- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Tα οφέλη της µαστίχας
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
Μίξερ 9: Οι ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη της μαστίχας Χίου
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Το ξεχωριστό αυτό προϊόν χάρισε τη γεύση του σε τσίχλες, σε λουκουμάκια και εμφανίστηκε ως λικέρ δίνοντας μια άλλη νότα σε μερικά από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ. Η μαστίχα Χίου εκτός από τον γλυκό της χαρακτήρα είναι γνωστή για τις ιδιότητες και τα οφέλη της, καθώς μπορεί να γίνει ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος για την υγεία. Ας δούμε τι «θαύματα» μπορεί να κάνει!
Για τη φροντίδα του δέρματος
Tο αιθέριο έλαιο της μαστίχας ή αλλιώς μαστιχέλαιο χρησιμοποιείται συχνά ως συστατικό σε φάρμακα και προϊόντα περιποίησης, λόγω της αντιμικροβιακής και αντιμυκητιακής δράση του. Πρόκειται για ένα αγνό και ανόθευτο απόσταγμα, το οποίο είναι ιδανικό για βαθύ καθαρισμό προσώπου, προσδίδοντας φυσική λάμψη και ενυδάτωση. Το μαστιχέλαιο μπορεί να ενταχθεί εύκολα στην καθημερινή μας ρουτίνα, αρκεί να προσθέσουμε μερικές σταγόνες στο φαγητό, τον καφέ ή το τσάι μας.
Για τη στοματική υγιεινή
Έρευνες έχουν δείξει ότι η μάσηση της μαστίχας Χίου μπορεί να γίνει ένας από τους πιο εύκολους και απλούς τρόπους για να βελτιωθεί η υγεία των δοντιών. Χάρη στην ιδιαίτερη γεύση της ως τσίχλα, αλλά και στη σχετικά σκληρή υφή της, η μαστίχα Χίου προκαλεί μεγαλύτερη διέγερση σάλιου, αυξάνοντας έτσι την αίσθηση φρεσκάδας και καθαρότητας. Δώστε τέλος στην τερηδόνα, την ουλίτιδα και άλλες σχετικές παθήσεις αγοράζοντας τη σωστή τσίχλα. Extra info: Είναι η κατάλληλη για όσους αντιμετωπίζετε προβλήματα ξηροστομίας.
Για το πεπτικό σύστημα
Αυτή η αρωματική φυσική ρητίνη που προέρχεται από τα μαστιχόδεντρα, υποστηρίζεται από την επιστημονική κοινότητα ότι συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση πεπτικών προβλημάτων, με την αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση της να είναι ιδιαίτερα σημαντική. Καούρες σπαστική κολίτιδα και έντονοι πόνοι στο στομάχι είναι μόλις μερικές από τις πιο συνηθισμένες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Η μαστίχα Χίου επιλέγονταν ήδη από την αρχαιότητα ως φάρμακο για την καταπολέμηση γαστρεντερικών διαταραχών, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να χαρίζει τις καταπραϋντικές της ιδιότητες. Πρόσφατες μελέτες ακαδημαϊκών απέδειξαν ότι μια μικρή ποσότητα μαστίχας είναι ικανή να καταπολεμήσει σε μεγάλο βαθμό το πεπτικό έλκος, με τα αποτελέσματα να είναι αρκετά άμεσα.
Για την υγεία των μαλλιών
Πλέον πολλά από τα προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό τη μαστίχα, ακόμα και σαμπουάν για τα μαλλιά. Για όσους και όσες θέλετε να δώσετε μια πιο λεία και λαμπερή υφή στις ξηρές άκρες των μαλλιών, η μαστίχα είναι αυτό που χρειάζεστε.
Για την επούλωση τραυμάτων
Σε επιδέσμους, έμπλαστρα, ακόμα και επιθέματα, η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά. Χάρη στις επουλωτικές και συγκολλητικές της ιδιότητες βοηθάει στην άμεση επούλωση πληγών, καθαρίζοντας και αναπλάθοντας το δέρμα, προσφέροντας στο σώμα τη φροντίδα που του αξίζει. Να σημειωθεί ότι δεν προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως δερματίτιδα, κάτι που συμβαίνει συχνά με τα κοινά επουλωτικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.