου 19, Παγκράτι, 2114072172

Dog Pound

Dog Pound

Άνοιξε το καλοκαίρι ξεφουρνίζοντας τρομερή πίτσα που φτιάχνει η Ελένη Σαράντη, η οποία είχε και την τρομερή ιδέα να κάνει ένα pizzasandwich (μη ρωτάς, απλά παράγγειλε)! Μόνο που εδώ δεν έρχεσαι μόνο για την πίτσα, αλλά και για τα tap cocktails του bar manager Βασίλη Νικήτα, τα οποία μάλιστα είναι και ανθρακωμένα (ρώτα και θα σου πουν, μεγάλη τάση). Άμα είναι τέλος του μήνα και το σκέφτεσαι να βγεις για ποτό, μάθε ότι εδώ υπάρχουν μπίρες και κρασιά σε ποτήρι σε μισή μερίδα και τιμή. Αγίας Ειρήνης 8, Μοναστηράκι

Το Λοκάλι

Το Λοκάλι
Το Λοκάλι

Έχει (υπέροχη) αυλή με νοσταλγικό χαλικάκι, έχει και ταράτσα αν την προτιμάς. Φοβερά cocktail (τέλειο το negroni) που συνδυάζεις με τηγανιτές μπάμιες, το πιάτο που έκανε το Λοκάλι διάσημο στα πέρατα της πόλης. Να πω και κάτι άλλο, τώρα που πάτησα τα 30; Οι καρέκλες είναι πολύ βολικές (ωωωπαλάκια)! Σαρρή 44, Ψυρρή, 6906103005

Birdman

Birdman
Birdman © instagram

Μερικές φορές φεύγεις από το γραφείο τόσο μπαϊλντισμένος που θες να διακτινιστείς στο Τόκιο. Μια χαρά, το ‘χουμε! Απλώς πήγαινε στη Βουλής και μπες μέσα στο Birdman. Η γιαπωνέζικη pub του Άρη Βεζενέ έχει πεντανόστιμα yakitori, εθιστικά edamame, και sando όπως πρέπει να είναι. Συνοδεύεις με cocktail, με μπίρες, με ιαπωνικά ουίσκι, με ό,τι εσύ θες. Διακτινισμός επετεύχθη. Βουλής 35 και Σκούφου 2, Σύνταγμα, 210 3212800

Glug Glug

Μέσα σε ένα χρόνο (άνοιξε στα τέλη του 2023) αυτό το wine bar έχει κερδίσει το φανατικό κοινό που του αξίζει. Έχει τραπεζάκια στην πλατεία Καρύτση (που παρεμπιπτόντως ζει τη… «δεύτερη νιότη» της), ωραίες επιλογές σε κρασιά, και νόστιμα πιάτα για να τα συνοδέψεις. Πλατεία Καρύτση 5, 210 3257673

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.