Θεματα

Πάστα Φλώρα! (Αχ, Στελιο ηρθες;)

Η απόλυτη 60'ς συνταγή

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
86920-175140.jpg

Υλικά

2 φλιτζάνια μαρμελάδα βερίκοκο

450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. βούτυρο παγωμένο

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

1 βανίλια

Ξύσμα ενός πορτοκαλιού

2 κουταλιές κονιάκ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και το μπέικιν, τρίβοντας τα με τα χέρια μας. Προσθέτουμε στο μείγμα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Εάν το μείγμα δεν έχει ομογενοποιηθεί και παραμένει «τριφτό» συμπληρώνουμε 1-2 κουταλιές νερό για να ενωθεί η ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη να παγώσει στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και την απλώνουμε με το χέρι σε βουτυρωμένη ταρτιέρα καλύπτοντας τον πάτο αλλά και τα τοιχώματα. Απλώνουμε τη μαρμελάδα και με το υπόλοιπο 1/3 της ζύμης σχηματίζουμε 6 μπαστουνάκια, τα οποία πλέκουμε σταυρωτά στην επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-60' και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.